Nakon što je Frida Giannini najavila odlazak, a potom i otišla (mesec dana pre planiranog) sa mesta kreativne direktorke brenda Gucci, počela su nagađanja ko bi mogao da je nasledi. To je rezultiralo brojnim licitacijama, a među potencijalnim naslednicima pojavilo se ime starog Gucci predstavnika, Toma Forda.  

Da se podsetimo, jedan od najpoznatijih i najboljih dizajnera današnjice je krojio Gucci modu od 1994. do 2004. godine. U tom krajnje uspešnom periodu, pod kreativnim vođstvom Toma Forda, Gucci grupa (danas poznata kao grupacija Kering) preuzela je kontrolu nad modnom kućom Yves Saint Laurent, a njegove kontroverzne reklamne kampanje i angažovanje velikih zvezda popravile su imidž brenda koji je do tada bio više nego neprofitabilan. 

Nakon nekoliko zučnih rasprava između Forda i vlasnika Keringa, François-Henrijem Pinaultom, Tom napušta Gucci, a dve godine kasnije se vraća u modnu orbitu, u velikom stilu predstavljajući svoj vlastiti brend, za koji se veruje da vredi milijardu dolara!

To nas dovodi do glavnog pitanja. Zašto bi se sada Tom Ford uopšte vratio u Gucci? 

S druge strane, ako se bilo ko može uhvatiti u koštac s takvim stresom, to je definitivno Tom Ford i bilo bi lepo videti šta bi novo imao da nam predstavi pod Gucci logoom. Mi sigurno, držimo fige, a vreme će pokazati ima li ova vest osnova, ili je ipak samo jedna od glasina.