VELIKI COMEBACK PHOEBE PHILO: Slavna britanska modna dizajnerka osniva svoj brend na jesen 2023.

Slavna dizajnerka čije se ima veže uz uspeh brenda Céline, nakon duže pauze vraća se na svetsku modnu scenu.

El Universal / Zuma Press / Profimedia

Povratak slavne dizajnerke Phoebe Philo na modnu scenu velika je modna vest koju je dizajnerka podelila na tek otvorenom Instagram nalogu. Prvu kolekciju pod svojim imenom predstaviće u septembru 2023. na stranici phoebephilo.com, a registracija kupaca će biti moguća od jula ove godine.

Vest o povratku i nije potpuno nova, najava postoji još od leta 2021. godine kada je i izjavila: “Jako se radujem ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima. Biti nezavisan, vladati i eksperimentisati prema vlastitim uslovima mi je od velike važnosti."Dizajnerka se na scenu vraća uz podršku modnog diva, kuće LVMH, koji projekt podstiče kao manjinski investitor.

PATRICK KOVARIK / AFP / Profimedia 

Podsetimo se, Phoebe Philo godinama je radila za brend Céline, te je svojom estetikom napravila revoluciju u modnoj industriji. Vogue je njen rad opisao rečima da je imala je neuobičajenu sposobnost sintetisanja ambicioznog sa svakodnevnim, i u tom procesu definisala je moderan izgled generacije.

Ona potpisuje dizajn za slavni Chloé banana print, Céline košulju s uzorkom šalova, kaput u bež boji, te brojne druge modne komade koji i danas žive, te koje su često predmet kopiranja.