Dolce & Gabbana, Madonna i italijanska moda: Dolazak pop zvezde na reviju izazvao ovacije prisutnih

Madonna je u Milano došla u jednom od svojih najekstravagantnijih modnih izdanja.

Agence / Bestimage / Profimedia

Milanska nedelja mode oduševljava kako modom predstavljenom na pistama velikih modnih kuća, tako i zvanicama u prvim redovima. To je potvrdila i revija slavne italijanske kuće Dolce & Gabbana. Naime, pažnju su prvp privukle Naomi Campbell i Victorija De Angelis iz Maneskina, dok se kraljicom događaja slobodno može proglasiti Madonna, koja je na reviju stigla ogrnuta u raskošni crni čipkani veo i u odevnoj kombinaciji koja nas momentalno vraća u slavne devedesete, vreme njenih konusnih grudnjaka koje je kreirao čuveni Jean Paul Gaultier.

Veza i ljubav između modnog dvojca i Madonne traje više od tri decenije, kada su za njenu turneju The Girlie Show 1993. godine, na kojoj je promovisan album Erotica, izradili sve kostime. Naklonost prema muzičkoj divi modni dvojac je iskazao i tako što su se nakon defilea i pozdrava publici, s velikom pažnjom okrenuli Madonni, koja je u veličanstvenom izdanju, s krunom na glavi, ustala i snažno zagrlila obojicu.

"Madona je uvek bila naša ikona. Zahvaljujući njoj, promenile su se mnoge stvari u našim životima," istakli su dizajneri.

Njen styling potpisuje Rita Melssen, a svaki komad iz nove D&G kolekcije savršeno je zaokružen rukavicama, cipelama i dozom celebrity mistike. Nosila je i dijamantnu ogrlicu od žutog i belog zlata iz linije Alta Gioielleria, kao i torbu Devotion.

Dolazak Madone na reviju izazvao je ovacije i euforiju više stotina ljudi koji su bili gosti događaja, a kasnije je prisustvovala i ekskluzivnom eventu.

Na reviji smo videli odlično stilizovane modele s plavim perikama, seksepilnim korsetima i špicastim grudnjacima, koje je dvojac opisao kao "počast legendarnoj i snažnoj ženskoj figuri". Takođe, frizure su inspirisane Madonninim stilom sa Blond Ambition Tour iz 1990. godine.

Kolekcija “Italian Beauty” savršeno je spojila temu i sve što ovaj brend predstavlja – pripijene haljine s krupnim cvetnim motivima, puno čipke, svile, odlične mantile, jakne, kao i detalje poput podvezica, visokih potpetica i naglašenih komada nakita, s posebnim naglaskom na naušnice u obliku krsta, što je još jedna veza brenda i pop dive, kroz prizmu religijske ikonografije.

Sve u svemu, odlična poveznica mega zvezde i njenih najslavnijih godina, te D&G mode koja je i ovaj put ostala dosledna estetici i kodovima brenda. Mediji su se takođe zapitali šta o svemu misli Jean Paul Gaultier, dizajnerski otac špicastih grudnjaka i Madonninog mega stila iz devedesetih, ali odgovora još nema.

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zeppelin / Avalon / Profimedia 

 Izvor: ELLE / Storybook.hr / Tara Đukić