Nakon revije za jesen/zimu 2023, inspirisane temom CorpCore-a, u kojoj je reinventovan klasični kroj odela i poslovne garderobe, BOSS je za sezonu proleće/leto 2025. predstavio kolekciju koja se distancirala od konvencionalnih okvira korporativnog odevanja. Revija je održana u Palati Senato u Milanu, pod temom „Out of Office“, a prikazani su modeli koji su dekonstruisali formalni dress code, stvarajući ležerniji pristup onome što i dalje ostaje veoma stilizovan način života.

Dvorište palate pretvoreno je u mirnu zelenu oazu: estetski umirujući pejzaž, koji je pružio trenutak predaha u gradu poznatom po svojoj užurbanosti. Manekeni su hodali duž organske, vijugave piste kroz botanički pejzaž, dodatno pojačavajući kontrast između tradicionalnih struktura korporativnog odevanja i koncepta bega iz kancelarije.

„Za proleće/leto 2025. reinventovali smo odela – simbol krojačke baštine BOSS-a – uz mekši pristup, gde silueta prati telo, omogućavajući veću slobodu i izražavanje individualnosti“, rekao je Marco Falcioni, viši potpredsednik kreativnog pravca u HUGO BOSS-u. „Odstupili smo od tradicionalnih dvorednih odela, čiji oštar kroj definiše siluetu i često je doživljavan kao nefleksibilan oklop. Ove sezone, glavni komad je diskretno trodelno odelo od lakših materijala, koje nežno obavija telo, bez naramenica i ograničavajućih unutrašnjih struktura. Ovo je reset: pravi BOSS je osnažen i samopouzdan, zna kada je vreme da se odjavi, opusti i vrati sebi, oslobođen od hijerarhije pravila i regulativa.“

Kolekcija reflektuje ovu filozofiju uklanjanja stroge strukture, dok istovremeno poziva na sofisticirani osećaj ležernosti van radnog vremena. Po prvi put na BOSS pisti, uključeni su sportski elementi i aksesoari, kao što su torbe za teniske rekete, joga prostirke i kao i odabrani komadi inspirisani odećom za spavanje, poput pidžama i kućnih mantila.

Dužine pantalona u ženskim modelima su skraćene iznad članaka, dok drugi upečatljivi elementi, poput blejzera, suknji, haljina i mantila, nude veću slobodu kretanja. Uvedeni su krojački šavovi na ležernijim krojevima, kao što su bomber jakne, čime su stvoreni voluminozni rukavi, koji su kombinovani sa majicama i duksericama sa vrpcama.

Izuzetna tunika-haljina istakla se svojim naborima na prednjem delu i izrezom koji se spušta niz donji deo leđa.

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_34__image-mid-res.jpeg
BOSS 
BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_55__image-mid-res.jpeg
BOSS 

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_53__image-mid-res.jpeg
BOSS 

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_39__image-mid-res.jpeg
BOSS 

Luksuzni materijali uključuju vunu, svilu i kožu. Aksesoari su usvojili ležerniji pristup, odbacujući tradicionalne formalne stilove, kroz pelerine i torbe hobo stila, dok su cipele uglavnom imale nežno zaobljene vrhove – za razliku od oštrih i četvrtastih oblika ranijih kolekcija.

Pored trodelnih odela, muška moda je uključila ležernije košulje, poput jednobojnih modela sa skrivenim dugmadima, u kombinaciji sa ukrojenim pantalonama čija dužina prelazi kolena. Komadi spremni za večernje izlaske uključuju dekonstruisane kapute i jakne od svile sa reverima u stilu šal-kragne i ukrasnim završnim obradama. Obuća je uključivala plitke patike ili kožne papuče – izrađene od italijanske kože. Aksesoari za muškarce uključuju pelerine i ravne kape, dok su se tradicionalne strukturalne forme, poput poslovnih torbi, oslobodile strogih okvira i prešle u mekane i sportske torbe.

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_04__image-mid-res.jpeg
BOSS 
BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_40__original.jpeg
BOSS 
BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_54__image-mid-res.jpeg
BOSS 

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_17__image-mid-res.jpeg
BOSS 

Paleta boja donosi raspon nijansi, uključujući svetloplave i mornarske tonove, zemljano braon, belu, crnu i prigušene nijanse zelene, između ostalih.

Nova kolekcija za proleće/leto 2025. predstavljena je 18. septembra u nadrealnom vrtu. Svetski poznati sportisti i zvezde, poput Taylora Fritza, Mattea Berrettinija, Alice Schmidt, Nicolòa Martinenghija, Lorisa Kariusa i Milesa Chamley-Watsona, prošetali su pistom inspirisanom temom „van kancelarije“, kao i društvena senzacija Khaby Lame i tajlandski glumac Mew Suppasit. Takođe, David Beckham je prisustvovao svojoj prvoj BOSS reviji od kada je najavljeno strateško partnerstvo sa brendom.

BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_01__original.jpeg
BOSS 
BOSS_SHOW_SPRING_SUMMER_2025_MILAN_9X16_Look_06__image-mid-res.jpeg
BOSS 

Među ostalim gostima u prvom redu našli su se različiti talenti iz kreativne sfere, poput Khalida, Kaye Scodelario, Michaela Warda, Jamieja Campbella Bowera, Joãa Guilherme Ávile i Maie Mitchell.