La Vita e Bella (Life is Beautiful)

Ovaj italijanski film počinje kao čista komedija, dok kasnije napreduje i pretvara se u pravu dramu. Gvido i njegova porodica su poslati u nacistički koncetracioni logor, kada on smišlja složenu laž kako bi zaštitio svog sina od užasnog logorskog života koji ih je zadesio. La vita e Bella je neverovatno dirljiv film koji ističe moć roditeljske ljubavi.

Jagten (The Hunt) 

Psihološka drama na koju vredi odvojiti vreme. Jagten prati učitelja (Mads Mikelson) koji se, optužen za zločin koji može da uništi njegov život, hvata u koštac sa idejama istine i laži u haosu koji slede. Ovaj film je pomalo težak, ali daje brutalne i iskrene odgovore na važna životna pitanja.

Amelie

Bezbrižna romansa, koja će vam biti potrebna nakon gledanja Jagtena. Ovo je film koji više karakterišu duhovite scene, nego prava dubina. Film Ameli je ljubavna priča, koja se dešava u srcu Pariza. Iskrenost, neobičnost i neposrednost, posebno u iskazivanju najdubljih osećanja izdvaja ovaj romantični film, u mnoštvu drugih.

Cidade de Deus (City of God)

Ovaj film nije za one sa slabim srcem. City of God nudi bolan, ali veoma važan uvid u život koji čine svetovi daleko od mesta gde se trenutno nalazimo. Srceparajuće priče o životu brazislskih geta gde spiralna ubistva i brutalnost utiču na život male dece, koja odrastaju u svetu kriminala i nasilja.

Coffee in Berlin

A Coffee in Berlin je kranje simpatičan film koji je dao dašak svežeg vazduha nemačkoj kinematografiji. Film prati život bivšeg studenta prava (Tom Schilling) koji ne može da pronađe kafu u svom preko-kofeinskom gradu. Sa puno suvog humora i jednim dodirom društvenih komentara, A Coffee in Berlin je brutalno human i iskren film, koji će vam zaokupiti pažnju.

Tekst: Kristina Milošev