This is a man's world, but it would be nothing, nothing without a woman or a girl.... svi znamo ovu legendarnu i prilično realnu pesmu Jamesa Browna koja bi mogla da bude soundtrack iza kampanje britanskog Elle-a "More women" koju prati i hashtag #ELLEFeminism.

Jer, nije tajna da muškarci dominiraju u sferama biznisa, politike, medija, ali i umetnosti, međutim koliko je to uzelo maha tek možda možemo da vidimo nakon gledanja ovog video snimka koji je osmišljen u nameri da vizualno prikaže dramatičnu nejednakost polova na visokim pozicijama u kojima je jači pol daleko prisutniji u odnosu na lepši. I da se razumemo, ta razlika nije dupla, već često u odnosu 10 / 1.  

Britanski Elle je upravo svestan ove nejednakosti pokrenuo kampanju #MoreWomen koja prati njihov dodatak Feminism u okviru novembarskog broja. U broju su tako osvanuli intrevjui sa moćnim, uspešnim ženama koje su uspele da pobede taj jaz i pronađu svoje mesto među jačim polom.  

"Odlučili smo da ceo broj posvetimo ženama koje su uspele da sebi obezbede jake, uticajne i moćne pozicije a potom su te iste iskoristile ne bi li ostale žene podstakle na sličnu borbu. Međutim i te žene bez obzira na poziciju trpe konstantno ignorisanje od medija. Takođe, mit je i totalna nejednakost da su žene sujetne i da ne pomažu jedna drugu. Želimo da promenimo ugao gledanja na Feminizam i to je glavni cilj našeg dodatka u kom smo poželeli da oko feminizma stvorimo jednu pozitivnu atmosferu koja će inspirisati žene da se međusubno potpomažu i guraju ka jednakosti."

Pogledajte video u nastavku: 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija