OVAN

Januar je odličan mesec za napredovanje na poslu, ali Ovnovi u vezama moraće da donesu veoma bitnu odluku. Bićete vrlo finansijski stabilni u februaru dok će ljubavni život biće uzbudljiv ali komplikovan. Obratite pažnju na bol u nogama i kolenu. Mart će biti mesec promena pa zbog povećanog stresa povedite više računa o svom zdravlju i više konzumirajte hranu za detoksikaciju. U aprilu ćete balansirati između posla i ljubavi. Ukoliko vam to pođe za rukom, biće ovo odličan period za vas.

Maj će biti mesec prosperiteta. Bilo bi sjajno kada biste otišli na kraći put sa porodicom i prijateljima. Bićete izuzetno metodični u komunikaciji sa poslovnim saradnicima tokom juna. Što više vremena provodite sa svojom porodicom kako biste se psihofizički pripremili za nastupajuće mesece. Tokom jula biće velikih zastoja i kašnjenja zbog retrogradnog Merkura, zato se naoružajte strpljenjem i preživećete mesec.

Bićete potpuno ispunjeni u avgustu. Em će biti para, ljubavni život će biti dobar, a zdravlje odlično. Septembar će uneti mnogo drame u vaš život i moraćete da napravite velike promene kada je zdravlje u pitanju. Mnoge veze biće na testu izdržljivosti. Vaše veštine u ophođenju sa drugim ljudima doći će u oktobru do izražaja i na poslu i na emotivnom planu, ali su mogući su problemi sa bubrezima. Novembar je mesec transformacije i podmlađivanja i sve će prštati od seksa. Bićete na vrhuncu poslovne karijere, ali i u ljubavnim odnosima, zato nema potrebe da budete pod stresom u decembru. Ovo je definitivno godina iznenadne sreće sa povremenim preprekama.

BIK

Januar je odličan mesec da se fokusirate na svoju karijeru, a u ljubavnim i seksualnim odnosima vladaće potpuno blaženstvo. U februaru ćete planirati veoma važne poslovne projekte, ali to vas neće omesti da vam ljubav i dalje napreduje. Mart je mesec prijateljstva i druženja, ali moguće je da će vas okupirati i rešavanja određenih vrlo bitnih prodičnih pitanja i problema.

Vaš ljubavni život bi u aprilu mogao da bude na udaru, zato budite obazrivi, dok će finansije biti bolje nego ikad. U maju ćete biti preokupirani svojim zdravstvenim stanjem, jer je vrlo moguće da ćete imati ozbiljniji problem sa nogom. U junu nemojte donositi veće poslovne odluke. Povucite se u poluilegalu- manje delajte, više razmišljajte o tome šta ste do sad postigli. U julu će se pojaviti neka nova interesovanja, ali postoji mogućnost i za nove ljubavi. Ne preterujte sa trošenjem novca.

Tokom avgusta ćete se posvetiti preuređenju prostora u kome živite, ali možda neće ići sve po planu jer će vas omesti stomačni grip ili sindrom nervoznih creva. Vaš način života bi u septembru mogao da pretrpi drastične promene. Tokom oktobra upoznaćete nove partnere, kako poslovne, tako i ljubavne. Posvetite više pažnje sebi tokom novembra, naročito ako želite da se rešite suvišnih kilograma. U decembru dolazi do vaše potpune transformacije i napretka. Sve u svemu, ovo će biti sjajna godina u kojoj ćete promeniti način razmišljanja, životne stavove i počećete da razmišljate na potpuno novi način.

BLIZANCI

Neverovatan napredak na polju karijere u januaru, ali će zbog toga porodični život mnogo trpeti. U februaru će vam se otvoriti nove mogućnosti za posao, doškolovavanje i putovanja. Mart će biti prilično težak na polju emotivnih odnosa, pa vam zvezde poručuju da dobro promislite pre nego uletite u novu vezu. U aprilu će sve biti u znaku porodice i poboljšanja odnosa među njenim članovima, dok vam maj sprema nove flertove i veze, a potencijalne partnere ćete tražiti isključivo na poslu.

U junu će vam prihodi biti stabilni, a tada odlazite i na godišnji odmor. Ipak, povedite računa o vašoj jetri i bubrezima. Uživaćete u novcu, dobrom poslu i srećnim momentima sa porodicom tokom jula, dok u avgustu treba da budete spremni za poslovne i lične konflikte. Mnogo uzbuđenja doneće vam septembar, a finansije će se stabilizovati čim se faza Meseca promeni. U oktobru povedite računa o svom zdravlju, odaberite odgovarajuću dijetu i režim vežbanja.

Ovo je odličan mesec ukoliko želite da stupite u brak ili da poradite na prinovi. Retrogradni Merkur stiže u novembru, zato budite strpljivi i pripremite se za uzbuđenja koja slede. U decembru ćete biti okupirani društvenim dešavanjima, a mnogi parovi koji su već vereni rešiće da se venčaju. Novac vam neće predstavljati nikakav problem i bićete u potpunom miru sa samim sobom. Ovo je godina u kojoj treba da iskoristite sve prilike koje vam se pružaju. Ključ uspeha krije se u novinama koje uvodite i volji da rizikujete.

RAK

Zbog manjka novca u januaru bićete malo pod stresom, ali biće ovo odličan period za posao. Ne ulazite u nove veze tokom februara, ali ćete tada uspeti da se izborite sa nagomilanim umorom. U martu ćete se više baviti svojom karijerom nego porodicom, dok u aprilu dolazi do povećanja plate ili prelaska na bolje radno mesto. Zbog prisustva Marsa, maj će biti vrlo dinamičan i mogući su nesporazumi sa partnerom. U junu povedite više računa o sebi, ali i razmazite partnera romantičnim poklonima.

Jul je mesec potpunog hedonizma u svim sferama života, dok bi u avgustu bilo idealno da odmor provedete sa svojim partnerom. Ugađaćete i sebi i njemu, a to će vam dozvoliti povoljna finansijska situacija. U septembru ćete se više posvetiti porodici, roditeljima, deci i prijateljima. Naročito će majke rođene u ovom znaku ostvariti divan odnos sa svojom decom. U oktobru će finansije biti nestabilne ali to vas neće omesti u ideji da baš tad zatrudnite. U novembru ćete biti izuzetno produktivni na poslu, ali obratite pažnju na jetru.

Decembar ćete u potpunosti posvetiti karijeri, ali bi trebalo da se pozabavite alternativnim načinima lečenja kako biste ojačali svoje zdravlje. Ovo je odlična godina za sopstveni razvitak i napredak, zato nemojte nikako da gledate u prošlost. 

LAV

Najobećavajući mesec od svih za ljubav, posao i zdravlje biće januar. U februaru povedite računa o svom zdravlju, jer ćete se brzo zamarati i mnogo preopteretiti. U martu rešite sve konflikte, jer je ovo odličan momenat za potpuni početak.  Bilo da ste na poslu ili kod kuće, u aprilu ćete morati da se fokusirate na donošenje mnogih ispravnih odluka.

Maj će vam biti težak, jer će doći do obrta ili u ljubavi ili na poslu ili na polju finansija, a u junu morate da budete izuzetno strpljivi i da vučete što manje poteza. Iako će u julu biti mnogo odlaganja već isplaniranog, sve će ići na vašu ruku. Zato budite smireni i ne donosite ishitrene odluke.  Iako je avgust mesec velike sreće, morate biti spremni na svađe sa supružnikom oko finansija.

U septembru će doći do dramatičnih promena u životu, mnogi brakovi će prolaziti kroz velike krize, ali će zato bar slobodni Lavovi uživati u novim vezama. Obratite pažnju na svoju porodicu tokom oktobra, a ovo je odličan mesec ukoliko želite da zatrudnite. U novembru više pažnje posvetite vašem zdravlju, a alternativne metode lečenja mogu biti vrlo delotvorne. Decembar će biti ispunjen zabavom i uzbuđenjima, potrudićete se da svi oko vas budu maksimalno raspoloženi. Ovo je godina u kojoj će doći do mnogih novina, napretka i obilja, ali morate se potruditi da ne budete ekstravagantni i popustljivi. 

DEVICA

Provešćete januar u pravljenju planova za budućnost, dok ćete u februaru pokušati da nađete način kako da pomirite poslovni i privatni život pa bi ovo bio odličan period da odete na kraći odmor sa prijateljima.

U martu se potrudite da ne postanete žrtva prevelikog stresa i pripremite se za velike potrese. U aprilu ćete napredovati i na poslovnom i na ljubavnom planu, a uskoro će se uvećati vaše finansije. Mnoge mogućnosti će vam se otvoriti tokom maja, što je odlično za napredak u karijeri. U junu ćete sve probleme rešavati na način na koji ste vi zamislili, ljubav će malo biti u krizi, ali zato planirajte poslovno putovanje. Jul je odličan za napredak u karijeri i obrazovanju, ali retrogradni Merkur može ostaviti traga na vaše zdravlje.

U avgustu će se pojaviti izvesni porodični problemi, ali ne dozvolite da oni naruše vaš fokus. Vrlo je verovatno da ćete u septembru upoznati vašu pravu ljubav. Naučite da se opusitite, a finansije će bujati. U oktobru ćete biti izuzetno finansijski stabilni, jer vas očekuje sjajna zarada. Ovo je momenat kada bi trebalo da se povežete sa rodbinom ili prijateljima sa kojima odavno niste u kontaktu. Retrogradni Merkur vam se ponovo vraća u novembru i on će uticati na vašu komunikaciju sa okolinom, ali je dobar period ako želite da ostanete u drugom stanju.

U decembru morate da se skoncetrišete na sopstveno zdravlje, a i određena dešavanja u  porodici oduzimaće vam puno vremena. Trebalo bi da isplanirate daleki put sa svojim partnerom. Ovo je godina u kome će vaša ličnost uznapredovati ali morate biti otvoreni za nove ideje i da se ne plašite većih promena kako biste uspeli. 

Prognozu za ostale horoskopske znake pogledajte na sledećoj strani >>

PageBreak

VAGA

Tokom januara usavršavaćete svoje veštine i uživaćete u tome što radite samo ono u čemu najviše uživate. Februar će biti najbolji mesec po pitanju karijere, a odnosi sa roditeljima biće odlični. U martu počnite da meditirate, jer će gotovo istovremeno početi da vas zatrpavaju ljubavni, novčani i problemi na poslu.

U aprilu ćete pokušati da pomirite poslovne i kućne obaveze, a dobro razmislite kada hoćete da trošite novac na skupe stvari. Posao će u maju zahtevati da mu se potpuno posvetite, moguć je poslovni put  ili profesionalno usavršavanje u inostranstvu. Sad je pravo vreme da počnete sa odvikavanem od cigareta i ostalih zavisnosti. U junu ćete uznapredovati na poslu u toj meri da ćete deo novca koji sad zaradite moći da sačuvate za budućnost. Trudite se da ne dramite u vezi. U julu ćete razmišljati o svojim poslovnim obavezama, a slobodne Vage će imati prilike da nađu novu ljubav.

Pošto je Merkur retrogradan, nije dobro vreme za brak. U septembru ćete se najviše posvetiti roditeljima i deci. Novčana situacija će biti dobra, a seksualni život potpuno stimulativan. Za vas u oktobru dolazi do iznenadnih srećnih okolnosti zbog kojih ćete steći poveći imetak. Ukoliko igrate igre na sreću, dobitak vam je u novembru zagarantovan, a ovo je odličan period i za kupovinu automobila ili kuće. Nemojte se začuditi ako se u decembru iznenada zaljubite. Ovo je odlično vreme da proširite svoja interesovanja i naučite nove veštine.

U ovoj godini pravite osnovu za ono što će se dešavati u narednim, zato dobro razmislite kada donosite važne odluke koje će uticati na vašu budućnost. 

ŠKORPIJA

Od samog starta očekuju vas poteškoće, jer ćete u januaru mučiti muku sa zahtevnim šefom, bolesnom decom ili prezahtevnim supružnikom. U februaru ćete morati da uložite više napora da biste uspeli. Iako vam se čini da nema nikakvog efekta, na kraju ćete se uveriti u suprotno. Doći će do promena na poslovnom planu tokom marta, najverovatnije je da će vam smanjiti platu. Ni na emotivnom planu neće biti mnogo bolja situacija. U aprilu ćete biti fokusirani na porodicu i ljubavne veze. Hranite se zdravo i redovno vežbajte.

U maju ćete morati da budete psihički i emocionalno jaki. Finansije će biti dobre, ali žene moraju da povedu računa o zdravlju, naročito o svojim dojkama. Biće velikih, ali pozitivnih turbulencija na poslovnom planu. Ovo je odlično vreme ako želite da dobijete bebu. U julu ćete definitivno morati da se primirite, što zbog posla, što zbog zdravlja, ne dozvolite da vam nervoza i anksioznost upropaste sve.

Avgust je odličan za donošenje poslovnih odluka, dok će se u septembru odigrati dramatične promene u vašem životu. Nemojte biti prekritični prema svemu što se okružuje, probajte da prihvatite život onakvim kakav jeste. Oktobar će biti odličan za Škorpije, bilo da se radi o novcu ili ljubavnim avanturama.

Bićete zadovoljni dešavanjima u novembru i emotivno ispunjeni. Sve što dodirnete pretvorićete u zlato. U decembru će doći do sitnijih porodičnih rasprava, ali ljubav, zdravlje i novac će biti na izuzetno zadovoljavajućem nivou. Vaša intuicija će ove godine biti od velike pomoći tokom kada uletite u poteškoće jer ne možete da napravite ravnotežu između posla i privatnog života.

STRELAC

Sam početak godine pašće vam teško, jer ćete u januaru morati da se trudite mnogo više nego ostali da biste ostvarili ono što ste zamislili. U februaru ćete praviti planove za budućnost, ali ne gubite nadu i neprestajte da sanjate. Ipak, odaberite najbolji način kako da svoje snove sprovedete u delo. Mart ćete rezervisati za porodicu i ne bi trebalo da donosite nikakve poslovne odluke. April će biti težak mesec u svim sferama ali ćete bar imati više novca nego što ste očekivali. Vodite računa o rukama i nogama.  

U maju ćete pucati od samopouzdanja, ali istovremeno ćete biti nežni prema svojim bližnjima. Opustite se i uživajte u životu. Nova ljubav vas očekuje tokom puta u inostranstvo u junu, a ovo je dobar mesec da se skoncetrišete na posao. U julu će vam se činiti da je sve nenormalno usporeno, a razlog tome je što je većina planeta u vašem znaku retrogradno. U avgustu ćete morati da odlučite želite li da se više posvetite poslu ili porodici. Ljubavni odnosi će vam više zasnivati na seksu a manje na emocijama.

U septembru vas očekuje porodična drama, pa će mnogi brakovi biti u velikoj krizi. Posetite kardiologa. U oktobru ćete se okružiti prijateljima i vaše psihofizičko stanje će se baš popraviti. Posao i ljubav će u novembru stagnirati, ali u decembru će se desiti potpuni obrt pa ćete naprosto sijati od zadovoljstva.  Iskoristite urođeni entuzijazam tokom ove godine kako biste lakše koračali kroz život. Ukoliko želite da uspete, izađite iz granica poznatog i uhvatite se u koštac  sa novim stvarima. 

JARAC

Januar nije pravo vreme za donošenje odluka od životnog značaja, ali ćete zato uživati u sreći na ličnom planu i osećaćete se podmlađeno. U februaru ćete više maštati o planovima za budućnost, a manje ćete ih realizovati. Primirite se u martu i ne rizikujte, dok u aprilu treba da se opustite i povedete računa o mišićima. U maju će iskrsnuti porodični problemi koje ćete morati da rešavate pod hitno, dok je jun dobar mesec da probate da smršate i pozabavite se detoksikacijom organizma.

U julu će vam biti neophodna finansijska inekcija, dok će se u avgustu sve vrteti oko seksa i bićete vrlo zadovoljni po tom pitanju. Odlično vreme za započinjanje novog posla biće u septembru, prosperiraćete na svim poljima tokom oktobra,  ali zato ne smete podleći svom egu i prevelikom samopoštovanju tokom novembra.

Decembar je definitivno vaš mesec, jer vas ništa neće zaustaviti na putu do uspeha. Ove godine ćete naučiti kako da se odvojite od dosadašnjeg života i počnete svet da posmatrate potpuno drugim očima. 

VODOLIJA

Bićete srećne ruke kad se radi o parama, ali ćete se veoma loše osećati zbog ljubavnih odnosa tokom januara. U februaru ćete iskusiti takvu strast i senzualnost u vezi koju nikada do sad niste.

U martu ćete prosto pleniti izgledom i šarmom, ali odnosi sa nekim članovima familije biće malo uzdrmani. Mnogo ćete se truditi da postignete uspeh na poslu, ali zato će vas učestali bolovi u mišićima tokom aprila upozoravati da je vreme da povučete ručnu. Maj vam donosi finansijsku nestabilnost, ali srećom nećete imati nepredviđene izdatke dok u junu treba da poradite na svojim veštinama koje bi mogle da vam koriste u odnosima sa drugim ljudima. Na pomolu je veza sa osobom sa kojom radite. U avgustu ćete mnogo raditi, ali ćete uspeti da odvojite dovoljno vremena i  za porodicu.

Septembar je mesec velikih promena. Mnoga poslovna putovanja će biti odložena, a zbog retrogradnog Merkura sve će vam ići usporeno. U septembru ćete se dokazivati na poslu, pa zato budite spremni za unapređenje ili povećanje plate, a vrlo su moguća i poslovna putovanja.  Bićete društveno aktivni tokom novembra, a ovaj mesec je odličan ukoliko želite da se venčate. U decembru dolazi do ostvarenja svih vaših snova, kada ćete shvatiti da pare nisu najbitnije u životu već lična sreća. Ove godine ćete naučiti da je neophodno napraviti velike promene u životu kako biste mogli da uživate u budućnosti. 

RIBE

Uživajte tokom januara sa porodicom, to osveženje će vam biti neophodno zbog aktivnosti koje vas očekuju u narednim mesecima. Pravite planove u februaru za naredni period, ali očekujte promene na poslu.

Retrogradni Merkur će uticati na vaš ljubavni život. Bićete prilično konfuzni tokom marta, zato udovoljite sebi odlaskom na masaže i detoksikaciju. Venera će tokom aprila uticati na vaše finansije i ljubavni status, zato povedite računa o emocijama i mentalnom zdravlju. Maj je odličan za napredak u poslu i za sticanje novca, dok bi usamljene Ribe mogle da naiđu na novu ljubav na zabavi. U junu ćete potražiti pomoć od drugih da ”poguraju” vašu karijeru. Obratite pažnju na kosti i ligamente. Tokom jula sveće biti u znaku komunikacije, a vaš naporan rad će se konačno isplatiti. Takođe, moguće je da dodatne prihode ostvarite vrlo lako.  Akcenat je na romantičnim vezama u avgustu, ali niko ne spominje brak.

Povedite računa o pravilnom držanju tela da ne biste zbog toga ispaštali u budućnosti. U septembru dolazi do uzbudljivih promena, a vi hrabro idete ka ostvarenju svojih ciljeva. Nova faza u karijeri startuje u oktobru, a vi dobro preračunajte postojeće finansije. Novembar je odličan za poslovni put u inostranstvo, ali i da odete na medeni mesec, kao i da zatrudnite. Pucaćete od energije i zdravlja u decembru, na poslu će sve ići uzlaznom putanjom, ali je i vreme da se pripremite za novu emotivnu vezu.  Šta god da ste zamislili, ostvariće vam se ove godine. Povedite računa da sada donesete prave odluke kako ne biste naišli na prepreke u budućnosti.

Izvor: Besno pile

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija