Audrey Hepburn, modna ikona i dama koja pokazala svoju izvrsnu glumu u kultnim filmovima My Fair Lady i Breakfast at Tiffany, uvek je verovala da poseduje više od lepog lica.

(Audrey Hepburn: Welness pravila za srećan i zdrav život legendarne filmske dive)

Pored glume koja ju je dovela do osvajanja nekoliko prestižnih nagrada- Academy, Emmy, Grammy i Tony Award, Audrey je takođe poznata po svom humanitarnom radu za UNICEF, koji joj je u velikoj meri pomogao da vidi život drugačijim očima, ali i da živi život punim plućima....

Vaš zato smo rešili da izdvojimo 10 njenih univerzalnih saveta koji će vas sigurno inspirisati.

"Najveća pobeda je bila da mogu da živim sa sobom, da prihvatim svoje nedostatke ... Daleko sam od ljudskog bića koje bih volela da budem. Ali sam odlučila, da posle svega nisam tako loša. "

"Zašto se menjati? Svi imaju svoj lični stil. Kada ga pronađete, trebalo bi da ga se držite. "

“Volim ljude koji me zasmejavaju. Iskreno mislim da je to stvar koju najviše volim - smejati se. Smeh leči sve. Loše raspoloženje, mnoštvo bolesti i sumoran, sivi dan. To je verovatno nešto najlepše što možete videti na nekoj osobi.”

Foto: Instagram / ms_audreyhepburn

"Budimo iskreni, fini kremasti čokoladni kolač čini mnogo mnogim ljudima. Meni svakako."

"Zapamti, kad god ti zatreba ruka za pomoć, naćićeš jednu kod sebe. Kako stariš, shvatićeš da imaš dve ruke: jednu da pomogneš sebi, drugu da pomogneš drugima."

"Izaberi dan i uživaj u njemu. Dan kako prolazi... Ljude koje srećeš... Prošlost me je naučila da cenim sadašnjost, i neću da je pokvarim brigama o budućnosti."

Foto: Instagram / octopodart

"Za lepe oči, gledajte dobro u drugima. Za lepe usne, govorite samo reči dobrote. Za držanje, hodajte znajući da nikada niste sami."

"Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. "

"Ljudi, čak više nego stvari, moraju biti restaurirani, obnovljeni, oživljeni, popravljeni i spašeni. Nikada nikoga nemojte odbaciti."

“U privlačnosti ženskog tela nije samo reč o meerama. Ne treba mi spavaća soba da bih dokazala svoju ženstvenost. Mogu proizvesti isto toliko privlačnosti i berući jabuke sa stabla ili stojeći na kiši.”

Foto: Instagram / oldhollywoodfans

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija