Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop za početak proleća: Šta nam donosi vladavina Ovna

Pročitajte šta su vam zvezde zapisale u periodu do 20. aprila...

 Izvor: Foto: Profimedia

Ovan

Posao

Početak meseca vladavine Ovna biće obeležen nizom raznovrsnih događaja koji će bitno uticati na vašu budućnost. Retrogradna Venera je u vašem prvom polju, u konjunkciji sa Merkurom i Suncem, što govori o brojnim, pomalo haotičnim dešavanjima.

Situaciju će potom dodatno zakomplikovati retrogradnost Merkura. Ni prvi deo perioda neće proći bez trzavica na šta ukazuje loš položaj vašeg vladara. Mars je u Biku, u znaku svog izgona i vašem polju novca što govori o brojnim poslovnim problemima. Uprkos svemu, situacija nije bezizlazna samo je potrebno dosta opreza u prevazilaženju problema.

Ne dozvolite da vas loš splet okolnosti udalji od vaših ciljeva. Budite dosledni i nepokolebljivi. Od 11. aprila retrogradni Merkur se iz vašeg drugog polja vraća u prvo i ukazuje na potrebu da se sve poslovne stvari revidiraju. Situacija se popravlja od 16. aprila.

Ljubav

Bitan uticaj na emotivna dešavanja imaće dvostruka retrogradnost i "opterećenja" iz prošlosti. Venera je retrogradna u Ovnu, dok je u isto vreme, u Vagi, znaku koji je vaše sedmo polje, retrogradan Jupiter, pa je situacija na ljubavnom planu prilično konfuzna.

Moguće je da će u vašoj vezi doći do manjih ili većih promena, što pre svege zavisi od rasporeda planeta i aspekata u vašoj natalnoj karti. Od 16. aprila, pred sam kraj perioda stvari se u skladu sa Venerinim okretom u direktan hod polako dovode u red. Ako ste sami, imajte na umu da ovo nije najbolji period za pronalaženje srodne duše, pa ovaj period radije iskoristite za druženje sa starim prijateljima i rodbinom. Moguće je da tokom ovog meseca, preko prijatelja ili poznanika upoznate nekoga ko bi tokom proleća mogao da ima važnu ulogu u vašem životu.

Zdravlje

Potrudite se da i u ovom prelaznom periodu sačuvate dobro zdravlje. Vodite računa o higijeni i ishrani, čuvajte se stomačnih virusa. Iskoristite lepo vreme za šetnju i fizičke aktivnosti.

Bik

Posao

Početak perioda vladavine Ovna obeležen je retrogradnim kretanjem Venere u vašem dvanestom polju, kao i boravkom Marsa u vašem prvom polju što je gledajući logiku Zodijaka specifična zamena mesta.

Ovakav položaj planeta pokazuje da vaši planovi nisu realni, bar ne u ovom momentu, kao i da je za realizaciju neophodno sačekati neko drugo vreme. Naravno, to ne znači da će biti puno loših poslovnih poteza, ali je potreban oprez sve do 16. aprila, kada se Venera, vaš vladar, okreće i prelazi u normalno kretanje.

Nakon toga, stvari se polako dovode u red. Najnepovoljniji period za sve poslovne odluke je prva nedelja aprila, jer je to vreme kada Merkur usporava pred okret u retrogradno kretanje, koje počinje 11. aprila i dešava se u vašem prvom polju, remeteći brojna dešavanja, zato izbegavajte važne odluke. Finansije, takođe, neće biti na zavidnom nivou tokom marta i aprila, pa budite štedljiviji i ne ulazite u nepotrebne troškove.

Ljubav

Venerin okret u vašem dvanestom polju ukazuje na moguće narušavanje stabilnih i trajnih veza, kao i brakova. Na ljubavne odnose naročito loše utiče averzija između vašeg vladara Venere i Marsa, vladara vašeg polja partnerstva koji se nalazi u vašem prvom polju te podstiče nesuvisle i ishitrene poduhvate. Negativan uticaj ovih planeta mogao bi da dovede do nesnalaženja u partnerskim odnosima ili gubitka autoriteta u okviru porodice. To se pre svega tiče osoba u zrelim godinama, pa bi bilo dobro da pokušaju da sagledaju svoju poziciju iz drugog ugla. Slobodni pripadnici znaka, trenutno su u najboljoj situaciji imajući u vidu negativne planetarne aspekte. Sve se može popraviti i svemu se da naći leka, a posebno dobro je što otezanje u ovom periodu ide u korist, a ne na štetu planova.

Zdravlje

Dobro zdravlje i kondicija tokom marta odlična su osnova za miran april. Tokom ovog perioda ne bi trebalo da imate većih zdravstvenih problema, a one sitnije rešićete lako i brzo. Opustite se uz dobru muziku, razmišljajte o lepim stvarima i uživajte.

Blizanci

Posao

Miran period potrajaće do kraja marta, a već od početka aprila, Merkur, vladar vašeg znaka u dvanaestom polju usporava i sprema se se za retrogradnost koja počinje 11. aprila i naredne tri nedelje donosi haos i nedoumice oko već sigurnih stvari. Konflikti, svađe sa kolegama i direktorima, pa čak i veći problemi obeležiće naredni period. Ako želite da izbegnete probleme budite pažljivi, radite ono što je bitno i ne podležite kuloarskim pričama, jer ma koliko bile navodno dobronamerne, nisu tačne.

U vreme do 31. marta neko vas može nagovoriti da pristanete na nešto što zahteva veliki trud, a od čega nećete imati veliku materijalnu korist. Zato nemojte biti naivni, mnogi će pokazati želju za zajedničkim radom da bi od toga profitirali. Što se tiče finansija, situacija je nepromenljiva: do kraja marta nema iznenadnih dobitaka ali ni neočekivanih troškova. Međutim, već u aprilu mogući su nepredviđeni izdaci. Period je povoljniji za one koji se bave privatnim biznisom. Izbegavajte sklapanje novih poslova sa starim partnerima. Ako je ikada bilo vreme da pokažete strpljenje, to je upravo sada.

Ljubav

Ovo bi mogao da bude buran mesec tokom kog ćete nekoliko puta imati komplikovane situacije koje se ne mogu tako lako rešiti. Za sve je kriva Venera koja retrogradnošću u vašem jedanestom polju pravi konfuziju u odnosima na relaciji prijateljstvo i ljubav, neprekidno ih mešajući i izazivajući probleme. Moraćete da donesete nekoliko teških odluka koje se tiču vaše veze, a i vas samih. Potrudite se da sačuvate dobar odnos sa partnerom kao i bliskim prijateljima. Slobodni pripadnici znaka će biti u prilici da započnu vezu sa osobom koju već poznaju.

Zdravlje

Proleće je pogodno za virusne infekcije, zato ojačajte imunitet koristeći što više prirodnih lekova - sokova, čajeva, povrća i voća. Mogući problemi sa bubrezima.

Rak

Posao

Ovaj period biće obeležen problemima na poslu i konfuzijom koju najavljuje Venera u retrogradnom hodu u polju karijere, kao i Merkur i Mars u polju koje definiše okruženje, podršku i planove. Proverite kod najbližih saradnika kakva je situacija, pošto je moguće da su na vas usmerili svu pažnju okoline, a da vi to niste primetili. Finansijski ne stojite loše, mada uvek možete bolje. Ako imate bilo kakav dodatni honorarni posao, potrudite se da sva bude legalno, pošto je moguća provera poreza. Period je povoljan za usavršavanje i sticanje novih znanja i veština. Imaćete mogućnosti da svoje kvalifikacije podignete na viši nivo i to upravo kroz priču koja ima korene u prethodnom periodu. Kuća karijere je naglašena zahvaljujući prisustvu Marsa i Venere, ali bez konkretnih pozitivnih efekata.

Ljubav

Čudni dani u ljubavi, posebno od 26. do 28. marta kada se uz prelazak Meseca preko Venere, pojavljuje mlad Mesec u znaku Ovna, inače vašem desetom polju, pa se na neki način i polje karijere dovodi u vezu sa emotivnim dešavanjima. Budite spremni na kompromise, to je jedini način da svoj ljubavni život držite pod kontrolom. Prvenstveno zbog voljene osobe koja je toliko uporna u nastojanju da vaša veza uspe, i da nije nje, od vaše inertnosti ne bi bilo vajde.

Zaljubljeni ljudi u stanju su da čine čuda za svoje voljene. Već sredinom aprila počinje vrlo konfuzan period zbog Merkurove retrogradnosti. Ako ste sami, postoji šansa da neku novu, zanimljivu osobu sretnete na nekom javnom mestu, preko osoba koje poznajete. Budite strpljivi, izlazite češće, budite otvoreni za nove susrete i komunikaciju. Uskoro sledi lep period kada ćete moći da birate, pošto u vaš život ulaze razni zanimljivi likovi suprotnog pola.

Zdravlje

Uglavnom dobro zdravlje. Mogući sezonski problemi, ali to nije nešto oko čega bi trebalo da se brinete. Više se krećite i budite fizički aktivniji. Sredinom aprila prolazna slabost. Kontrolišite zdravlje na vreme.

Pročitajte na drugoj stranici šta su zvezde zapisale za Lavove i ostale znake...

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity