Kada je 1963. godine, britanski ogranak kompanije "Pireli", odštampao prvi kalendar ograničenog tiraža, ukrasivši ga prigodno fotografijama razgolićenih lepotica, namera im je bila da tih nekoliko hiljada primeraka poklone samo izabranim klijentima. 

Te davne 1963. malo ko je mogao da pretpostavi da će ovaj kalendar postati sinonim za žensku senzualnost i seksepil. Sada, više od 50 godina od štampanja prvog primerka, kreativni direktori koji stoje iza Pirelijevog kalendara ispisuju novo poglavlje u istoriji ovog brenda.

Prvi primerak Pirelijevog kalendara štampan je za davnu 1964. godinu a prvi fotograf pred čiji su objektiv stale tadašnje lepotice i koji je postavio estetske standarde ove publikacije bio je čuveni Britanac, Robert Frimen.

Frimen je do tada bio najpoznatiji po fotografijama omota za album britanske grupe "The Beatles".

Od tada, priliku da fotografišu za Pirelijev kalendar dobijali su samo oni izabrani, a lepotice koje su se našle unutar korica kalendara spadale su u red najlepših žena sveta.

Mali zastoj u izlaženju Pirelijev kalendar doživeo je u periodu od 1974. godine do 1984. godine, a dekada 80-ih doneće nova kreativna rešenja ali i novo shvatanje ženskog seksepila.

Na sledećoj strani pročitajte kako se čuveni kalendar menjao i koja je glumica bila najstariji Pirelli model: