Norma Jeane, daleko poznatija pod imenom Marilyn Monroe udavala se tri puta. Jedan od njenih muževa je bio Joe DiMaggio, legendarni bejzbol igrač NewYork Yankees.

U početku Marilyn nije htela da upozna DiMaggia, misleći da je on tipičan arogantni sportista, nadmen i egocentrik, ali Joe je uspeo da je razuveri i par se venčao 14. januara 1954., dve godine posle poznanstva. Bio je to drugi brak poznate glumice koja je od 1942. do 1946. godine bila u braku sa James Doughertyjem, američkim policajcem. 

Par je otputovao u Japan za medeni mesec, ali su tom prilikom posetili i Koreju. Tokom puta Marilyn je imala nekoliko zakazanih susreta i nastupa pred 100 000 vojnika koji su tamo služili, što je posebno nerviralo njenog muža koji je želeo da taj medeni mesec bude intimniji i samo njihov.

Iako su na slikama Marilyn i Joe izgledali srećno i zaljubljeno, to je nažalost bio samo privid i njihov odnos nije bio toliko divan koliko su svi mislili.

Prlikom snimanja sada već kultne scene sa suknjom u filmu "The Seven Year Itch", izbio je mali sukob između njih.

Naime, dok je Billy Wilder insistirao da se scena ponovi nekoliko puta, što je okupljena publika s oduševljenjem pozdravljala, Joe je ludeo, posmatrajući sa strane sve. Nekoliko svedoka je kasnije otkrilo da su se Monroe i Joe verbalno prepirali u lobiju hotela.

Samo mesec dana kasnije, u oktobru nakon 274 dana zajedništva Marilyn je predala papire za razvod zbog psihičkog maltretiranja.   

Nakon razvoda, DiMaggio je prestao da pije, otišao na terpaiju i odlučio da prekine sa bejzbolom. Tada ga je pratila reputacija ženskaroša, koju je on nekoliko puta odbacio. U međuvremenu, Marilyn se udala i razvela od pisca Arthura Millera.

U februaru 1961. godine njen psihijatar poslao ju je u psihijatrijsku kliniku Payne Whitney Psychiatric Clinic gde je, prema Donaldu Spottu, smeštena na odeljenje za najteže slučajeve. Kako se nije mogla sama odjaviti, nazvala je DiMaggia, koji ju je izveo. Posle mu se pridružila na Floridi.

Njihova priča o tome kako su „samo dobri prijatelji“ nije zaustavila glasine o tome kako su se ponovo venčali.

Prema Mauriju Alenu, 1. avgusta 1962. godine, Joe je — alarmiravši kako se njegova bivša žena spetljala s ljudima koji će joj nauditi, kao što je Frenk Sinatra — dao otkaz na mestu trenera kako bi je ponovo zaprosio. Nažalost, nije stigao da je spasi. Marilyn je pronađena mrtva u svom stanu samo četiri dana kasnije... 

DiMaggio je inače pokupio njeno telo i uredio sahranu na Westwood Village Memorial Park Cemetery.


Da ju je voleo i osećao se krivim za njenu smrt, svedoči divan gest koji je relativno nepoznat. Naime, dvadeset godina u njenu grobnicu stizalo je tuce crvenih ruža tri puta nedeljno. Za razliku od njena druga dva muža, nikad nije govorio o njoj u javnosti, nije pisao o tome te se nije ponovo ženi.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/