Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbara Woolworth Hutton: Buran život najbogatije žene na svetu

Iako je bila najbogatija žena na svetu, život je prema Barbari bio veoma okrutan...

  Izvor: Foto: Profimedia

Jadna mala bogatašica. Tako su mediji prozvali Barbara Woolworth Hutton. I zaista, iako je bila jedna od najbogatijih žena na svetu, imala je tragičan život.

Otac nije previše mario za nju 

Rođena je 1912. godine, a majku je izgubila kada je imala pet godina. Navodno je počinila samoubistvo, a telo je pronašla upravo malena Barbara. Njen otac, bogati trgovac Frank Winfield Woolworth, za nju nije imao preterano vremena, odgajale su je uglavnom dadilje, a za vreme školovanja bila je po internatima.

Loš odnos sa ocem reflektovao se na njen privatni život. Barbara se udavala čak sedam puta. Muževi su je uglavnom iskorišćavali, a ona je izlaz tražila u alkoholu, narkoticima i plejbojima, iako se u javnosti trudila ostaviti utisak luksuznog, neopterećenog života.

Bila je zaista najbogatija

Do njenog 21. rođendana, 1933. godine, bogatstvo Frank Winfield Woolworth procenjivalo se na 42 miliona dolara - današnji ekvivalent je 1 milijarda dolara.

Sa 18 godina predstavljena je društvu na debitantskom balu, koji je za ono vreme depresije koštao vrtoglavih 60.000 dolara. Bal su pohodile sve značajnije i najbogatije porodice poput Astora ili Rokfelera. Ali, novine su ih zbog preterivanja i razbacivanja novcem rastrgle, pa je Barbara poslata na put u Evropu dok se situacija ne smiri.

Udavala se čak sedam puta

Prvi put se udala 1933. godine sa 21 godinom za pripadnika gruzijske aristokratske porodice,  Alexis Mdivani. Njegov hobi je uglavnom bio priženiti se u bogatu porodicu. Barbaru je iskorišćavao za sopstveni probitak. Kasnije je poginuo u automobilskoj nesreći. Grof Count Kurt von Haugwitz-Reventlow postao je suprug broj dva 1935. godine i potrajao tri godine. Sa njim je imala svoje jedino dete, sina Lance.

Za vreme drugog braka trpela je psihičko i fizičko zlostavljanje od strane supruga zbog kojeg je jednom čak završila u bolnici teško pretučena, a grof u zatvoru. Suprug ju je takođe nagovorio da se odrekne američkog državljanstva i uzme dansko zbog poreza, što je i učinila.

Barbara je zbog nesrećnog braka konzumirala sve više narkotika i razvila tešku anoreksiju zbog koje, pretpostavlja se, nije više mogla da ima dece. Nakon razvoda, dobila je starateljstvo nad sinom, ali ga je, kao i njen otac nju, ostavila na brizi dadiljama i internatima.

Na sledećoj strani pročitajte više o braku sa Cary Grantom... 

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity