Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro aspekt koji će obeležiti kraj godine: Pogledajte šta znači ulazak Saturna u znak Jarca posle 30 godina

Rođeni u prvoj dekadi Ovna, Raka, Vage i Jarca moraće još malo da sačekaju kako bi krenuli u realizaciju svojih ciljeva.

  Izvor: Foto: Profimedia

Saturn, planeta ambicije, odgovornosti i sazrevanja, 20. decembra, posle 29,5 godina, ulazi u Jarca, znak kojim vlada, zbog čega će njegov uticaj naredne dve i po godine godine biti vrlo naglašen.

Krajem godine, obrazuje harmonične aspekte sa Marsom i Uranom, koji podstiču na akciju i donose profesionalni uspeh i visoku društvenu poziciju.

Konjunkcija sa Merkurom upozorava da će rođeni u prvoj dekadi Ovna, Raka, Vage i Jarca, morati još malo da sačekaju kako bi krenuli u realizaciju svojih ciljeva.

Tranzit Saturna preko desetog zodijačkog znaka, najviše će osetiti Jarčevi, Vodolije i Vage, znaci u kojima je uticaj ove planete jak, a najmanje Rakovi, Lavovi i Ovnovi. Mnogima će doneti profesionalnu satisfakciju, drugima nasledstvo ili rešavanje pitanja nekretnina, a neki će se naći na životnim prekretnicama, pa mogu da sretnu nekoga sa kim će poželeti da ostanu do kraja života i zasnuju porodicu.

Saturn simbolizuje životna iskustva do kojih dolazimo najčešće kroz sazrevanje u vidu raznih odricanja, čekanja (strpljen-spašen) ili patnju. Saturn u Jarcu ili 10. polju (karijera) naglašen je u horoskopima političara i poslovnih ljudi koji su opsednuti bogatstvom, društvenim položajem i moći.

Takođe, simbolizuje filozofiju i nauku, pa se ova pozicija Saturna često može videti u horoskopima vrhunskih diplomata, univerzitetskih profesora i predavača.

Gde je vaš Saturn?

U prvoj astrološkoj kući daje veliku moć trpljenja, izdržljivost, istrajnost, stoicizam, a loše aspektovan podložnost depresiji i probleme sa zglobovima, zubima, kožom.

U drugom astrološkom polju Saturn imaju praktične, strpljive, istrajne osobe, kojima novac pritiče preko kupoprodaje nekretnina ili deonica. Mogući su problemi sa grlom.

U trećoj astrološkoj kući upozorava na opasnost u saobraćaju, kao i na probleme sa plućima, zglobovima, rukama, naročito šakama. Dobro aspektovan često se nalazi u horoskopima naučnika, matematičara, pisaca, novinara.

U četvrtom astrološkom polju donosi siromaštvo u detinjstvu i mladosti, konzervativan pogled na svet, velika ograničenja, težak odnos sa roditeljima. Dobri aspekti govore o mogućnosti nasledstva ili dobitaka preko nekretnina.

U petoj astrološkoj kući često se nađe u horoskopima umetnika i kreativnih osoba, slikara, kompozitora, pisaca. I mladosti nemaju dovoljno samopouzdanja, stidljive su, inhibirane, emotivno blokirane pa teško pronalaze odgovarajućeg partnera.

U šestom astrološkom polju simbolizuje zanimanja u vezi sa medicinom pa se često nađe u horokopima lekara, kao i alternativnim vidovima lečenja, kućnim ljubimcima, zdravom hranom. Loše aspektovan donosi sklonost ka povredama zglobova.

U sedmoj astrološkoj kući (analognoj znaku Vage) je egzaltiran pa donosi uspeh u zanimanjama koje zahteva prisustvo u javnosti, kao što su umetnost, politika, ali i advokatura. Donosi brak u zrelijim godinama ili sa starijim partnerom.

U osmom astrološkom polju donosi dugovečnost, zaradu preko zanimanja u vezi sa osiguranjem i bankarskim poslovima. Loše aspektovan upozorava na probleme sa nasledstvom, porezom, i hroničnim bolestima, poput reumatizma.

U devetoj astrološkoj kući naglašen je kod pisaca, filozofa, verskih velikodostojnika, advokata i pravnika. Loše aspektovan donosi probleme na putovanjima, na carini, bolje je ostati u zemlji nego se odlučiti za život u inostranstvu.

U desetom astrološkom polju ga imaju vredne i ambiciozne osobe, koje mogu da dosegnu visok položaj ako je dobro aspektovan sa Suncem, Jupiterom ili Uranom. Loši aspekti donose veliki uspon i moć, ali i pad (Napoleon, Hitler).

U 11. astrološkoj kući najčešće daje visoko obrazovanje i šanse za stručno usavršavanje u inostranstvu, jednog ali vrednog prijatelja (ili dva) na koga uvek možete da računate, dok loši aspekti opominju na probleme u vezi sa krvnim sudovima glave.

U 12. astrološkom polju simbolizuje zatvore, bolnice, manastire, dobro aspektovan daje izuzetne lekare, umetnike, detektive. Loši aspekti simbolizuju usamljenost, izolaciju, sklonost depresiji, porocima, psihičke i probleme sa zakonom.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity