Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta donosi naglašen znak Jarca: Aspekt između Merkura i Saturna iskoristite za dugoročnu saradnju sa strancima

Iskoristite naklonost zvezda, budući da Merkur do kraja sedmice obrazuje trigon sa Uranom u Ovnu, čime saradnja sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja postaje intenzivnija, a u okviru nje značajno mesto pripada novim ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Ove nedelje, naglašen je znak Jarca u kome se nalaze Sunce, Venera, Saturn i Pluton, simboli novca, ambicije i moći, a 11. januara će im se pridružiti i Merkur.

Ova brza planeta, najbliža Suncu, predstavlja način na koji komuniciramo, razmišljamo, donosimo zaključke i odluke, hvatamo se u koštac sa poslovnim izazovima, a takođe je i simbol mladih ljudi, đaka i studenata. Čim uđe u deseti zodijački znak, 11. januara, Merkur će uleteti u “zagrljaj” moćnog Saturna, planete ambicije, odgovornosti i zrelosti koji je krajem godine ušao u znak Jarca.

Ovaj “spoj” planeta logike i karijere (poslednji put bio pre 30 godina) pod uticajem Meseca (simbola žena, ali i publike, mase) na poslednjim stepenima Škorpije (novac, moć), krajem nedelje najavljuje uspešan period, bilo da se radi o obnovi starih ili uspostavljanju novih kontakata, dogovora i poslova.

Zato, iskoristite naklonost zvezda, budući da Merkur do kraja sedmice obrazuje trigon sa Uranom u Ovnu, čime saradnja sa strancima iz zemalja nemačkog jezičkog područja postaje intenzivnija, a u okviru nje značajno mesto pripada novim tehnologijama.

Ovo može da bude posebno značajno za mlade koji očekuju stipendiju ili odlazak na stručno usavršavanje u inostranstvo. Koliko je Merkur brz, toliko je Saturn spor, koliko Merkur sve hvata u letu i primenjuje nova znanja, toliko Saturn koči i drži se starih, proverenih obrazaca u poslovanju, tako da aspekt između ove dve planete može da se nazove spojem mladosti i iskustva, a trebalo bi ga iskoristiti za neki vid dugoročne poslovne saradnje.

Do kraja meseca, kako bude odmicao preko desetog zodijačkog znaka, Merkur će zajedno sa Saturnom obrazovati sekstil sa Jupiterom i Marsom u Škorpiji što vam donosi profesionalnu i finansijsku satisfakciju, naročito ukoliko radite u nekoj državnoj instituciji ili banci.

Ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, posebno glumom, bićete takođe uspešni, zahvaljujući harmoničnom aspektu između Merkura i Saturna u Jarcu i Neptuna u Ribama, jer je došlo vreme da odigrate ulogu svog života koju ste oduvek priželjkivali.

U odnosu na Blizance, Merkur je u Jarcu u osmoj astrološkoj kući što znači da se “ponaša” kao Merkur u Škorpiji (rođeni detektiv), pa je osobama sa Merkurom u Jarcu jako važna finansijska sigurnost zbog koje će se prihvatiti i posla koji ne odgovara njihovom obrazovanju ili društvenom statusu. U odnosu na Devicu, Merkur u Jarcu je u petoj kući koja odgovara Lavu, zbog čega osobe sa ovakvom pozicijom Merkura mogu da budu uspešne u umetnosti, sportu i šou-biznisu. A odnosu na Škorpiju, Merkur je u trećoj kući analognoj znaku Blizanaca (mediji, turizam, marketing), pa je u tom znaku vrlo moćan.

Uticaj Merkura je oslabljen u Strelcu, Ribama i Biku, što ne znači da je loš, naprotiv, naglašene su neke druge veštine ili talenti.

Zato je jako je važno da se osoba sa takvom pozicijom Merkura bavi zanimanjem koje joj odgovara, poslom koji voli, jer će u suprotnom biti nezadovoljna što će se odraziti i na njeno zdravstveno stanje. U odnosu na Blizance kojima upravlja, Merkur je u Strelcu u sedmom astrološkom polju (kao Merkur u Vagi = javnost) zbog čega osobe sa takvom pozicijom Merkura imaju dara za poslove koji zahtevaju kontakt sa mnogo ljudi, klijentima, kupcima, konzumentima usluga, što može da bude sjajna pozicija za umetnike, zaposlene u medijima, turizmu, marketingu.

U odnosu na Devicu kojom upravlja, Merkur je u Ribama u sedmom astrološkom polju (javnost), a u odnosu na Blizance u 10. polju (društveni status) pa možete biti uspešni, ako se bavite trgovinom ili radite u medijima.

Praktični i vredni

Uticaj Merkura naglašen je u Blizancima, Devici i Škorpiji, pa ako vam je natalni Merkur u tim znacima, pronicljivi ste, analitični i snalažljivi, posedujete jaku logiku i moć koncentracije, manuelnu spretnost i dobre reflekse. A gde ćete da primenite ove talente i sposobnosti, zavisi od aspekata koje Merkur obrazuje sa drugim planetama u vašem horoskopu.

Ukoliko vam je natalni Merkur u Jarcu, vrlo ste praktični, vredni i autoritativni, tako da zavodite red gde god da se pojavite, čime mnogima olakšavate život. Intuicija vam je jako izražena, a vašem oštrom oku ništa ne može da promakne. Argumentovano branite svoje stavove i stiče se utisak da vas je teško izbaciti iz ravnoteže, mada, u stvari, vi to vešto krijete. Penjete ka vrhu profesionalne i društvene lestvice, u čemu dosta može da vam pomogne vaš dar za strane jezike, kao i kontakti sa strancima. Verovatno umete da prenesite svoje znanje drugima ili ih savetujete na koji način da se osamostale u poslu.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity