Svoju slavu stekao je rano. Osim što je za to mogao da se zahvali ocu, Martinu Sheenu, koji je sedamdesetih godina već postao proslavljeni glumac, piše Glossy. 

Kao najmlađi sin, Sheen je jako brzo pošao očevim stopama, te je već sa 19 godina započeto svoju filmsku karijeru u tinejdžerskoj drami o Hladnom ratu, "Crvena zora", u kojoj je glumio rame uz rame sa Patrickom Swayzijem, Thomasom Howellom, Leom Thompson i Jennifer Grey. Mladi glumac se pojavio i u jednoj epizodi serije "Neverovatne priče". 

Svoju prvu veliku ulogu Sheen je imao u drami o Vijetnamskom ratu, "Vod" 1986. godine. Samo godinu dana kasnije glumio je uz svog oca u "Vol Stritu". Oba filma je režirao Oliver Stoun. 

Slavu je svakako stekao nakon serije uspešnih filmova kao što su "Vod", "Vol strit", "Mladi revolveraši" iz 1988. godine, "Glavna liga", "Usijane glave" i "Tri musketara".

Mlađoj populaciji Charlie Sheen više je poznat po televizijskim ulogama, naročito u popularnoj seriji "Dva i po muškarca", koju je i obeležio svojim humorom i specifičnom mimikom. 

Nažalost, u svom kasnijem životu Seen je pažnju medija i fanova privlačio nizom skandala. 

Na sledećoj strani pročitajte više o skandaloznom životu slavnog glumca: 

PageBreak

Produkcija "Dva i po muškarca" obustavljena je u januaru 2011. godine, kada je glumac bio na odvikavanju od opijata. To je bio već njegov treći pokušaj rehabilitacije u 12 meseci. Narednog meseca, Si-Bi-Es je otkazao poslednje četiri epizode sezone nakon što je Sheen javno ponižavao i komentarisao autora serije Chaca Lora, što je rezultiralo zabranom Warnera Brosa Charliju Sheenu o bilo kakvom prilasku na set.

U to vreme Sheen je imao javni nervni slom koji je emitovan na televiziji i na internetu. Glumac je davao raznorazne skandalozne izjave i pominjao bizarne stvari o sebi, poput toga da je veštac i da ima tigrovu krv i DNK Adonisa. 

"Umoran sam od pretvaranja da nisam poseban. Umoran sam od pretvaranja da nisam moćna rok zvezda sa Marsa", rekao je novinarima. 

Jedan od njegovih najvećih skandala, pored moždanog udara, predoziranja i niza hapšenja bio je 17. novembra 2015. godine, kada je Sheen u javnosti priznao da je HIV pozitivan, što mu je dijagnostifikovano četiri godine ranije. Svoje stanje, kako je istakao, drži pod kontrolom trostrukim koktelom antiretroviralnih lekova, a rekao je da je nemoguće da je zarazio nekog od svojih partnera. 

Međutim, očigledno ništa od ovoga nije stalo na put njegovoj popularnosti, ostao je jedan od omiljenih glumaca današnjice. On je, pored svih rijaliti zvezda i manekenki, postavio Ginisov rekord za najbrže dostizanje milion pratilaca (prosečno ga zaprati oko 129.000 novih ljudi dnevno) i Ginisov rekod za najplaćenijeg televizijskog glumca po epizodi sa 1,25 miliona dok je glumio u seriji "Dva i po muškarca".

Izvor: Glossy.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/