Sharon Tate je bila jedna od najlepših holivudskih glumica svih vremena, zanosna plavuša koja je u Holivudu primećena onog trenutka kada je kročila na tlo Los Anđečesa.

Njen život tragično je okončan u 26. godini i to u momentima kada je brojala dane do porođaja i rođenja prvog deteta.

Sharon Tate rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Detinjstvo je provela u čestim selidbama zbog prirode posla svog oca, pukovnika Paul James Tatea, koji je u vojsci postavljao raketne stanice u državama članicama NATO-a.

"Stalno smo putovali, često i u druge zemlje, i upravo zbog toga nismo imali previše prijatelja", otkrila je nedavno njena mlađa sestra Debra Tate za Njujork Tajms.

Tokom njenih srednjoškolskih dana porodica se napokon skrasila u Italiji, gde je Sharon pronašla honorarni posao na filmskim setovima. Tako se i probudila velika ljubav prema glumi. 

Njena nesvakidašnja lepota nije prošla nezapaženo, te su je ubrzo primetili glumački reditelji.

Sa svega 16 godina, dok je pohađala srednju školu u Ričlandu, okitila se krunom Miss Ričland.

Nažalost, ubrzo je  morala da se odrekne titule jer je saznala da se zbog očevog posla ponovo sele u Italiju. Ali, narednih godina čarobna lepota koja ju je krasila otvorila joj je vrata uspeha.

1962. godine upoznala je Martina Ransohoffa, direktora Filmways Inc i odmah je pao potpis ugovora. Uz njegovu pomoć  dobila je i prve manje, uloge u sitkomima 'Mister Ed', te 'The Beverly Hillbillies'.

Tri godine kasnije skupa sa Davidom Nivenom snimila je 'Eye of the Devil', glumila je uz Dina Martina u 'The Wrecking Crew', a onda je usledila uloga u "Dolini lutaka" 1968. godine koja ju je proslavila.

Ta filmska rola donela joj je i prvu nominaciju za novu nadu na Zlatnim globusima.

Ljubavni život

Iako su je povezivali sa mnogim muškarcima, jedini koji  je mogao da joj parira i uz kojeg se smirila bio je kontroverzni reditelj Roman Polanski.

Nešto pre njenog 25. rođendana, par je izgovorio sudbonosno "da" u Londonu, na maloj ceremoniji u matičnooj kancelariji.

Ali, brak je trajao samo 18 meseci, i tek godinama kasnije na površinu su isplivale mnoge mračne tajne iz života Polanskog.

Naime, 1977. godine, osam godina nakon smrti Sharon Tate, Polanski je optužen u šest tačaka optužnice da je drogirao i seksualno zlostavljao tada 13-godišnju Samantha Geimer, zbog čega je na kraju pobegao u Evropu.

Navodno je on imao veliki uticaj i na svoju suprugu, što je tek u knjizi iz 2016.godine 'Sharon Tate: A Life', otkrila njena prijateljica Joanna Pettet.

Ona tvrdi kako je on određivao šta će obući, kao i da je najviše voleo njen izgled bez šminke.

Neki drugi bliski ljudi tvrde kako ju je Polanski prisiljavao i na neželjene seksualne odnose, koji su često uključivali i treću osobu.

Ali, ona je bila 'luda za njim'.

1969. godine ostala je u drugom stanju, presrećna što će Polanskom roditi njegovo prvo dete -sina. Ali, jedne letne večeri, između 8. i 9. avgusta 1969. godine njen život je iznenada mučno prekinut.

U devetom mesecu trudnoće, svirepo je ubijena u svom domu u Los Aneđelesu skupa sa njenim bliskim prijateljima Jayjem Sebringom, prijateljem od Polanskog, Wojciechom Frykowskim i njegovom devojkom Abigail Folger, te Stevenom Parentom.

Ubistvo su počinili pripadnici opskurnog kulta Menson Family koji je predvodio Charles Manson - sa svoja četiri sledbenika.

Ubice su uhvaćene tek u oktobru i to zbog optužbi za krađu automobila, da bi ih naknadno povezali sa svim ubistvima, nakon što se jedna od počiniteljki Susan Atkins pohvalila svojim cimerima u zatvoru.

Za stravičan zločin članovi bande osuđeni su u decembru i svi, osim Linde Kasabian koja se nagodila, osuđeni na smrt 1971. godine, što je nakon promene zakona u Kaliforniji pretvoreno u doživotni zatvor.

Izvor: Stil.rs