Rođena Mary Cathleen Collins u Long Biču u Kaliforniji 20. decembra 1956. godine.

Kada se u bikiniju boje kože i frizurom u vidu afro pletenica pojavila u filmu "Desetka" svi muškarci širom sveta su počeli da maštaju o njoj, pišeStil.rs

Žene su joj se divile zbog zanosnog izgleda, ali ona sebe nikad nije doživljavala kao zavodnicu.

Ona je bila sasvim obična devojka iz komšiluka koja je sanjajući velike snove, uspela da ih ostvari, gotovo preko noći.

Ostvarila je i zapažene uloge u filmovima: „Desetka“, velikog Blakea Edwardsa, u hororu Orca, „Tarzan, čovek majmun“, i Bolero iz 1984. godine. Erotske scene iz Bolera bile su i ostale predmetom spekulacija o stvarnom seksu pred kamerama.

Sa samo 16 godina radeći kao fotomodel na jednoj audiciji upoznala je 30 godina starijeg režisera Johna Dereka i taj susret promenio je njen život.

On je u to vreme bio oženjem glumicom Lindom Evans, ali ljubav između njega i Bo je buknula, te je John ostavio suprugu. Organizovao joj je totalnu promenu imidža, te je glumica u zajednički život sa  slavnim režiserom ušla sa svetlijom kosom i promenom imena u Bo. Ostalo je istorija! 

Koliko je za glumu prednost imati supruga holivudskog reditelja, shvatila je kada je počeo da je angažuje u svojim filmovima. 

Ali, kada se John suočio sa zdravstvenim problemima i preživeo srčani udar, Bo mu se maksmilano posvetila i vodila brigu u njemu. Bila je uz njega do njegove smrti 1998. godine.

Nakon prvobitne tuge, Bo je pre svega zahvaljujući svom izgledu i statusu nekadašnjeg seks simbola uspela da se vrati u žižu, te je počela ponovo da dobija uloge, mada one nisu bile u filmovima A kategorije.

Uprkos tome što je samu sebe uveravala da nakon Johna Dereka, više nikoga neće voleti, desila joj se nova ljubav. 2002. godine upoznala je glumca John Corbett, koji se proslavio ulogom Aidana u kultnoj  seriji "Seks i grad". 

"Imala sam averziju prema upoznavanju novih muškaraca. Imala sam osećaj kao da sam za njih plen ili trofej koji moraju da uhvate. Nikada nisam znala želi li me neko upoznati zbog mene same ili zato što bi im izlazak sa mnom doneo popularnost. Zbog toga sam pet godina i izbegavala upoznavanja", izjavila je jednom prilikom.

Upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, holivudskog agenta koji je shvatio da bi oni bili savršen par te je odlučio da ih spoji.

"Bila je dodela Oskara na koju je trebalo da idem s prijateljicom, no od drugog prijatelja čula sam da i JOhn ide i kako želi da mu budem pratnja. Pomislila sam da bi bilo zabavno pokazati mojoj prijateljici kako se zabavlja u Holivudu ako odemo s nekim poput Johma, pa sam pristala da mu budem pratnja. Pokucao je na vrata hotelske sobe i bila je to ljubav na prvi pogled. Od tog trenutka luda sam za njim - on je šarmantan, zabavan i u potpunosti drugačiji od mog pokojnog supruga. Uz sve to, on je i mlađi od mene", rekla je glumica.

Par danas uživa u zajedničkom životu punih 17 godina, ali se nisu venčali.  

"Ponekad razgovaramo o braku, no svesni smo toga da nemamo dece, niti smo više toliko mladi, pa ne postoji ni pritisak da se moramo venčati', rekla je Bo Derek, dok je John Corbett priznao:

"Nemojte se nikada ženiti. Imam jako puno prijatelja koji su to napravili i još se brže razveli. Mislim da je tajna uspeha u tome da uživaš biti s nekim.'

Ali, kako je sama glumica otkrila, njen pet godina mlađi životni partner i ona ne tako davno razmišljali su o tajnom venčanju:

'Bili smo na groznom brodu te plovili Amazonom i pomislila sam kako bi bilo zabavno da kasnije možemo pričati prijateljima kako smo se venčali na tom ludom, malom brodu na Amazoni i da nas je venčao kapetan. Onda smo shvatili da bi to bilo previše čudno.'

U životu, koji je imao mnogobrojne uspone i padove, ipak se nije ostvarila u ulozi majke.

'Dugo godina sam žudela za djecom i kada sam imala 30 ili 32, sanjala sam da postanem majka. Ali moj pokojni suprug  imao je dvoje  dece iz prethodnog braka i nije mu bilo na kraj pameti imati još jednu bebu u tim godinama. Shvatila sam da bi to dovelo do toga da bih bila samohrana majka. Na kraju, kada je on napokon odlučio imati dete sa mnom, ja sam ga odbila", ispričala je jednom prilikom.

Čudno ili ne, Bo Derek i John Corbett uspeli su da opstanu u Holivudu ali tajna njihove ljubavi jeste da je čuvaju i da žive dan po dan. '

"Uz njega sam kada ode na snimanja, a i on ima razumevanja za moja. Oboje imamo tu slobodu, ali s druge strane uživamo provoditi vreme zajedno", kaže glumica.

A što John kaže o svemu?

'Nakon toliko godina još uvek se držimo za ruke, još uvek pripremamo roštilj za prijatelje nekoliko puta nedeljno Ona se još uvek smeje mojim forama, iako ih je većinu čula million puta. Jednostavno uživamo zajedno i tužan sam kada nije uz mene".

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/