Osim što vas vaša najbolja drugarica knjiga uči korisnim stvarima, vodi na najverovatnija mesta, pokazuje kako izgleda prava ljubav, sada može i da vas spasi od teškog raskida!

Rezultati nedavne ankete koju je obavila The Reading Agency pokazuju da su knjige najbolje sredstvo da prevaziđete traumu u detinjstvu, ali i oporavite se od bolnog prekida veze.

Zato pogledajte u nastavku 8 fantastičnih knjiga koje su se devojkama našle u najtežim trenucima i pomogle im da sagledaju stvari iz drugog ugla i prebole bivšeg dečka.

P.S. Ovi sjajni naslove možete čitati i u najboljem raspoloženju jer će vam sigurno biti dodatni izvor inspiracije.

"Pariz za jednu osobu"- Džodžo Mojes

Ako ste pročitali Džodžinu fantastičnu ljubavnu priču “Dok nisam srela tebe” (Me before you) i rasplakali se, razumemo vas! I mi smo! Međutim, ova slatka priča o Parizu je idealna za dane kada se osećate depresivno! Knjiga govori o devojci koja planira romantičan vikend u Parizu, ali na kraju putuje sama jer je dečko napušta! Ova divna hrabra priča će vas nasmejati, ali i rasplakati i pokazati vam da uvek ima nade bez obzira na loše stvari koje se dešavaju! 

"Neočekivano hodočašće Harolda Fraja"- Rejčel Džojs

Kada raskinete sa voljenom osobu sve što želite jeste da budete u pidžami ceo dan i plačete? Ova knjiga će vam zabraniti da tako provodite dane! Harold Fraj je slatki, emotivni starac koji je već duže vreme u nesrećnom braku. Dok je njegova supruga usisavala kuću, Harold  je otišao da ubaci pismo u poštanski sandučić. Put od kuće do prvog sandučića učinio mu se prekratak pa je produžio do narednog, i onda je s pismom u džepu, nastavio dalje... Bez karte i kompasa pa čak i telefona hodao je prema cilju uveren da će tako spasiti nečiji život. Ova čarobna knjiga će vam pokazati da ste sposobni da uradite sve što želite i da nema mesta za tugu!

"Gde si nestala Bernadeta"- Marija Semple

"Gde si nestala Bernadeta" je neodoljivi roman o snažnoj povezanosti između majke i ćerke. Napisan je s velikom dozom humora i u obliku imejlova, pisama, poruka, izveštaja FBI-a i prepiske između glavnih junaka tako da ćete uživati i glasno se smejati dok ga čitate!

Takođe, ovaj roman pokazuje da je ljubav porodice mnogo jača od svih izazovima s kojima se srećemo i savršeni podsetnik da postoji više vrsta ljubavi u životu (osim partnerske).

"Gorušica"- Nora Efron

Nora Efron je žena koja je napisala scenarije za filmove koje ste sigurno obožavali “Kad je Hari sreo Seli, "Besani u Sijetlu", "Stigla ti je pošta", zato ćete sigurno uživati čitajući bestseler pod nazivom “Gorušica”.

Knjiga govori o Rejčel, ženi koja obožava da piše o hrani, ali i koju ostavlja muž na početku njene trudnoće! Iako vam početak deluje surovo, videćete kako je glavna junakinja utehu pronašla u kuvanju (i sjajni recepti se nalaze u knjizi), prijateljima, porodici. Odličan roman zbog koga ćete ogladneti!

"Mala šetnja oko sveta" - Rouzi Sval Pope

Neverovatna i istinita priča o 57-godišnjoj ženi koja je nakon smrt svog muža odlučila da obiđe ceo svet bez posebne pripreme - sa malim rancem i opremom. Na svom putu oko sveta susrela se recimo sa različitim vrstama životnja, ali i uspela da pređe Evropu, Rusiju, Aziju, Aljasku, Severnu Ameriku. Ova divna knjiga nas uči da živimo punim plućima i da je nebo samo granica!

"Sa tobom je sve moguće"- Tom Mičel

Kada vam je srce slomljeno, sigurno je raskid poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate! Zato odmah nabavite knjigu Toma Mičela “Sa tobom je sve moguće”koja će vam popraviti ne samo dan, nego čitavu godinu! Neverovatna priča o prijateljstvu između pisca Toma i pingvina Huana Salvadora sigurno će vas razveseliti i poželećete da nabavite i vi jednog takvog prijatelja.

„Volim te, mala ptico. Nikada te neću zaboraviti, dokle god budem živ. Sada možeš da se vratiš svojoj voljenoj i svojoj porodici i da se više nikada ne razdvojiš od njih...“

"Moderna romansa"- Azis Ansari

Aziz Ansari je poznat kao američki glumac, ali ovog puta ga predstavljamo kao pisca jedne uzbudljive knjige koja za cilj ima da pokaže vezu između tehnologije i ljubavi! Iako nam je danas ljubav dostupnija i slobodnija, činjenica je da je zahvaljujuči tehnologiji postala i iskrivljena i otuđena!

Bez jasnih zaključaka, ali ćete bar biti upoznati kako muškarci razmišljaju! Uostalom videćete da niste jedine opsednute mišlju: zašto vam nije odgovorio na poruku posle 15 minuta i 32 sekunde!

"Potraga za ljubavlju"- Nensi Mitford

Ovo lagano i komično štivo je savršeno za trenutke kada se osećate depresivno! I ne brinite, niste jedine koje prave simpatične greške kada je ljubav u pitanju, a u to će vas uveriti Linda i njena sestra!

Izvor: Cosmopolitan.rs