Rođena u Londonu, od roditelja koji su bili ugledni i poštovani građani. Otac Charles bio je urednik časopisa "Evening Standard" dok je majka Eleanor bila kćerka profesora prava sa Harvarda.

Još u ranom detinjstvu, Anne Wintour (70), pokazivala je sklonost ka modi, pa se tako često bunila protiv školskih uniformi i nosila sopstvene kreacije. Već sa 15 godina je počela da radi u jednom butiku, a naredne godine napušta školu i prijavljuje se za program pripravnice u modnoj kući Harods.

Na zaprepašćenje roditelja, upisala je u obližnjoj školi časove mode, koje ubrzo napušta uz objašnjenje "U modu se ili razumeš ili ne."

S obzirom da je paralelno čitala o novinarstvu, sa lakoćom je osvojila urednike časoposa "Harpers & Queen" i postala njihov izveštač. Iako je odlično radila svoj posao, zbog nesuglasica sa kolegama, napušta ovaj posao, piše Stil.rs

1976. godine seli se u Njujork, gde počinje da radi za jedan ugledan časopis. Nametala svoja pravila i često zaobilazila i urednike. Zahvaljujući svojoj ambiciji i samouverenosti uspela je da ostvari svoj san i postane urednica Vogue-a 1988. godine.

Od Vogue-a koji se najviše zahvaljujući upravo njoj, smatra modnom biblijom, uspela je da napravi mnogo uspešniji časopis.

Uporedo sa poslovnim karijerom i na polju ljubavi su počele da joj cvetaju ruže. 1983. godine, počinje da se zabavlja sa poznanikom iz Londona, dečjim psihijatrom Davidom Shafferom.

Njihova veza brzo je napredovala, pa su se već nakon godinu dana venčali, a uskoro i poželeli dobrodošlicu prvom detetu, sinu Charlesu, a kasnije, 1987. godine i ćerki Chaterine.

Međutim ubrzo im brak zapada u krizu i sredinom devedesetih njihov brak postaje monoton, a mišljenja, stavovi i interesovanja počinju da se razilaze. Iako joj je bio velika podrška oni se rastaju 1999. godine.  

Mediji su spekulsali da je do razvoda došlo zbog Annine afere sa investitorom Shelby Bryanom. Ona je to odbijala da prokomentariše, ali ipak uskoro i zvanično započinje romansu s njim, koja je opstala sve do danas.

Kad su jednog jesenjeg dana u novembru jedno drugome pružili ruku i upoznali se na gala večeri Njujork Baleta koja se održavala u Linkoln centru, oboje su još uvek bili u braku.

Sudbina je htela da to veče sednu za isti sto, a oni koji su im za njim pravili društvo kažu da je bilo više nego očigledno da su jedno drugom jako dopali.

Shelby je u fizičkom smislu bio potpuna suprotnost Anninom suprugu Davidu. Visok, guste svetle kose i prodornih plavih očiju, građen poput apolona, šarmantni Teksašanin ličio je na živog Kena i privlačio ženske poglede gde god bi se pojavio.

Annini prijatelji tvrde da je on jedina osoba koja je uspela da joj izmami osmeh  na lice i smekša je.

Anna i Bryan i danas žive zajedno u Njujorku, a Anna je nekoliko puta navela da joj je on velika ljubav i podrška.

Iako svoj privatni život krije od očiju javnosti i retko kada se oglašava po tom pitanju, na osnovu izjava njoj bliskih ljudi, Anna je osoba koja poseduje tipično britanski smisao za humor, da je vesela i da je kao i svaka druga majka vrlo požrtvovana i ranjiva kada su deca u pitanju.

Mnogi tvrde da njena pretencioznost dolazi iz njene stidljivosti i nesigurnosti, ali da tu stranu svoje ličnosti vešto prikriva.

Izvor: Stil.rs