Mlad Mesec u Ovnu donosi puno novih izazova za sve nas. Iako postoji rizik od straha i negativnih emocija, mlad Mesec sa sobom i ovoga puta donosi jednu novu, osvežavajuću energiju, piše Lovesensa

Svaka pojava mladog Meseca simbolizuje novi početak, veliku svetlost u mračnom tunelu i nadu. U narednom perodu počinjemo da se oslobađamo negativnsoti i prihvatamo nadu i veru da će sve biti u redu.

Sekstil mladog Meseca i Saturna donosi pozitivan uticaj na mnogim poljima. Takođe, jak uticaj imaće Kiron, Lilit i Mesečevi čvorovi. Ove dva aspekta ne koruiste se u tradicionalnoj astrologiji, dok su Mesečevi čvorovi jako bitni u vedskoj, odnosno indijskoj astrološkoj tradiciji.

Ovi aspekti planeta i sazvežđa povezani su sa porodicom, prethodnim životom i karmom. Kiron nas asocira sa velikim karmičkim čvorovima, ali i sa magijom i isceljenjem. Lilit (Crni Mesec Lilit), arhetip Tamna Boginja, je ženska verzija Kirona.

Drugi važan uticaj na aspekt mladog Meseca u martu 2020. godine imaće nepokretna zvezda zvana Deneb Kaitos. Ova zvezda deluje poput Saturna, izazivajući nesreću, inhibiciju i uzdržanost. Takođe, pojavljuje se i asteroid na stepenu mladog Meseca koji pojačava efekat karmičkog ranjavanja.

Čitav ovaj kosmički talas doneseće nam drugačiju energiju na više načina, pa će nam čak i Saturn dati mali podsticaj. Sekstil mladog Meseca i Saturna daćeviše strpljenja onima kojima je to od presudne važnosti. Lakše preuzimamo odgovornost i niz krupnih i značajnih koraka. Iako se čini da je trenutna situacija neodrživa, važno je da postanete svesni svoje snage i moći da idete dalje i napredujete.

Mnoge rane biće zalečene, kao i stanje svesti. Što smo svesniji energetskih izazova koji su pred nama, to bolje možemo da se osvestimo radi zaštite od njih. Naravno, ne možemo ih izbeći, ali "udarac" negativne energije sami moramo bar malo ublažiti.

Lvadrat mladog Meseca i Mesečevih čvorova predstavlja karmičko raskršće - osećaćemo se rastrzani između prošlosti i svoje budućnosti. Moguće je da ćete biti zbunjeni i neodlučni po pitanju šta učiniti povodom svoje budućnosti.

Postoji tendenija da će se određeni znakovi Zodijaka zaglaviti u negativnim emocionalnim obrascima. Usled toga može doči do napetosti u odnosima sa drugima, naročito ljubavnim. Sada se suočavamo i sa duboko sakrivenim, potisnutim emocijama i sećanjima, kao i sopstvenim navikama i prdrasudama.

Ostavite prošlost iza sebe - to jedini način da steknete svetlu perspektivu. Mlad Mesec označava novi početak i daće vam snagu da se suočite o teškim odlukama koji se tiču porodice, posla i ljubavi.

Otpustite stvari koje vas sprečavaju da ispunite svoju sudbinu i vodite se svojom pravom prirodom, bez uticaja okruženja i okolnosti. Dobri odnosi ostaju dobri i daju vam snagu. Pokušajte u njima da sačuvate harmoniju.

Iako dobijate puno saveta, najvažnije je da pogledate unutar sebe, us voju dušu, da biste znali kojim putem treba krenuti. Sledite svoju intuciju i ostanite odgovornio za druge ljude.

Tokom ove četveronedeljne faze Meseca naučićete mnoge istine koje vas pokreću na novom putu. Mogu se formirati nove karmičke veze i neki ljudi će vam takođe pomoći da pronađete pravi put za svoju dušu.

Izvor: Lovesensa.rs