OVAN 

Trenutak je da svoju brzopletost i dinamičnost svedete na minimum i ovo vreme iskoristite za odmor. Očekuje vas mnogo komunikacije i interakcije s ljudima iz okruženja, a najpre sa prijateljima s kojima sarađujete. Možda ćete doći u iskušenje da se upletete u neke zakulisne radnje, verujući da je to jedini način da dosegnete cilj koji ste zacrtali. Budite oprezni i dvaput proverite svaku informaciju kako ne biste skliznuli izvan zakona. Nekima od vas, u ovom periodu, prete kazne i problemi sa zvaničnim licima, a možda i iskušenje da se izložite bespotrebnom riziku misleći da se sve dešava nekom drugom.

Odnosi u porodici su napeti. Glavni razlog tome je to što ste primorani da čekate, a najgore od svega je što ne znate do kada i šta. Da biste izdržali ovaj drastični pad životnog tempa i izbegli napade nervoze i besa neophodno je da osmislite na koji način ćete fizički izbacivati višak energije, pa makar to bilo udaranje pesnicama u jastuk.

ojačajte imunitet redovnim i kvalitetnim snom.

BIK 

Situacija u kojoj ste se našli navodi vas da sve intenzivnije razmišljate o tome da li je za vas bolje da život uzmete u svoje ruke i da karijeru nastavite samostalno. Ovo je period kada ćete dospeti u centar pažnje i najverovatnije ćete se veoma ponositi svojom pozicijom. Bez obzira na to na kom ste položaju, da li ste primorani da radite ili ste se povukli u izolaciju, postoje obaveze koje samo na vas čekaju. Možda imate u okruženju stare ljude kojima ste neophodni ili nekog ko je iznemogao. Povoljna astrološka slika ukazuje na to da ovih dana imate dara da s osmehom na licu delite ne samo pomoć, već i optimizam, i to svakome kome je neophodan.

Sve ovo ne znači da je preporučljivo da se nesmotreno izložite zdravstvenom riziku. Doduše, vi i niste neracionalna osoba, pa je ovakav savet za vas važan samo u smislu da iz najboljih namera, nehotice, ne ugrozite osetljive ljude iz okruženja.

Imunitet vam je na zavidnom nivou, naročito ako ste psihološki spokojni, a to je sigurno jedino ako su frižider i novčanik puni.

BLIZANCI

Za vas situacija u kojoj smo se našli postaje nesnosna. Pod velikim ste pritiskom, osećate se preopterećeno. Obuzima vas velika pospanost i malaksalost, pa vas to plaši. Vodite računa, nalazite se u periodu koji je za vas prilično rizičan, ali ne samo na zdravstvenom planu. Prvenstveno je neophodno da se usporite, primirite i kvalitetno odmorite. Brzopletost može da vas košta, naročito ako se prepustite mračnim mislima i pesimizmu. Ukoliko ste u izolaciji, vreme ćete najlakše "ubiti" čitanjem laganih sadržaja i komunikacijom preko društvenih mreža. Ipak, sačuvajte zdrav razum, jer vas teorije o zakulisnim radnjama i velikim zaverama mogu značajno poremetiti. Drugim rečima, skloni ste iluzijama i pogrešnom zaključivanju, pa je za vas najpametnije da ovaj period na neki način prespavate i pažljivo izaberete s kakvim ćete osobama kontaktirati.

to se tiče zdravlja i imuniteta, pored vitamina, ishrane i suplemenata, neophodno je da vam je duša socijalno uključena i nikako usamljena.

RAK

Vi tekuća dešavanja doživljavate dramtično, skoro kao apokalipsu. Vaši strahovi mogu biti preuveličani, naročito ako su vam ruke vezane. Ukoliko se nalazite u izolaciji, u krugu porodice, moguće je da ćete sve svoje oscilacije raspoloženja lečiti kuhinjom, hranom i besomučnim ribanjem. Vaša priroda je takva da želite da pomognete ljudima, a nemogućnost da uradite nešto više može da proizvede ozbiljne zdravstvene tegobe, kako na psihičkom, tako i na fizičkom planu. To za rezultat može da ima pad imuniteta, a zna se da je to uvek, a naročito u ovom periodu, veoma nepoželjno.

Ako ste od onih Rakova čiji je životni poziv vezan za negu i pomoć ljudima, ovo je vreme tokom koga se nekritički možete angažovati i sebe žrtvovati. Svoju empatiju morate da kontrolišete i da jasno odredite prioritete. Možda ćete doći u situaciju da procenjujete šta vam je važnije, lični život ili opšti interes. Da biste sačuvali punu kondiciju, neophodno je da unosite što više tečnosti i koliko-toliko sebi obezbedite kvalitetan san.

LAV 

Frustrira vas nemogućnost kontrole. To vas navodi na potrebu da preduzmete nešto konkretno i na brži način se oslobodite svih ograničenja u kojima smo se kolektivno našli. Morate da budete razumni. Prihvatite činjenicu da postoji nešto što se zove viša sila i da je ovo vreme kada se učite samodisciplini, strpljenju i krotkosti. Svojim ponašanjem možete prouzrokovati nesuglasice ili čak i sukobe sa okruženjem, pa je, zaista, najvažniji savet da spustite loptu i svoju ljutnju zbog neprijatne situacije kanališete na manje štetan način.

Što se tiče zdravstvene situacije, morate biti svesni toga da vi, osim što ste kao i svi iz vašeg okruženja izloženi riziku gripa, možete sebe ugroziti visokim krvnim pritiskom, kardiološkim problemima i reumatskim kočenjima. Dakle, bez obzira na svu snagu koju posedujete, važno je da u ovom periodu nađete način da sebe nadigrate. Najviše vam prijaju sunčevi zraci, makar ih hvatali s prozora, terase ili bilo gde na otvorenom gde nema rizika.

DEVICA 

Da li bilo ko od predstavnika astroloških znakova ima veći strah od virusa, bakterija, zaraza i prljavštine? Vi, uopšteno, niste neko ko se lako nosi sa zdravstvenim rizicima. Dobra strana je u tome što ste disciplinovani, precizni i savršeni za obavljanje svih zadataka kada je reč o bilo kom segmentu zdravstva. To je vaša uopštena karakteristika. Ipak, Merkur, planeta koja je vaš vladar, u ovom periodu nije baš najracionalniji, pa stoga obratite pažnju na svoje ponašanje i odluke. Imate tendenciju da sve pogrešno shvatate ili da se, nekim čudom, hvatate za pogrešne vesti i ljude koji vas mogu lagati. Dakle, bez obzira na svu vašu racionalnost i pamet, ostavljate sebi prostora za mogućnost pogrešnog prosuđivanja iz koga mogu nastati ozbiljne psihičke oscilacije u vidu paničnih napada, nesanice i nervoze.

Što se imuniteta tiče, pored onog što važi za sve, vama će biti od koristi vrući napici, naročito čajevi.

VAGA

Početak ovog perioda je za vas frustrirajući, jer vas muči beskrajna zbunjenost. Vi ste i tako osoba koja se dosta koleba, pa nedoumice u kojima smo se svi našli, za vas poprimaju veličinu ozbiljne frustracije koja može da izbija iz vas u vidu impulsivnih reakcija. Jasno, na udaru vašeg kolebanja su najbliži, bilo da su saradnici ili članovi porodice. Možete da budete toliko eksplozivni pa da sebi napravite više štete nego što vam preti od gripa. Spustite loptu i u ovaj period uplovite mirno, jer nije vreme ni za kakve odluke.

Što se zdravlja tiče, imunitet možete znatno oboriti ukoliko se bacite na slatkiše, čokolade i, uopšteno, prejedanje. Da biste sebi pomogli i održali duhovnu i fizičku formu pustite omiljenu muziku, izbegavajte informativne programe i bilo kakve filmove u kojima ima scena nasilja. Eventualno loše raspoloženje najlakše ćete prevazići ukoliko izbegnete samoću, okružite se makar i ljudima koji u vašem životu ne igraju značajnu ulogu.

ŠKORPIJA 

Možete osetiti da ste previše izloženi rizicima. Ako je tako, poslušajte svoju intuiciju, ona je često nepogrešiva. Ako vas, ovih dana, neko procenjuje, to ne mora obavezno da znači i da ćete biti kritikovani. Ovo je period kada učite nešto novo, ali računajte da će vas to koštati. S obzirom na to da je vaše treće polje horoskopa prilično napeto, budite oprezni i pokušajte da na svaki način izbegnete grip koji se širi. Dobra vest za vas je da, bez obzira na to koliko su neki planetarni tranziti teški, istovremeno vas prati ogromna moć regeneracije. Dakle, nema potrebe da padate u mračno raspoloženje, budite ono što uvek i jeste, intuitivni i spremni na sve što je potrebno da uradite kako biste sebe i svoje okruženje zaštitili.

Imunitet ćete sačuvati i još pojačati redovnim vežbanjem i kardio vežbama. Zbog položaja tranzitnog Marsa neophodno je da iz sebe izbacite bes i ljutnju, kako se višak negativne vibracije ne bi okrenuo ka vama, iznutra, i izazvao zapaljenske procese.

STRELAC 

Komunikacija sa drugim ljudima će u narednom periodu ići veoma dobro. Možete učestvovati u važnim diskusijama i iznenaditi sebe time koliko ste u stanju da parirate svima, čak i osobama koje su kvalifikovanije od vas. Međutim, popularnost vas ne štiti od velikog pritiska kojem ste izloženi. Možda baš vaš veliki optimizam privlači ljude da sa vama razmenjuju misli. Spremite se na to da ćete narednih dana biti glavni savetodavac, jer iz svake vaše reči izvire nada.

Pošto će ovakav ambijent potrajati, tenzija preti da izazove potrebu za promenom, a to je zasad nedostižan cilj. Kako god se budete postavili, pred vama je energetski pad izazvan nemogućnošću da nešto konkretno preduzmete i čarobnim štapićem sve u sebi, ali i oko sebe, vratite na pređašnje stanje.

Svoju psihofizičku stabilnost sačuvajte gledanjem filmova i zabavnih sadržaja na televiziji. Osim toga, kvalitetne knjige, ali i stručna literatura, mogu biti najbolji prijatelji tokom ovih izazovnih nedelja.

JARAC 

Može se reći da je ovaj period za vas izuzetno izazovan i zahtevan. Sijaset planeta pleše u vašem znaku i donosi nam sveopšte podrhtavanje koje vi osećate duboko u svom biću. Strah od sopstvenog pesimizma i defetizma maskirate lažnim optimizmom i negiranjem problema. Drugim rečima, ovih dana je naglašeno loše raspoloženje koje prelazi u otvorenu mrzovolju. Da biste izbegli kako viruse, tako i sukobe s okruženjem, savetuje vam se da se primirite i što više provodite vreme sami ili okruženi malim broju ljudi.

Vaša mudrost može doći do izražaja, ali samo ukoliko je na strpljiv način plasirate tamo gde je potrebna. Upravo tu leži sva tajna vaših uspeha, jer prečesto svoju mentalnu nadmoćnost pokazujete ljudima kojima se to ne sviđa.

Što se imuniteta tiče, osim opštih saveta za sve, za vas je važno da u svakom trenutku budete utopljeni, odmorni i dobro naspavani. Ukoliko budete odgovorni i disciplinovani, izazovan period može proći bez potresa.

VODOLIJA 

Na početku vas ova atmosfera neće preterano iritirati, jer sve dok ste uključeni u neke smislene akcije vi nemate vremena za nervozu. Naizgled, kao da ste se zaustavili u vremenu, iščekujete važne zadatke koji vam dolaze. Sve što vam se bude ovih dana dešavalo, nagoveštaj je onoga čime ćete se baviti u perspektivi. S obzirom na to da je dolazeća vibracija direktno povezana sa strpljenjem, odricanjem i postom, budite pripremljeni na ozbiljne kompromise koje ćete morati da napravite. Dok traju ovi krizni dani budite oprezni u društvu. Vi niste neko ko bi trebalo da igra na kartu sreće. Ovaj savet je naročito važan za sve one koji su rođeni ili imaju Mesec na samom početku Vodolije.

Što se imuniteta tiče, glavni razlog svakog vašeg energetskog pada su nesanica, neispavanost, premor i nervoza. Osim toga, redovno kontrolišite krvni pritisak, jer ovih dana može doći do oscilacija, čak i ako dosad nikada niste imali takve tegobe.

RIBE 

Bez obzira na to koliko ste osećajni i osetljivi, ovaj period za vas ne bi trebalo da bude naročito izazovan. Vi nepogrešivo, intuitivno, pronalazite način da se snađete i s lakoćom isplivate iz svih zavrzlama koje nosi ovakav planetarni haos. Ipak, ne dozvolite sebi da precenite sopstvene mogućnosti, jer ste, naročito u prvoj polovini ovog perioda, skloni iluzijama i pogrešnim procenama. To ne znači da treba da se odreknete svog unutrašnjeg osećaja, već samo da ostanete koliko toliko racionalni i da ne preterujete u rizicima jer će vas, u tom slučaju, brzo sustići kazna. Dakle, strogo u granicama zakona i svih pravila, pratite uputstva i za vas nema većih problema.

Fizička snaga je uvek povezana s duhovnom, pa i na ovom planu ne bi trebalo da bude većih problema, osim prolazne prehlade koja može da zaliči na grip. Ipak, budite oprezni i ne prepuštajte se slučaju. Čaj i kvalitetan san jačaju vaš imunitet, kao i šetnja, koju zbog trenutnih okolnosti možete da zamenite vežbama u stanu.

Izvor: novosti.rs