Odavno slušamo teorije o tome kako Mesec utiče na našu psihu i ponašanje, bilo da ispoljavamo pojačanu nervozu, osetljivost ili, pak, potrebu za hranom. 

Bilo da verujete u ove teorije ili ne, sa stanovišta astrologije veza postoji. A evo kako da iskoristite Mesečeve mene u borbi protiv suvišnih kilograma...

Najbolje vreme za dijetu je dva ili tri dana pre punog Meseca. Ukoliko se pridržavate dijete koja se vodi Mesečevim menama, preporuka je da u tim danima budete vrlo umereni u ishrani, kao i da unosite što više tečnosti ili voćnih sokova koji će vam dati energiju. Alkohol se u ovim danima ne preporučuje.

Naredne dve nedelje posle punog Meseca su isto dobro vreme za dijetu. Ovo je period u kom Mesec opada, tako da povoljan za obračunavanje sa suvišnim kilogramima. U ovom periodu ćete pojačano izbacivati tečnost iz organizma, pa je poželjno da se redovno hidrirate. Pijte najmanje osam čaša vode svakog dana, a što se jelovnika tiče - preporuka je da birate zdrave namirnice, nutritivno bogate. Birajte voće i povrće i posno meso koje će vam obezbediti neophodnu energiju. 

U doba mladog Meseca preporuka je da strogo izbegavate grickalice, šećere i masnu hranu, zapravo sve ono što pouzdano goji. Pojačajte unos vode koja će pomoći da vam se ubrza metabolizam i tako pospeši mršavljenje. Biljni čajevi se preporučuju, naročito zeleni ili crni čaj. So ako možete izbacite, ili je makar svedite na minimum. 

Ovu dijetu ne bi trebalo da otpočinjete dve nedelje nakon faze mladog Meseca, već od punog, kada "opada". U aprilu će pun Mesec biti 8, a mlad Mesec 23. aprila.

Svakako, najbolje bi bilo da se konsultujete sa nutricionistom pre nego što se "bacite" na dijetu, a posebno ukoliko imate neko oboljenje koje zahteva određen režim ishrane. 

Za još saveta u vezi sa astrologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte, uporednog horoskopa... posetitesajt Astrolog Jovana Vilimonović.

Izvor: Mondo.rs