OVAN

Ako ste u vezi:

Venera će 4. maja praviti kvadrat sa Neptunom, što će dovesti do nesuglasica između vas i voljene osobe zbog nekih tajni koje će izaći na videlo, a koje ste u prošlosti vešto skrivali jedno od drugog. Počeće optužbe ko je doveo do toga da krenu prevare i laži u vezi. Potrudite se da tragate za rešenjem, umesto da gubite vreme na dokazivanje ko je glavni krivac. Venera će 13. maja krenuti retrogradno, što će dodatno dovesti do udaljavanja između vas i vašeg partnera. Najbolje što možete da učinite je da porazgovarate o onome što ste dugo odlagali, a što se tiče vaših osećanja. U trećoj dekadi maja Merkur će praviti konjunkciju sa Venerom i uspećete da se složite oko načina kako da vratite izgubljeno poverenje.

Ako ste slobodni:

Početkom maja ćete upoznati osobu koja će vas privući i koja nije slobodna. Ući ćete sa tom osobom bez razmišljanja u tajnu vezu ali ćete ubrzo shvatiti da osim fizičke privlačnosti nemate ništa zajedničko što bi dovelo do emotivnog zbližavanja. Osećaćete se razočarano. Venere će krenuti retrogradno 13. maja i doći će do udaljavanja između vas i osobe sa kojom ste ušli u tajnu vezu. Nećete imati teme za razgovor. Prekinućete vezu. Nije preporučljivo da ulazite u novu. Stariji Ovnovi će saznati da osoba koja im se dopada ima nekog drugog s kim se tajno viđa. To će vas razočarati i odustaćete od pokušaja da privučete vašu simpatiju. Do kraja meseca slabe su šanse da upoznate nekog novog.

BIK

Ako ste u vezi:

Sklad u odnosima sa voljenom osobom moći ćete da održavate u prvoj polovini maja zahvaljujući vašoj otvorenosti na iskrene i svakodnevne razgovore o intimnim temama. Bićete spremni da razgovarate i o temama koje su iz nekog razloga neprijatne i koje biste radije izbegli. Odluka da prihvatite i teške razgovore sa partnerom pozitivno će uticati na oboje. U drugoj polovini maja usmerićete se na zajedničke akcije i bićete na taj način bliži jedno drugome, posebno na emotivnom polju. Povremeno ćete nailaziti na promenljiva osećanja i nedostajaće vam zajednički izlasci na mesta za zabavu ali ćete to umeti da organizujete i u vašem zajedničkom domu i priredite poneku zabavu samo za vas dvoje.

Ako ste slobodni:

Tokom maja ćete biti veoma aktivni na društvenim mrežama i na raznim sajtovima za upoznavanje. Tako ćete upoznati više osoba sa kojima ćete voditi intenzivnu komunikaciju, tražeći nekog ko će vam se zaista svideti i ko bi vam delovao kao prava osoba za ozbiljnu i trajnu emotivnu vezu. Povremeno ćete nailaziti i na neslaganja i razlike u stavovima sa pojedinim osobama. Tek pred kraj maja ćete iznenada upoznati nekog ko će odgovarati većini vaših potreba u ljubavi. Stariji Bikovi će započeti prijatan kontakt sa osobom koja im se dopada, a koju su upoznali nedavno preko zajedničkog prijatelja. Nećete biti u prilici da se viđate ali ćete svakog dana razgovarati telefonom. Imaćete osećaj da ste srodne duše.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Vaš odnos sa voljenom osobom biće većim delom skladan u prvoj polovini maja. Imaćete dovoljno vremena i volje da se bavite zajedničkim aktivnostima koje će vam oboje ispunjavati zajedničko vreme i u kojima ćete uživati. Vodićete razgovore o raznim temama koje će vam prijati i koje će pozitivno delovati na dalji razvoj vaše emotivne veze. Druga polovina maja će vam biti korisna za rešavanje svega što vam je u proteklom periodu pravilo teškoće u odnosu sa voljnom osobom. Jupiter će biti retrogradan i navešće vas da se posvetite onome što ste zajedno planirali, ali ste morali da odlažete zbog nepovoljnih okolnosti. Trigon Sunca sa Jupiterom omogućiće vam da uvećate zajedničke finansije.

Ako ste slobodni:

Provodićete više vremena nego obično na društvenim mrežama i sajtovima za upoznavanje gde ćete proširiti vaše kontakte i poznanstva. Početkom maja upoznaćete osobu koja će vas zainteresovati jer ćete sa njom ubrzo uspostaviti otvorenu komunikaciju o brojnim temama koje vas oboje interesuju. Doći će i do međusobne simpatije i razmenjivanja poruka emotivne sadržine. Zaljubićete se i nastaviti odnos ali nećete biti još u mogućnosti da se lično upoznate. Veza je moguća. Stariji Blizanci će u drugoj polovini maja obnoviti kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u emotivnoj vezi. Započećete intenzivnu komunikaciju i probudićete osećanja koja ste imali jedno prema drugom. Moguće je da obnovite vezu.

Nastavak pročitajte na sledećoj stranici:

PageBreak

RAK

Ako ste u vezi:

Saturn koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno u prvoj polovini maja. Osećaćete kako vaš odnos sa voljenom osobom postaje pomalo monoton i kako dolazi do zahlađenja. Trigon Merkura sa Saturnom omogućiće vam da poboljšate komunikaciju i da razgovorom rešavate sve ono što vam bude delovalo kao smetnja u odnosu. Dobro ćete se razumeti. Sunce će praviti trigon sa Saturnom u drugoj polovini maja i omogućiće vam da uspostavite sklad i stabilnost u odnosu sa voljenom osobom tako što ćete uspeti da ostvarite jedan važan zajednički cilj. To će uneti svežinu u vaše odnose sa partnerom. Imaćete više vremena za zajedničke intimne trenutke. Nova zajednička interesovanja će vam ispuniti vezu.

Ako ste slobodni:

Osećaćete potrebu da upoznate nekoga s kim možete da imate vezu na duge staze ili trajnog karaktera. Biće vam potrebno duže vreme da se odlučite između nekolicine osoba koje ćete upoznati preko zajedničkih prijatelja i preko društvenih mreža. U drugoj polovini maja konačno ćete se odlučiti za osobu koja će vam biti privlačna po izgledu, a koja će i po karakteru biti stabilna. To je neko ko je praktičan, miran, posvećen svojim ciljevima i ima jak lični integritet. Nešto stariji Rakovi će se povezati sa jednom osobom sa kojom su bili bliski u prošlosti. Osećaćete da ste zbog nepovoljnih okolnosti propustili mogućnost da sa tom osobom uđete u vezu. Pokušaćete da se zbližite i uspećete.

LAV

Ako ste u vezi:

Saturn koji se kreće kroz vaše polje ljubavi krenuće retrogradno 11. maja što će dovesti do delimičnog zahlađenja u odnosima sa voljenom osobom. Biće potrebno da se osvrnete na nešto što vam je ometalo sklad u vezi u ranijem periodu jer bi to moglo da se ponavlja. U rešavanju smetnji u emotivnom odnosu najviše će vam pomoći razgovori i iskrenost. Sunce će u drugoj polovini maja praviti trigon sa Saturnom i doneće vam mogućnost da više kontaktirate zajedničke prijatelje, da se povezujete i komunicirate sa drugim ljudima i na taj način izbegnete monotoniju u vezi. Vaš odnos sa voljenom osobom će se stabilizovati jer ćete dobro organizovati zajedničko vreme i naći ćete način da se zabavite .

Ako ste slobodni:

Započećete intenzivnu komunikaciju sa jednom osobom preko interneta i imaćete utisak da se dobro razumete i da imate dosta toga zajedničkog. Vaš odnos će otići dalje od površne komunikacije i počećete da osećate zaljubljenost. Kada Saturn bude krenuo retrogradno 11. maja, druga osoba će početi da se povlači i komunikacija će postati otežana i sve ređa. Može i da se prekine. U trećoj dekadi maja ćete je obnoviti ili ćete upoznati nekog novog s kim ćete izgraditi bolji odnos. Nešto stariji Lavovi će u drugoj polovini maja obnoviti kontakt sa osobom sa kojom su ranije bili u emotivnoj vezi. Mada će vam delovati da biste mogli da obnovite vezu, najbolje je da budete pažljivi i da ne očekujete previše.

DEVICA

Ako ste u vezi:

će u prvoj dekadi maja praviti kvadrat sa Neptunom koji prolazi kroz vaše polje ljubavi. To će dovesti do teškoća u odnosu sa voljenom osobom koje će biti prouzrokovane povlačenjem i tajanstvenošću od strane vašeg partnera. Izbegavajte tajne u vašem odnosu jer bi to moglo dovesti do gubitka poverenja i ozbiljnih negativnih posledica. U drugoj polovini maja Jupiter koji vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno i dovešće do zahlađenja i udaljavanja između vas i voljene osobe. Potrudite se da rešavate nesuglasice iskrenim razgovorom i pružanjem više pažnje i saosećanja voljenoj osobi. Najvažnije će biti da unesete nešto novo u vašu vezu kako biste izbegli da vas obuzme monotonija.

Ako ste slobodni:

Biće vam teško da nađete osobu sa kojom ćete moći da nađete dovoljno zajedničkog kako biste poželeli da uđete u vezu. Umesto toga će vas jedna osoba zainteresovati koja nije slobodna, a koja će vam predložiti da uđete u tajnu vezu. Pristaćete ali ćete vremenom uvideti da vam takva vrsta veze ne odgovara jer vaš partner neće biti ni prema vama dovoljno iskren i ponašaće se tajnovito. Saznaćete da niste jedina osoba sa kojom ima tajnu vezu. Prekinućete odnos sa njim. Nešto starije Device će pokušavati da se približe osobi koju će upoznati preko jednog prijatelja i koja će ih privući. Osoba koja vam se dopada će vam davati nadu koja će se na kraju pokazati lažnom. Osećaćete se razočarano, a u vezu nećete ući.

Nastavak pročitajte na sledećoj stranici:

PageBreak

VAGA

Ako ste u vezi:

Prva dekada maja proteći će vam u prijatnoj komunikaciji sa voljenom osobom i u zabavi koju ćete oboje osmisliti kako biste ispunili zajedničko vreme. Na početku druge dekade maja Merkur će praviti kvadrat sa Marsom i doći će do prolaznih prepirki jer ćete se dotaći tema koje će uneti napetost između vas dvoje. Potrebno vam je više tolerancije. Mars će ući u znak Riba 13. maja i doneće vam nestabilnost u odnosima sa partnerom. Oboje ćete često menjati raspoloženja i biće vam teško da se uskladite. Vaš odnos će se menjati od trenutaka kada ćete uživati u zajedničkim aktivnostima do momenata kada ćete biti na različitim stranama i u konfliktu. Krajem maja ćete se stabilizovati.

Ako ste slobodni:

Započećete kontakt na daljinu sa osobom koja će vam privući pažnju svojim aktivnostima na društvenim mrežama. Ubrzo ćete pronaći zajednička interesovanja i razvićete intenzivnu komunikaciju. Više će vas privlačiti fizički nego što ćete osećati bilo kakve emocije. To će se promeniti od sredine maja, kada ćete prvi put osećati kako neprestano razmišljate o vašoj novoj simpatiji i kako ste se zaljubili. Do kraja meseca ćete dobiti potvrdu da je i vaša simpatija zaljubljena u vas. Starije Vage će biti neodlučne da li da poklone naklonost i poverenje jednoj osobi koja čini sve da pridobije njihovu punu pažnju. U trenutku kada se malo više otvorite prema njoj, uslediće period povlačenja. To će otežavati ulazak u vezu.

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Uranom na početku maja motivisaće vas da vašem emotivnom partneru iznesete niz predloga o načinu kako biste mogli da provodite zajedničko vreme i šta vam je potrebno novo u vašem odnosu kako biste uneli svežinu u vašu vezu. Vaš partner će se složiti sa većinom vaših predloga i dodaće i neke svoje na obostrano zadovoljstvo. Venera koja vlada vašim poljem ljubavi krenuće retrogradno 13. maja i to će dovesti do delimičnog zahlađenja između vas i voljene osobe. Nailazićete u trećoj dekadi maja na promenljive i nestabilne emocije koje vas mogu navesti da nešto prećutite ili tajite od voljene osobe, kao i ona od vas, a to će negativno uticati na sklad u vašem odnosu. Izbegavajte flert.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Merkura sa Uranom na početku maja doneće vam neočekivano poznanstvo sa osobom koja će vas zainteresovati svojom originalnošću i sa kojom ćete ostvariti komunikaciju punu međusobnog razumevanja i podrške. Upoznaćete vašu simpatiju preko društvenih mreža i zajedničkih prijatelja. U drugoj polovini maja ćete se videti nasamo i doći će do obostranih emocija. Do kraja meseca ćete ući u vezu koja će biti slobodnog tipa ali koja može da traje dugo.

Stariji Škorpioni će uspeti da se približe osobi koja im se dopada i koja je bila zatvorena prema njima. Doći ćete na genijalnu ideju kako da probijete njene ograde. Kako će Venera krenuti retrogradno, ona će opet početi da se povlači.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Suncem u prvoj dekadi maja omogućiće vam da se bolje uskladite sa voljenom osobom tako što ćete postići kompromis oko onoga gde se ranije niste mogli složiti i dogovoriti. Unećete i nešto novo u vašu vezu što će vam omogućiti da budete bliži jedno drugom i da poboljšate razmenu emocija. To će vas ispuniti zadovoljstvom. Merkur će u trećoj dekadi maja praviti konjunkciju sa Venerom. Ovo će dovesti do bolje komunikacije sa voljenom osobom. Pokrenućete razgovore o temama o kojima ranije niste razgovarali, a oko kojih ćete uspeti da se složite. Naći ćete nove načine zajedničke zabave. Mogući su manji i prolazni nesporazumi oko raspodele kućnih i porodičnih obaveza.

Ako ste slobodni:

Upoznaćete osobu koja će vas zainteresovati svojom inteligencijom, nesvakidašnjim idejama i načinom komunikacije na početku maja. Poznanstvo može da vam dođe preko društvenih mreža ili jednog kućnog prijatelja, eventualno suseda. Imaćete intenzivnu komunikaciju u prvoj polovini meseca koja će vas zbližiti i dobićete mogućnost da se lično upoznate. Počećete da osećate obostrane emocije u drugoj polovini meseca ali ćete još uvek biti neodlučni da li da započnete vezu. Nešto stariji Strelci će sa osobom koju poznaju površno preko posla početi da razmenjuju poruke i ostvariće blizak kontakt. Bićete zainteresovani jedno za drugo ali će vaš kontakt biti više od prijateljstva i neće još dovesti do veze.

Nastavak pročitajte na sledećoj stranici:

PageBreak

JARAC

Ako ste u vezi:

Vaša bliskost sa voljenom osobom će biti jača nego obično. Imaćete dovoljno vremena da se jedno drugom posvetite i da unesete nešto novo u vašu vezu, što će vam omogućiti da otkrijete nove načine kako da kvalitetno provodite zajedničko vreme. Uživaćete u novim interesovanjima i zajedničkim aktivnostima. Razgovaraćete o prijatnim i zabavnim temama. Druga polovina maja će vam omogućiti da ulepšate izgled vašeg doma i da se potrudite oko prijatne atmosfere. Osmislićete način da se zabavite i imaćete dobar osećaj šta vaš partner najviše voli kada ste sami. Imaćete dovoljno vremena i za intimne trenutke. Manje nesuglasice mogu da iskrsnu zbog vaše povremene emotivne hladnoće.

Ako ste slobodni:

Privući će vam pažnju osoba koja je posvećena nekim akcijama u društvu i sa kojom ćete sarađivati na nekom od projekata za pomoć drugima. Motivisaće vas da drugačije sagledate neke stvari u svom životu, a privući će vas i svojim atraktivnim i doteranim izgledom. Počećete da se češće viđate ili da kontaktirate i mnogo vremena ćete provoditi u razgovorima o temama koje vas oboje interesuju. Pojaviće se i obostrana osećanja. Do kraja meseca ćete spontano započeti vezu. Nešto stariji Jarčevi će uspeti da se približe osobi koja im se dopada i da je zainteresuju za sebe. Primetićete da je trebalo samo malo više da pokažete svoja osećanja. Do kraja meseca ćete se dovoljno zbližiti da budete spremni da uđete u vezu.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Suncem 4. maja doneće vam mogućnost da unesete u vašu vezu sa voljenom osobom promene koje su vam neophodne kako biste izbegli monotoniju. Razgovaraćete o temama koje su vam predstavljale smetnju u odnosu i naći ćete način da se međusobno uskladite, postignete kompromise i prevaziđete napetosti i nesuglasice. Sunce će u drugoj dekadi maja praviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom i Jupiterom. Imaćete više vremena za zajedničke intimne trenutke sa partnerom. Postaćete bliži jedno drugom i uvidećete koliko vaša veza može da bude kvalitetna ako se samo malo više potrudite. Ulaskom Sunca u znak Blizanaca 20. maja dobićete više zadovoljstva.

Ako ste slobodni:

Maj vam donosi mnogo prilika za ulazak u skladnu emotivnu vezu koja bi mogla da bude ozbiljna i da traje dugo vremena. U prvoj dekadi maja upoznaćete osobu koja će vam delovati pomalo neobično i drugačije od klasičnog tipa ljudi koji vas privlače. Upravo te razlike i snažna ličnost te osobe će ostaviti jak utisak na vas. Spontano ćete započeti komunikaciju koja će ubrzo da vam otkrije koliko se dobro slažete i koliko ste kompatibilan spoj jedno sa drugim. Započećete vezu. Nešto starije Vodolije će se emotivno zbližiti sa osobom koju će neočekivano upoznati na samom početku meseca preko jednog kućnog prijatelja. Pokazaće se da jedno drugo odlično razumete u svemu i ubrzo ćete započeti skladnu vezu.

RIBE

Ako ste u vezi:

Konjunkcija Merkura sa Uranom omogućiće vam da unesete nešto novo u vašu emotivnu vezu, što će predstavljati osveženje i što će doprineti da vaši odnosi sa voljenom osobom dobiju na kvalitetu. Oboje ćete biti raspoloženi za intenzivnu komunikaciju koja će vam prijati i omogućiti da se još više zbližite i ostvarujete zajedničke planove. Merkur će u drugoj polovini maja praviti konjunkciju sa Venerom, što će vam omogućiti da sa voljenom osobom pokrenete preuređenje vašeg doma, oko čega ćete biti potpuno usaglašeni. Vaš porodični život će dobiti na kvalitetu jer ćete imati dobar osećaj za potrebe vaših najbližih i potrudićete se da im ispunite ono što bude u vašoj mogućnosti.

Ako ste slobodni:

Konjunkcija Merkura sa Uranom doneće vam neočekivano poznanstvo sa osobom koja će vas privući svojim idejama, načinom komunikacija i sa kojom ćete se u svemu odlično razumeti. Već nakon nekoliko površnih kontakata ćete otkriti da delite interesovanje za mnoge zajedničke teme. Započećete intenzivnu komunikaciju, uz povremeno viđanje. U trećoj dekadi maja će se pojaviti i obostrana osećanja koja će vas motivisati da započnete vezu. Vaša veza će biti skladna. Nešto starije Ribe će upoznati osobu koja će im se dopasti i sa kojom će u početku imati samo neobaveznu i površnu komunikaciju. Već u drugoj polovini maja ćete otkriti da ste postali bliski i da se dobro razumete. Veza će biti moguća.

Izvor: Mesečni horoskop