Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam donosi Venera u Raku do 6. septembra?

Tranzitna Venera je 7. avgusta, iz razigranih Blizanaca, prešla u energiju sigurnosti, komfora i brižnosti – znak Raka i tu će se zadržati do 6. septembra. Rak je simbol doma, porodice, korena, negovanja, brige, zaštite, kao ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Venera je u Mesečevoj kući, a Mesec je večno promenljiv i predstavlja naše emocionalne reakcije, čulnost, instinkte i podsvesno. Mesec vlada plimom i osekom, našim osećanjima, uobičajenim navikama i refleksivnim delovanjem. Mesec osvetljava naš pogled na svet, način na koji prihvatamo život i šta od njega očekujemo. Mesec je kolevka naše duše.

Kada Venera prolazi kroz Mesečevu kuću, ona u nama budi upravo potrebu za udobnošću, veću posvećenost domu i porodici, kao i jačanje familijarnih veza ili rešavanja, eventualnih, porodičnih problema. Ovo je vreme kada otvarate vrata svog doma za vama drage ljude, organizujete kućna okupljanja, služite hranu, pravite slatkiše, popijete po koju čašicu više i sećate se, sa iskrom u očima, dana koji su iza vas i koji se više neće vratiti.

Ovo su dani koji počinju sa “Sećaš li se kada smo…” ili koji prolete u gledanju porodičnih albuma, pa se smenjuju suze i smeh. Ovo su dani kada ćete zagrliti sestru, tetku, majku, baku (ženske osobe) i skuvati im kafu, pa i provesti sa njima malo više vremena nego što vam je u prethodnom periodu bilo na raspolaganju. Mnogi će se, baš u vreme ovog tranzita, odlučiti na ulepšavanje ili preuređivanje doma.

Emotivnost uzima kormilo, pa ako smo u prethodnom periodu (dok je Venera bila u Blizancima) imali više opcija, sada interesovanje usmeravamo prema jednoj osobi. Venera je dugo boravila u znaku Blizanaca, imala i period retrogradnog kretanja, pa smo svedočili vraćanju na stare emotivne priče, flertovali sa više osoba, intenzivno komunicirali, a sada je došlo vreme da zapitamo srce gde pripada.

Spremite se da narednih mesec dana okolina diktira vaše raspoloženje. I najmanja sitnica vas može raznežiti ili rastužiti. Raspoloženje će varirati – smeh, suze, nostalgija, čežnja, nesigurnost, pa opet suze i tako u krug.

Ovo je energija koja u muškarcima budi ljubav prema bitnim ženskim osobama u njihovom životu, pa će mnogi posvetiti pažnju majkama, sestrama, ženama i devojkama. Poželeće da ih partnerke paze, maze, kuvaju im, i više će vremena provoditi u porodičnom domu ispred televizora u udobnoj fotelji i punom tanjiru.

Kod žena se javlja majčinski instinkt, želja za negovanjem i brigom za druge. Akcenat je na nežnosti, zagrljajima i ponekom suzom u oku u ime prošlih dana. Zaštitnički stav i naglašena briga za porodicom. Tranzitna Venera u znaku Raka probudiće u nama osećanja, instinkt i intuiciju, ali i žensku stranu naše ličnosti.

Idealan tranzit za sve one koji planiraju decu, a oni koji decu imaju osjetiće njihovu potrebu za majkom delujući im kao da ni najmanje nisu samostalna. Ovo su dani kada ćete itekako shvatati životne situacije ljudi iz vašeg okruženja, saosećati i činiti sve što je u vašoj moći da pomognete.

Datumi na koje posebno treba obratiti pažnju:

26. avgust – Venera opozicija Jupiter – izneverena očekivanja, pogrešno tumačenje, udaljavanje nakon što uviđamo sve nedostatke odnosa u kome smo ili osobe koja nam se dopada. Ovo je aspekt u kome se ruši slika koju je početna zaljubljenost kreirala.

27. avgust – konačno Venera trigon Neptun – nakon tri kvadrata koja su ove dve planete imale za vreme tranzita Venere znakom Blizanaca i koji se itekako osećaju iza nas. Spajanje ljubavi i mašte, lepote i kreativnosti, sudbinski susreti i bezgranična ljubav koja je moguća.

2. septembar – Venera opozicija Saturn – sumnjičavost prema partneru, strah i ljubomora, osećaj odbačenosti, udaljavanje i prekidi. Možda ćete želeti dobru komunikaciju, razmenu osećanja, ali ćete naići na zid, rezervisanost, hladnoću i nedostatak posvećenosti

4. septembar – Merkur sekstil Venera pričaće se i pisati o ljubavi, razmjena ljubavnih poruka, neke lijepe vesti ili početak emotivne komunikacije.

4. septembar – Venera kvadrat Mars – ljubavne svađe, koje će biti kratkog daha jer se Venera i Mars, posle dugo vremena, spajaju trigonom 29. septembra kada Venera uđe u znak Lava i da zeleno svetlo mnogim ljubavnim odnosima koji su već duže vreme nedefinisan.

Izvor: Astro portal

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity