Od svih lutajućih i sanjarskih putovanja retrogradnog Merkura na koje smo navikli, njegovo putovanje kroz znak Škorpije je jedinstvenio i simetrično.

Merkur tokom svoje retrogradne faze u Škorpiji kreira i dva vrlo teška aspekta - pravi tri kvadrata Saturna u Jarcu iz Vage i tri opozicije Urana u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su snažni i napeti aspekti, pa će zato pritisak biti duplo veću tokom ovog retrogradnog putovanja karmičke planete Merkur. Uspećete da se oslobodite iluzija, napetosti i rizika ako unutar sebe pronađete mir, smanjite stres i zatražite pomoć kada vam zatreba.

Saturn se odnosi na ograničenja, kašnjenja, granice, strukturu i dugoročno planiranje. Budući da je Saturn uzvišen i dostojanstven u Jarcu i Vagi, astrolozi objašnjavaju da će svi izazovi koji nam se događaju u ovo vreme biti za naše najviše dobro.

Merkur tokom ove retrogradnosti ponavlja dva veoma teška aspekta, praveći tri kvadrata Saturnu u Jarcu iz Vage i tri opozicije Uranu u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su stresni aspekti, a ponavljanje će značajno povećati pritisak koji se oseća tokom ove retrogradnosti. Biće važno smanjiti stres, usredsrediti se na brigu o sebi i tražiti pomoć kada vam zatreba.

Budući da Merkur pravi poslednja dva kvadrata do Saturna dok miruje (1. novembra u retrogradnom kretanju i 6. novembra u direktnom kretanju), ovo će prilično povećati pritisak. Srećom, aspekt se nalazi u granicama Venere, čarobne planete ljubavi i obilja. Dobra energija Venere daje nam milost i lkjubav preko partnera, prijatelja ili društvenih kontakata.

Notes u ruke: Tabela datuma kada je retrogradni Merkur od 2020. do 2030.

Takođe, s obzirom da Jupiter vlada trećom dekadom Vage, možda ćemo uspeti da obezbedimo više prostora za opuštanje i odmor od sukoba nego inače kada je vreme retrogradnog Merkura. Zajedno, ovo može pomoći da donekle ublažimo udarac, ali na kraju ćemo ipak morati da prihvatimo barem deo Saturnovih zahteva za naporan rad, kašnjenja, ograničenja i prilagodimo naše granice, strukture i dugoročne planove u skladu s tim.

Kojim znakovima ovaj aspekt donosi najizazovniji period pročitajte na sledećoj stranici:

PageBreak

Drugi aspekt koji Merkur ponavlja tokom ove retrogradne faze su tri suprotnosti Uranu, planeti tehnologije. Protivljenje je stresan aspekt i s obzirom da Uran u Biku redefiniše tehnologiju kao osnovni resurs, možemo očekivati da će oni koji su više zavisni od tehnologije to više i osećati. Pristup najboljoj tehnologiji je značajna prednost u novoj ekonomiji, a onima koji su iskoristili energiju prethodnog retrogradnog sistema u Raku da bi ažurirali svoju tehnologiju, proći će kroz ovu fazu dosta olakšano.

Osobe koje se bave poslom u kojem je rad zasnovan na zastareloj ili jeftinijoj tehnologiji mogu se suočiti sa neuspehom pod pritiskom ovog tranzita. Rezervni planovi su definitivno u redu, a kvalitet rezervnog plana može značajno uticati na ishode. Ovaj aspekt takođe može rezultirati nesrećama, pa usporite i preduzmite dodatne mere predostrožnosti kada se bavite potencijalno opasnim aktivnostima, posebno u vožnji.

Kako da preživite retrogradni Merkur

Retrogradni Merkur biće najintenzivniji za vodene znakove Zodijaka: Raka, Škorpiju i Ribe

Imate podsticaj da se dublje zagledate us voju dušu i otkrijete nešto novo u njoj, u odnosu na ostale znakove Zodijaka u fazi retrpogradnog Merkura. Ovo je u osnovi šansa da upoznate sebe iznutra. Setite se starih mitova o bogovima koji nagrađuju one koji u svoje domove primaju strance i budite ljubazni prema svemu novom i svim promenama koje vam se događaju u životu.

Najizazovniji period za vatrene znakove: Ovan, Lav i Strelac

Prošle godine ste morali dase oslobodite puno ličnih uverenja, a sada se nešto duboko u srži vašeg bića menja. Stavljate sopstvene potrebe i želje po strani kako biste omogućili sreću i napredak ljudi do kojih vam je najviše stalo. Aktivirali ste posebnu vrstu magije koja će omogućiti zarastanje starih rana i novi nivo emocionalne energije za vas postaje lako dostupan i dostižan.

Izvor: Lovesensa