Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Astro: Šta nam ove jesni donosi retrogradni Merkur u Škorpiji

Merkur postaje retrogradan 14. oktobra u znaku Škorpije i vraća se u direktan hod 3. novembra u znaku Vage.

  Izvor: Foto: Profimedia

Od svih lutajućih i sanjarskih putovanja retrogradnog Merkura na koje smo navikli, njegovo putovanje kroz znak Škorpije je jedinstvenio i simetrično.

Merkur tokom svoje retrogradne faze u Škorpiji kreira i dva vrlo teška aspekta - pravi tri kvadrata Saturna u Jarcu iz Vage i tri opozicije Urana u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su snažni i napeti aspekti, pa će zato pritisak biti duplo veću tokom ovog retrogradnog putovanja karmičke planete Merkur. Uspećete da se oslobodite iluzija, napetosti i rizika ako unutar sebe pronađete mir, smanjite stres i zatražite pomoć kada vam zatreba.

Saturn se odnosi na ograničenja, kašnjenja, granice, strukturu i dugoročno planiranje. Budući da je Saturn uzvišen i dostojanstven u Jarcu i Vagi, astrolozi objašnjavaju da će svi izazovi koji nam se događaju u ovo vreme biti za naše najviše dobro.

Merkur tokom ove retrogradnosti ponavlja dva veoma teška aspekta, praveći tri kvadrata Saturnu u Jarcu iz Vage i tri opozicije Uranu u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su stresni aspekti, a ponavljanje će značajno povećati pritisak koji se oseća tokom ove retrogradnosti. Biće važno smanjiti stres, usredsrediti se na brigu o sebi i tražiti pomoć kada vam zatreba.

Budući da Merkur pravi poslednja dva kvadrata do Saturna dok miruje (1. novembra u retrogradnom kretanju i 6. novembra u direktnom kretanju), ovo će prilično povećati pritisak. Srećom, aspekt se nalazi u granicama Venere, čarobne planete ljubavi i obilja. Dobra energija Venere daje nam milost i lkjubav preko partnera, prijatelja ili društvenih kontakata.

Notes u ruke: Tabela datuma kada je retrogradni Merkur od 2020. do 2030.

Takođe, s obzirom da Jupiter vlada trećom dekadom Vage, možda ćemo uspeti da obezbedimo više prostora za opuštanje i odmor od sukoba nego inače kada je vreme retrogradnog Merkura. Zajedno, ovo može pomoći da donekle ublažimo udarac, ali na kraju ćemo ipak morati da prihvatimo barem deo Saturnovih zahteva za naporan rad, kašnjenja, ograničenja i prilagodimo naše granice, strukture i dugoročne planove u skladu s tim.

Kojim znakovima ovaj aspekt donosi najizazovniji period pročitajte na sledećoj stranici:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity