Previše energije se troši na kontrolu, na to da krajnji ishod bude povoljan i tako prestajemo uživati u putovanju, gubimo kontakt sa onim što sada jeste. Hteli bismo sve isplanirati kako bi se sačuvali od greške, a život tako ne funkcioniše.

U ljubavi i odnosima teže dajemo poverenje.

Skloniji smo kritici, proverama, češće vidimo ono što nije dobro, umesto da pažnju usmjerimo na dobre stvari.

Ljubav se manje izražava toplinom, zagrljajem, a češće pružanjem usluga.

Nekad od drveća ne vidimo šumu. Previše analiziramo, zamaramo se sa detaljima, a krupna slika nam promiče. Zaboravljamo živeti, više smo ‘u glavi’.

Perfekcionizam, težnja da sve bude posloženo, poređano, da ne kažem savršeno (visoki kriterijumi) još je jedna slaba tačka ovog uticaja jer teško podnosimo nesporazume i svaki sukob doživljavamo kao veći problem nego što on zaista jeste.

Dobre strane ovog uticaja su posvećenost, predanost i vernost. Tu samo za one koje volimo, spremni smo pomoći.

Nove simpatije mogu se češće ostvarivati putem posla, kolega, na mestima na kojima obavljamo svakodnevne obaveze. Posao i posvećenost radu utiču na odnose, isto kao i način na koji se parovi odnose prema kućnim obavezama.

U vreme ovog tranzita Venera će ući u nekoliko važnih aspekata:

*10. i 11. oktobra Venera i Uran stvaraju po ozračje za povezivanje, usvajanje novih ljubavnih iskustava, pozitivni obrati su mogući.

*18. i 19. oktobra uticaj Neptuna zbunjuje, dezorijentira, osećamo se izgubljeno, pomalo bespomoćno, ne znamo šta činiti. Manipulacije, krivice, strahovi, neiskrenost opisuju aspekt Venere i Neptuna.

*19. oktobra pozitivan aspekt Venere s Jupiterom istovremeno nudi rešenje ljubavnih problema.

*21. i 22. oktobra uticaj Plutona intenzivira strast, predanost, dubinsko povezivanje.

*23. i 24. oktobra pozitivan aspekt Venere i Saturna stabilizuje, veruje, učvršćuje…

Astrolog: Julijana Oremović