Funkcionalne dugoročne veze su ono čemu većina ljudi teži. Međutim, ponekad je lako previše se prepustiti i posvetiti baš sve osobi koju volimo.

Zato je važno da to prepoznate i ponovno se vratite sebi odnosno posvetite dovoljno vreme svojim potrebama, interesovanjima i htenjima. To naravno ne znači da drugu osobu volite manje, već da sebe, baš kako kaže Samantha u popularnoj seriji Seks i grad, volite više

Donosimo vam nekoliko saveta kako da ostanete nezavisni u dugoj vezi.

Shvatite da vas druga osoba voli zbog vas

Osoba s kojom ste uvezinije se zaljubila u vreme koje joj posvećujete niti u vaše gestove. Zaljubila se u vašu ličnost i karakter. Zato ne zaboravite da negujete ono u šta verujete, nastavite da budete jednako ambiciozni i posvećeni svojim ciljevima, van onih koje imate zajedno.

Ne zaboravite na svoje prijatelje

Da, naš partner ili partnerka u dugoj vezi nam postaju najbolji prijatelji. Međutim, nikako ne treba da zaboravite na prijatelje koje ste imali i pre njih. Negujte sve odnose i cenite prijatelje koji su uz vas. Oni su deo vašeg života, ličnosti, i ne treba da budu zamenljivi drugim ljudima i odnosima, zato odvojite dane samo za njih.

Pored dugoočekivanih nastavaka hit-serija, otkrijte i najbolje preporuke filmova i serija za decembar 2023.
Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Ne pristajte na kompromise

Mnogi će reći da su za kvalitetnu vezu kompromisi neizbežni, s tim što je ključ je u ravnoteži. Svaka veza traži male kompromise, no to ne znači da treba da odustanete od vaših planova i uverenja jer se vaš partner s njima ne slaže ili ima drugačije viđenje određenih stvari. Ostanite dosledni sebi i autentični - uvek.

Vodite odvojene živote

Ne morate baš sve u životu da radite zajedno. Ponekad je dobro da imate malo vremena za sebe ili hobi koji će biti samo vaš. Tako ćete se povezati sami sa sobom, imati vremena za razmišljanje, analiziranje, a kasnije i za nove zajedničke teme i razgovore koji će vas zbližiti i dodatno obogatiti vaš odnos.

Izvor: ELLE/ T.Đ.