Pre sedam godina, fotograf iz Londona, Ben Hopper je pokrenuo seriju fotografija Natural Beauty u želji da podstakne javnost da redefiniše nerealne i smešne standarde lepote.

Projekat je ugledao svetlo dana tek nedavno, kada je Hopper objavio set prvih fotografija na portalu The Huffington Post. Fotografišujući odabranu grupu modela, glumica, dizajnera i prijatelja, Hopper je težio da na svakoj slici ovekoveči prirodnu lepotu svake žene slikajući delove njenog tela, s fokusom na pazuh sa neobrijanim dlačicama.

Hooper je prevashodno hteo da pokaže koliko su „dlake“ neprihvatljive s obe strane okeana i da izazivaju gađenje i šok kod većine. Setite se samo reakcije koja je usledila na društvenim mrežama nakon što je Madonna postovala fotografiju sebe sa „neprihvatljivim“ dlakama ispod pazuha.  

"Kako sam sazrevao i menjao se, i to ne samo na ličnom, već i profesionalnom planu, shvatio sam da dlake (ispod pazuha) su sasvim nešto normalno i prirodno, i lepo,“ izjavio je Ben za Huffington Post.

Hopper je takođe ispiričao da je jedna manekenka nakon što je „pustila“ dlake da porastu, ubrzo odustala od celog projekta jer joj se sve u paketu „smučilo“.

„Kompletan projekat sam pokrenuo u želji da pokažem razliku između lepote koja se diktira u medijima i one koja je nekonvencionalna, sirova. Verujem da će ove fotografije kod mnogih izazvati gađenje i šok, ali i to sam hteo da izazovem.“  

Iako Hooperov projekat teži ka tome da se status quo u sferi lepote izmeni, on lično nema nameru da odredi kako bi koja žena trebalo da se ponaša i da li bi trebalo da se brije ili ne.

"Ne želim da sada sve žene počnu da gaje dlake ispod pazuha. Samo želim da ta opcija postoji i da je okolina ne odbija, niti smatra gadljivom.“