Ovo je jedna od srećnih nedelja u decembru, kada je Venera u Strelcu u trigonu sa Jupiterom u Lavu. Prvi dan ove nedelje započeo je Mesecom u Ovnu koji je u trigonu sa Merkurom i u večernjim satima i Suncem u Strelcu. Ovi dobri planetarni uticaju doneće nam svima više radosti, ili ljubavi, posebno u onim vezama sa obim koji su daleko prostorno od nas. Okolnosti su te koje mogu da donesu da smo otvoreniji za davanje, voljenje, da smo srdačni i topli u odnosima sa drugima. Da imamo veću potrebu da dajemo i usrećimo druge, obradujemo ih nečim što im znači. Velikodušnost će biti prisutna. Ovo je vreme odlično i za spremanje božićnih i novogodišnjih poklona i novogodišnjih priprema, koje je dobro da započnete već od 1. decembra.

Ponedeljak, kada je Mesec bio u  Ovnu i u večernjim satima u trigonu sa Suncem u Strelcu, bilo je odlično vreme da započnete nešto novo. Aktivnosti koje započnete imaju mogućnost da budu uspešne. Stvaralačka energija je velika i optimistička i dobra za razne vrste aktivnosti, kako one fizičke, koje zahtevaju pokret, tako i neke druge. Ono što se započene sada, može da zaživi i pređe u naviku, kada je reč o nekim novim navikama, posebno u porodici, koji će zbližiti.

Važno je da u ovom periodu izbegnete svađe, konflikte, jer se to može produžiti tokom većeg dela meseca, posebno u noćnim satima kada će Mesec biti u konjunkciji sa Uranom u Ovnu i u kvadratu sa Plutonom u Jarcu. Utorak,

2. decembar: Mesec će napraviti veliki vatreni trigon sa Venerom u Strelcu i Jupiterom u Lavu u već u pre podnevnim satima doneće mnogima happy day. Vedrina, ljubav, optimizam i dobro raspoloženje će biti prisutno i širiće se. Povoljno je da budete aktivni, da preduzmete nešto, jer to može da donese da se dobro osećate i da vam ovaj dan donese dobro i vama i drugima. Velika je i pozitivna energija prisutna i ona može doneti mnogo dobrog, ako smelo krenete u promene ili nastavite sa onima koje ste počeli danas. Bitno je samo da dopustite da vas pozitivna energija nosi i da smelo ostvarujete svoje aktivnosti, ili ostvarujete svoje želje, ne zastajući , niti predomišljajući se.

Sreda, 3. decembar: Mesec će biti je dan posebno dobar za pokazivanja ljubavi, pažnje, davanja poklona i činjenje dobrih dela, koja u posle podnevnim satima kada je Mesec u Biku, u sekstilu sa Neptunom u Ribama, koje donosi mogućnost da verujući u nešto što želimo to i privučemo u svoj život. Biće to mirniji i opušteniji dan, kada će se više težiti zadovoljstvima, opuštanju, pasivnosti, a ljubavne veze su takve u kojima je ljubav ta koja povezuje parove. Dobici novčani su ono što je moguće dok je Mesec u Biku, a Venera u povoljnim aspektima sa Jupiterom.

Četvrtak, 4. decembar: Mesec u Biku biće u konjunkciji sa Venerom i u kvadratu sa Jupiterom u noćnim satima, što će izazvati veću potrebu za ljubavlju i zadovoljstvima, sklonost ka preterivanju u emocijama, ali i pojačan, preteran apetit i preterivanje u trošenju novca, koji će činiti da vam bude lepo, ali da preterivanje utiče da se malo više istrošite, ili na neki drug način osetite posledice tog svog preterivanja.

Dani koji su pred nama mogu biti veoma lepi i pozitivni. Zato otvorite se i budite spremni na te lepe promene, koje će nastupiti i nastojte da ih i sami pokrenete, ako one ne dolaze. Koliko ste više spremni da volite i dajete, toliko ćete biti u mogućnosti da vam se dešava nešto što će vas učiniti srećnom osobom. Ljubav je na prvom mestu u raznim oblicima! Živimo ljubav i nastojimo da je delimo sa drugima, smelo i bez ustručavanja, kako to Venera u Strelcu ume.

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović, više na Facebook stranici autorke