Samo tri nedelje nas deli od drugog izdanja Women’s Weekenda, konferencije koja slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena u regionu i svetu. Kako odgajati devojčice i dečake na Balkanu, zašto žene vladaju industrijom komunikacija, dok je tehnološka industrija i dalje „muška“, koliko je važno umrežavanje, da li žene mogu uspešno da balansiraju privatni i poslovni život i šta znači biti žena lider, samo su neke od tema programa objavljenih na sajtu Women's Weekenda. Fokus će biti na ključnim temama za žene u savremenom društvu – od poslovne jednakosti, finansijske pismenosti i nezavisnosti, liderstva do ličnog razvoja. Na konferenciji, koja će se održati od 7. do 10. marta u Muzeju moderne i savremene umetnosti i Umetničkom kvartu u Rijeci, učesnici će imati priliku da učestvuju u diskusijama i predavanjima koja će dati inspiraciju i otvoriti teme od značaja za svakodnevni život.

Zašto nema više žena na rukovodećim pozicijama? Zašto su žene manje plaćene od svojih muških kolega na istim pozicijama? Zašto je pokret „me too“ važan za ravnopravnost žena i kako je uticao na perspektive novih generacija biće tema tribine „GenZ & Me Too“, na kojoj će uvodničarke biti influenserka Nika Ilčić, glumica i aktivistkinja Milena Radulović i Nika Kovač, slovenački aktivista, sociolog i šef Instituta 8. mart.

Barbara Kolar.jpg
PR WOMENS WEEKEND 

Uz inspirativnu Lizu Karmen Vang, koja prvi put dolazi u Hrvatsku i to u Rijeku, koja će podeliti svoju priču i životne lekcije sažete u njenom bestseleru Poslovna biblija Opako Sposobne, na Women’s Weekendu razgovaraćemo o temama koje su još uvek prisutne, a o kojima se ne govori dovoljno glasno. Na panelu „Let’s talk about sex“ očekuje se otvorena panel diskusija, dok će se o izazovima koje menopauza donosi ženama koje su u punom jeku karijere razgovarati na panelu „Buzz vord menopauza – moje najbolje godine“, kao i pitanje menstrualnog siromaštva, koje je jedan od ključnih faktora koji šiju rodnu nejednakost, na panelu „V kao vagina“.

Lisa Carmen Wang.png
PR WOMENS WEEKEND 

Na drugi Women’s Weekend dolaze i omiljene novinarke iz regiona, dok će Teodora Bogdanović, glavna i odgovorna urednica Elle Srbija, otkriti tajne dugovečnosti luksuznih magazina na panelu koji će nam pokazati da li su žene najvjernija publika.

Fokus na jedan segment stvar je davno prošlog vremena jer se oko nas zbiva barem njih deset. Moda sve više prožima društvene teme i na različite načine postaje vesnik novih borbi i promena.
Mrdja Lovers Studio/© 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Konferencija posvećena osnaživanju žena i podsticanju ravnopravnosti počinje u četvrtak, 7. marta, predavanjima u organizaciji Predstavništva Evropske komisije u Hrvatskoj, Centra Europe Direct i Univerziteta u Rijeci, na koja će ulaz biti besplatan za sve posetioce. Naravno, ni ove godine na Women’s Weekendu neće nedostajati sjajnih žurki – već prvog dana za nezaboravno iskustvo na otvaranju biće zaduženi Matija Cvek & Funkensteins.

Matija Cvek_Womens Weekend.jpg
PR WOMENS WEEKEND 

Ne propustite tri dana inspirativnih i edukativnih tribina i predavanja, ali i odlične zabave na drugom Women’s Weekendu u Rijeci! Osigurajte svoje karte na vreme, a ceo program pronađite na linku. Sve informacije o Women’s Weekendu pratite na društvenim mrežama FB, IG i LinkedIn.

predavanje 2023.jpg
PR WOMENS WEEKEND 

Pridružite nam se na Women’s Weekendu od 7. do 10. marta i budite deo pokreta koji slavi snagu, inspiraciju i povezanost žena širom regiona i sveta!