Merkur je napustio znak Vage i ušao je u znak Škorpije u kojem će se zadržati sve do 24. novembra. Merkur u Vagi je diplomatski razgovor i ponuda za saradnju, dok je Merkur u Škorpiji imperativ i vrlo oprezan razgovor. Sada će biti manje izražena potreba za dogovorom, a naglašen poriv za zalaženjem u suštinu i generalno detektivski način razmišljanja.

U natalnoj postavci, Merkur u Škorpiji daje ljude koji su spremni poginuti za reč koju su dali i najčešće je ovo i slika reči koje znaju da poseku. U narednom periodu, sve do kraja novembra, biće naglašena potreba za istraživanjem, otkrivanjem, razgovorima o tabu temama, okultnom, priče koje se vezuju za smrt, a raste i broj saobraćajnih nesreća na putu.

Ulaskom u znak Škorpije, Merkur gradi opoziciju s Uranom u znaku Bika, koji je retrogradan, kao i konjunkciju s Marsom u Škorpiji. Obratite dobro pažnju na vožnju, naročito u predelima pored reka. Sada je moguće i da dobijemo mnogo saobraćajnih kazni, parking kazni i slično. Ovo je i period pojačane kontrole saobraćaja od strane policije na putevima.

Kada je Merkur u Škorpiji, na ličnom planu imamo blago naglašenu paranoičnost, sklonost proveravanju i generalno naglašene teorije zavere.

Opozicija Merkura i Urana donosi najpre vest koja ruši postojeće stanje i naglo menja pravac. Astro-simbolički, ovo je naglo kočenje i promjena smera, jer smo u poslednjem trenutku shvatili da ne idemo pravim putem. Upravo i na ličnom planu su moguće ovakve situacije.

Na polju platnog prometa i finansija, ovo je loš period za bilo koje investiranje. Kriptovalute i nekonvencionalni oblici novca i materijalnog su sada na udaru, kako od strane internet mafije, tako i od strane režima, jer je upravo i Mars u znaku Škorpije. U konjunkciji Merkura i Marsa, uvek nailazimo na izuzetno žučne rasprave u kojima možemo učestvovati u narednom periodu.

Ovo su također razgovori u kojima završavate odnos i sve se svodi na imperativnost, odnosno ako nekom ne odgovara, onda neka produži dalje. Jako veliki broj kontakata može biti prekinut u ovom periodu, upravo kroz tenzije u komunikaciji i svađe.

Izvinjavaćemo se nakon 24. novembra, kada Merkur uđe u nešto optimističniji znak Strelca.

Merkur u Škorpiji je i opomena pred tužbu, opomena pred isključenje, poziv za glavni pretres u krivičnom postupku, ovo je i detektivski um, policijska istraga, naredba o lišenju slobode i svaki papir koji u sebi sadrži neku vrstu represije i pritiska.

Kvadrat Merkura i Saturna tokom ovog meseca, doslovno blokira um. Niko od nas neće biti u stanju razmišljati trezveno i u jednom trenutku će se sigurno od vas tražiti da nešto menjate, popravljate, a nećete znati odakle da počnete.

Ovo su i tenzijske glavobolje, problemi sa starim kaznama koje su nekako “oživele” opet, ali ovo je i pucanje i umiranje starih uverenja i rađanje novih. U kvadratu s Jupiterom, definitivno imamo probleme sa zakonom, vraćanjem dugova, finansijske probleme i nagle, iznenadne troškove.

Ovo je aspekt kojim će Merkur zatvoriti svoj hod znakom Škorpije i kraj ovog meseca možemo dočekati prilično u bankrotu. Za sve one koji rade s tuđim novcem na bilo koji način, ovo je period kada bi mogli profitirati.

Izvor: atma.hr/Dino Murić/astroportal.in