Našla su se tri najveća astrološka malefika u negativnom aspektu. I samo dva bi bilo dovoljno za nepovoljne događaje, a sva tri mogu doneti velike poteškoće i prepreke.

Mars u kvadratu sa Saturnom smatra se najgorim aspektom (gorim od retrogradnog Merkura, a Merkur, iako nije sad retrogradan takođe ovde obitava). Donosi nezadovoljstvo, zastoje, smanjenu vitalnost, antagonizam, grubost, slabost, submisivnost, bolest, povrede, mentalnu i emotivnu bol, tugu. Ništa lepo.

Situacija nije ništa bolja s Marsom u opoziciji s Uranom koji je jedan vrlo nagao i eksplozivan aspekt. Donosi nemir, nervozu, lomove (psihičke i fizičke), potrese, nagle prekide, svađe, nasilje, netolerantnost, brutalnost, vatru, eksplozije, strujne udare.

Ovo se odnosi najviše na ona područja života gde nekome u natalu tranzitira. Dakle nekome će se odraziti na novac, nekom na posao, nekom na vezu ili odnose s drugima.

S obzirom na to da da ipak traje nekih dvadesetak dana ne bih rekla da će na globalnom nivou doneti apokaliptična previranja, jer za tako nešto ipak je potreban duži tranzit od prolaska Marsa. Iako sve je moguće.

Najviše će biti pogođeni fiksni znakovi – Bik, Lav, Škorpija, Vodolija. Kad kažem ovi znakovi, ne misli se isključivo na one koji su to u horoskopu. Jer to što smo po horoskopu znači da nam je u tom znaku bilo smešteno Sunce vreme rođenja. 

Ovo se može odnositi i na one koji su u horoskopu neki drugi znak, ali imaju naglašene planete u ovim znakovima. Npr. netko je u horoskopu Strelac, ali ima dvije tri planete u Škorpiji pa će se i na njega ovo odnositi.

Kako se na nekoga odnose teški aspekti ili dobri aspekti zavisi najviše o njegovoj natalnoj karti. Ali u opštoj klimi u vazduhu je nešto negativno.

Izvor: Irena Dumančić Baranja/atma.hr