U nedelju, 19. decembra u 5 sati i 36 minuta dočekaćemo poslednji pun Mesec u 2021. godini. Odvijaće se na 27′ Blizanca, a aspekti koji će ga pratiti govore da je pred nama novi evolucijski ciklus koji počinje unutar nas, a potom će se manifestovati i izvan nas.

Potrebno je reći, izgovoriti ono što mislimo i osećamo. Neki razgovori koje ćemo voditi ili informacije koje ćemo primiti u naredne tri nedelje mogu i zaboleti, dotaknuti neka ranjiva mesta unutar nas, ali isto tako u sebi nose ogromnu snagu isceljenja. Nije uvek istina ono što mi mislimo da jeste, već ono što se otkriva kada umirimo um i izađemo iz začaranog kruga vlastitih misli.

Zato u narednim nedeljama pokušajte da posmatrate ono što vam se događa izvan prostora beskonačnih analiza, zaključaka i očajničkog traženja odgovora na sva moguća pitanja. Učite kako biti da budete svesni promatrač, bez intervencija koje dolaze iz košnice uma.

Sigurno je da ćemo nešto čuti, voditi važan razgovor, možda i otvoriti neke osetljive teme. No to je neophodno kako bismo u budućnosti ostvarili svoje potrebe.

Venera u Jarcu će samo nekoliko sati iza punog Meseci krenuti unazad, i to u blizini Plutona, pa će podsvest imati veliku ulogu u našim ljubavnim izborima, kao i u ponašanju.

Šta biramo u ljubavi? Koje odluke donosimo? Čega se bojimo? Koliko smo spremni da otvorimo svoje srce i izložimo se ljubavi? Verujemo li da zaslužujemo biti voljeni? Ovo su samo neka pitanja koja će nas pratiti u danima koji su pred nama, ako ne i veći deo naredne godine koja je pod vladavinom Venere.

Saturn u Vodoliji ulazi u izazovan aspekt s Uranom u Biku, po treći put ove godine. Prvi put su ‘okinuli’ u februaru, drugi put u junu, a sada nam ponovno uručuju pozivnicu za evoluciju koja će biti moguća jedino ako otpustimo staro, nesvrsishodno i neupotrebljivo.

Dok god smo panično vezani uz ono što imamo, a to nam ne čini dobro, upadamo u nove nevolje. Vreme je za odluke koje vode prema napuštanju lošeg i stvaranju prostora za iskorak u nešto novo, uprkos strahu.

Usudimo li se, Jupiter će nam biti od pomoći. Otvaraju se nova vrata. Na nama je da primetimo gde idemo linijom manjeg otpora i ostajemo li tu ili se upuštamo u naizgled nepoznato i neistraženo, a toliko mnogo novih prilika za rast i pravi život.

I sada biramo – hoćemo li živeti ili preživljavati? Biramo li strah i ostajanje na poznatom mestu ili se usuđujemo da se upustimo u nešto novo? 

Sve je na nama i u nama. Šta birate?

Izvor: atma.hr/Julijana Oremović