2. januar - Merkur ulazi u Vodoliju

Merkur je aktivna, pokretna i vrlo dinamična planeta, a ova astrološka pozicija omogućava postizanje značajnog uspeha u kreativnoj aktivnosti. Mogući su veliki uspesi na poljima rada s informacijama, popisima i raznim prepiskama. Imaćemo hrabrosti da predstavimo svoje ideje, i to na potpuno relan i racionalan način. Moguće je da ćete odbaciti ono za šta smatrate da više ne funkcioniše, a da ćete otvoriti prostor za određene inovacije koje mogu da unaprede karijeru. 

Takođe, u ovom periodu dolazi do jačanja razuma nad emocijama. Neke situacije kojiam smo ranije pristupali sa naglašenim emocijama i impulsivno, sada možemo sagledati sa racionalnije strane. Radićete veoma brzo i fokusirano, vaša sposobnost zapažanja će se povećati, tako da vam ništa neće nedostajati.

Vazdušni znaci, Vodolija, Blizanci i Vaga, mogu imati najviše koristi od uticaja Merkura u Vodoliji.

24. januar - Mars ulazi u Jarca

Vrlo kontroverzna kombinacija planeta. S jedne strane imamo suhog, marljivog i monumentalnog Jarca, a s druge energičnog, poletnog i nestrpljivog Marsa. Ovo sugeriše da će postojati problemi s pronalaskom najboljih metoda za ostvarivanje planova i ciljeva.

Važno je uzeti u obzir da planete Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton su sad u istom stanju. Uzevši to u obzir ne treba puno očekivati velike promene ovog meseca.

26. januar - Merkur napušta Vodoliju

Ovo vremensko razdoblje karakteriše iznenadno kašnjenje u mnogim slučajevima, čak i onima koji su se do zadnjeg trena odvijali po planu. Nemojte na silu da izazivate daljnji razvoj situacije.

Čuvajte svoju energiju. Ako nešto ne uspe, pustite to i prebacite se na na nešto drugo. 26. januara će se pojaviti prilika da rešite nešto što vam je jako važno u životu.

14. februar - Merkur se vraća u Vodoliju

Ova vrlo aktivna planeta vraća se u Vodoliju, što će omogućiti završavanje stvari koje prethodni mesec nikako nismo mogli privesti kraju.

Merkur podstiče ljude da povećaju znanje o određenoj temi, te nam daje mogućnost da se oslonimo na pouzdane ljude oko sebe. Ako postoje bilo kakve poteškoće, bolje je saznati iz kompetentnih izvora koje metode su efikasnije za rešavanje konkretnog problema.

16. februar - pun Mesec u Lavu

Na ovaj datum morate da smanjite svoje ambicije i ne zaboravite da se bilo koji talent ili vrline mogu pokazati nedovoljnima za suočavanje s nepremostivim okolnostima.

Važno je biti u stanju prihvatiti nove okolnosti i sami sebi dopustiti pauzu i mirovati. Svima treba odmor, a ako on izostane, može doći do velikih problema. S tim u vezi, bolje je ne dogovarate i ne bavite se se važnim temama u danima oko 16. februara.

18. februar - Sunce ulazi u Ribe

Ovo je razdoblje dvosmislenosti i nedoslednosti. Mnoga obećanja i očekivanja će biti izneverena. Ali važno je uzeti u obzir da je to samo privremena okolnost. Umesto dugoročnih planova, usmerite se na kratkoročne poslove kako promenjive okolnosti ne bi ometale velike planove.

Izvor: 24sata.hr