OVAN

Početak godine gotovo se poklapa sa Mesecom u Jarcu i to će vas podstaći na kovanje planova u vezi sa poslom i karijerom. Ipak, pre nego što stvari počnu da se razvijaju u željenom smeru, trebalo bi da se pozabavite starim zaostacima. Marljivost i predanost radu biće vam glavni aduti za napredak. Retrogradni Merkur i Venera podstaći će vas da se zamislite nad prošlošću i izvučete lekciju iz starih grešaka. Moguće je i da će bivša ljubav ponovno ući u vaš život.

BIK

Retrogradno kretanje vaše vladarke Venere pružiće vam priliku da učvrstite odnos sa partnerom ili simpatijom. Pokažite da ste pouzdana osoba na koju se može računati. Komunikacija na radnom mestu do polovne meseca neće teći glatko, a besnim ispadima možete samo da pogoršate stvari. Budite staloženi i posvećeni zadacima pa rezultati neće izostati. U januaru bi trebalo da povedete računa o preterivanjima, bilo da je reč o reakcijama ili telesnim užicima.

BLIZANCI

Januar je razdoblje u kojem bi trebalo da odredite koji su vam ljudi, ciljevi i stvari na prvom mestu te da na njih usmerite vreme i energiju. Tako ćete uneti više reda u privatni i profesionalni život, prestati da se rasipate na sto strana te napokon obaviti ono što ste predugo odlagali. Prva polovina meseca pogodna je za važne razgovore iz poslovne, ali i ljubavne sfere. Ishod će zavisiti od toga koliko jasno date do znanja šta je to što želite. Pažljivije sa novcem.

RAK

Planetarni aspekti otkrivaju da bi u januaru trebalo da se posvetite radu na sebi, da korigujete svoje mane i uspostavite unutrašnju ravnotežu. Samoživo, hirovito i incidentno ponašanje samo će vam stvoriti probleme, tim pre što će vaše želje i ambicije često dolaziti u sukob sa tuđim. Obuzdajte ego i pokažite više senzibiliteta prema onome što želi druga strana, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Budite taktični i konstruktivni, uspeh neće izostati.

LAV

Stanite čvrsto na zemlju i usredsredite se na ono što možete da ostvarite. Januar nije mesec za nerealne i previsoke ciljeve, ali zato možete da obavite puno stvari koje ste odlagali i unesete dobrodošle promene u svakodnevicu. Bolje se organizujete, radne zadatke obavljajte odgovorno i na vreme, nemojte razmišljati o početku dijete ili odlasku u teretanu, već to i učinite. Međuljudski odnosi biće napeti, pogotovo ako ste tvrdoglavi.

DEVICA

Vaši predlozi naići će na odobravanje okoline i napokon ćete dobiti priznanja koja ste priželjkivali. Ipak, put do željenih ciljeva mogu vam otežati arogantan nastup, sklonost kritikovanju i gubljenje živaca zbog sitnica. Budite pažljivi, taktični i nenametljivi, te imajte na umu da lepa reč otvara sva vrata. Odnos sa partnerom biće skladan, a možete ga i ojačati. Samcima neće nedostajati prilika za flert, no zasad je bolje da na tome i ostane.

VAGA

Bićete odlučniji i više se zauzimati za sebe. To će vam doneti napredak na poslovnom planu samo ako pokažete da ste spremni na veću odgovornost, ali i određene kompromise. U privatnim odnosima postaćete zahtevniji prema ljudima oko sebe, što može narušiti odnose sa njima. Ne zaboravite da osim svojih u obzir treba uzeti i tuđe želje i potrebe, budite taktični i stvari će se rešiti na obostrano zadovoljstvo. Nemojte davati obećanja koja ne možete da ispunite.

ŠKORPIJA

U 2022. ući ćete puni energije. Vaše originalne zamisli i kontakti koje sklopite ili obnovite u prvoj nedelji januara mogle bi doneti napredak na profesionalnom planu, ali samo ako budete igrali pošteno i klonili se podmetanja klipova. Nemojte zbog posla zanemariti privatni život. Samo će podrška ljudi do kojih vam je stalo vaše zadovoljstvo učiniti potpunim. Uprkos povremenim nesporazumima, imaćete priliku da unesete pozitivne promene u svoju vezu.

STRELAC

Bićete puni novih zamisli, a imaćete i priliku da ih sprovedete u delo. Posvećenost poslu dovešće do dobrih rezultata pa se možete nadati unapređenju i povišici. Važnije pregovore svakako obavite do sredine meseca, a potom se posvetite dovršavanju započetog i ispunjavanju preuzetih obaveza. Očekuje vas uspeh kod suprotnog spola, no budite oprezni ako se odnekud pojavi vaša stara ljubav. Pričekajte kraj meseca da vidite želite li zaista obnoviti tu vezu.

JARAC

Razdoblje vaše vladavine donosi dobre prilike, no i nekoliko lekcija koje bi trebalo da naučite. To što ćete biti puni poleta ne znači da bi trebalo da podbadate one koji to nisu. Pokažite više razumevanja za njih, pružite im podršku i videćete da je to bolja taktika od kritike, tim pre što ste za vlastite propuste uvek spremni da nađete opravdanje. Ostavite po strani ego, pokažite da niste sebični već velikodušni, budite odlučni, ali diplomatični i iznenadiće vas kako okolina dobro reaguje. Naročit uspeh postići ćete ako se posvetite poslovima koje volite, što vam može biti putokaz za razvoj karijere koja će vas istovremeno ispunjavati kao osobu. Imajte to na umu kad vas na samom početku januara Mesec u vašem znaku podstakne na kovanje planova za bližu budućnost. Možda se oni neće odvijati onako brzo kako želite, ali spajanje prijatnog sa korisnim daće vam dobar vetar u leđa na duže staze. Iako retrogradna, Venera je u vašem znaku i imate priliku da unapredite ljubavni život. Obnovite žar s početka veze, setite se nezaboravnih zajedničkih trenutaka i pokažite se partneru u svom najboljem izdanju. Samci bi trebalo da razmisle hoće li ostati vezani za prošlost ili će krenuti dalje.

VODOLIJA

Pred vama je plodno razdoblje za razvoj vlastitih talenata, sticanje novih veština i znanja koja će vam olakšati napredak na profesionalnom planu. Do polovine meseca imaćete uspeha u poslovnoj i privatnoj komunikaciji i javnim nastupima. To će vam olakšati ostvarenje željenih ciljeva, a steći ćete i nove korisne kontakte. Biće uspeha kod suprotnog pola, no nije trenutak za upuštanje u novu vezu. Isto važi i za veće investicije.

RIBE

Imaćete podršku okoline što će vam olakšati pokretanje novih projekata i ostvarivanje zamisli koje vam se vrzmaju po glavi. Poslovni pregovori teći će glatko pa ćete moći da sklopite unosan ugovor ili ćete biti unapređeni. Iako retrogradna Venera u Jarcu neće doneti nezaboravne romantične trenutke, imaćete priliku da unapredite odnos sa voljenom osobom. Ako pokažete da ste puni razumevanja i suzdržite se od dramatičnih ispada, vaša ljubav će procvetati.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.