Prvi retrogradni Merkur ove godine kreće 14. januara i trajaće sve do 3. februara,. Posebno je interesantno to da će do 25. januara biti retrogradan u znaku Vodolije, a od 25. januara do 3. februara u znaku Jarca.

To je savršeno vreme za slušanje znakova, tragova i ritmova svemira oko nas. Poželjno je da se povežete sa svojom podsvešću, intuicijom i usredsredite na ono što sanjate. Moguće je da ćete biti umorniji nego inače, ali iskoristite to vreme za samouvid i preispitivanje kako biste stvorili neke nove ciljeve.

Kao i uvek, retrogradni Merkur će uticati na sve znakove Zodijaka, ali tri znaka će to osetiti jače od ostalih. Otkrijte u nastavku ko će biti na "udaru"...

JARAC

Sve tajne, prećutkivanja i ono što ste krili isplivaće na površinu i postaće teško nastaviti živeti u laži. Moraćete da skupite hrabrosti da se izborite sa sopstvenim tajnama i da priznate sve što trebate bliskim ljudima. Moguće je da ćete biti zbunjeni oko toga kojim pravcem dalje da krenete, ali pogledajte duboko u svoje srce i poslušajte šta vam govori osećaj u stomaku.

bakar1.jpg
Profimedia 

ŠKORPIJA

Retrogradni Merkur doneće vam velike novčane probleme, možda čak i doneti stare dugove na naplatu. Doći ćete u poziciju da morate pravite kalkulaciju i odustanete od nekih želja i projekata.

OVAN

Za Ovna će ovo biti buran period, posebno kada su emocije i odnosi sa bližnjima u pitanju. Čeka vas veliko iznenađenje ili neplanirani događaj koji će promeniti tok stvari u vašoj vezi. Posle toga više ništa neće biti isto, moguće je da će vas to ili naterati da zauvek završite ili da rešite dosadašnje konflikte i nastavite dalje sa više razumevanja.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.