Prvi ovogodišnji Merkurov hod unazad dogodiće se u znaku Vodolije. 14. januara s 10′ Merkur će krenuti retrogradno, a potom će se 26. privremeno vratiti u znak Jarca. 4. veljače s 24′ Jarca krenuće prema napred.

Njegova retrogradna faza krenuće pod izazovnim uticajem Urana u Biku, pa je za očekivati da će se nešto iznenada promeniti. Nepredviđene okolnosti, buntovni otpor, neočekivana promena stava, nepromišljena izjava, glava puna misli koje vuku na razne strane, deo su scenarija koji ‘piše’ ovaj aspekt.

Dobro je posmatrati šta će se događati oko 14. januara, jer će te okolnosti biti važne i u februaru, tačnije oko 24. i 25.2., kada bi opet mogle da dođu na dnevni red.

Ponovo smo u prilici da preispitamo neke okolnosti u svom životu. To mogu biti naša prijateljstva, naši planovi, snovi koje želimo da ostvarimo, grupe ili udruženja unutar kojih delujemo.

Možemo da izgubimo motivaciju za rad i osetimo se iscrpljeno od svega, ali istovremeno imamo priliku da podmirimo neke zaostatke, one mrske poslove koje neretko odgađamo.

Više posmatramo i skupljamo informacije, manje pričamo o svojim namerama. Takođe, uspostavljamo kontakt s osobom iz prošlosti.

Primećujemo da neke stvari idu sporije, nailazimo na odgađanja ili zastoje. Umesto da izgubite živce, iskoristite takve okolnosti najbolje što znate. Ako ništa drugo, uzmite vreme za predah.

Od 14. januara do 4. februara Pnije dobro vreme za potpisivanje ugovora ili kupovinu elektronskih aparata, jer bi mogli češće da se kvare.

Šta da činite kako biste lakše prebrodili ovaj period?

  1. Posmatrajte, ne reagujte.
  2. Zapisujte važne informacije.
  3. Proverite ispravnost laptopa i mobilnog telefona.
  4. Nemojte da obećavate ono što ne možete da ispunite.
  5. Budite strpljivi, posebno ako ne ide sve po planu.
  6. Poklonite ili prodajte predmete koje ne koristite.
  7. Očistite stan.
  8. Popravite oštećeno.
  9. I ako neki odgovori koje tražite nisu potpuni ili su nejasni, ne forsirajte. Sve u svoje vreme.

Izvor: Julijana Oremović https://julijanaoremovic.com/

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.