Neće Merkuru biti lako da se transformiše iz grandioznog i bučnog u praktičnog, skromnog i sklonog detaljnoj analizi. Ali kako je inteligencija sposobnost snalaženja u novonastalim okolnostima, tako će i Merkur, planeta inteligencije, razuma i logike, vrlo brzo doći na svoje. I mi zajedno s njim.

Ulaskom u Devicu očekuje ga razmena ideja i ugodni razgovori s Uranom u Biku (16.8.) i rx Plutonom u Jarcu (22.8.), te će balansirati s njima u protočnoj energiji trigona. Mudro će se prilagoditi (u aspektu inkonjunkcije) retrogradnom Saturnu u Vodoliji i retrogradnom Jupiteru u Ovnu, a naći će se i u napetoj, konfuznoj, energiji opozicije s takođe retrogradnim Neptunom u Ribama (21.8.).

Kada su Merkur i Uran u vrlo podsticajnoj i protočnoj energiji trigona, tada nam mogu doneti Eureka momente. Kroz inspiraciju ili neočekivane i iznenadne mogućnosti. Zato budite „budni“ u danima oko 16. avgusta, otvorite um za čuda i dopustite im da se dogode. Ukoliko ste blokirani iznutra, tada bi bilo mudro pustiti Sudbini da radi za vas. Ionako to stalno čini!

Merkur u opoziciji s Neptunom u znaku Riba u danima oko 21.8. donosi nam izazove u sferi razmišljanja, logike, intuicije, istina, laži, manipulacije i obmana. Kako su Merkur i Neptun totalno suprotnih simbolika, Merkur predstavlja naš logični um, a Neptun intuiciju i apstraktno, biće nužno kombinovati logiku i intuiciju. Kako su obe planete u dostojanstvu i vrlo snažne, možda bi bilo mudro ipak ne verovati niti logici niti intuiciji, već pokušati da se tih dana inspirišete nečim, probudite kreativnost u sebi, te stvarate, slikate, plešete i meditirate. 

Merkur u opoziciji s Neptunom u znaku Riba u danima oko 21.8. donosi nam izazove u sferi razmišljanja, logike, intuicije, istina, laži, manipulacije i obmana.
Pexels Odaberite jednu od aplikacija za meditaciju i opuštanje.

A protočna energija trigona između Merkura s planetom duboko skrivenog, transformirajućeg i regenerišućeg – Plutona u znaku Jarca već dan posle donosi nam smirenje nakon haotičnih dana koji su bili posledica opozicije Merkura i Neptuna. Uz smirenje, Merkur i Pluton u energiji trigona, daju nam i sposobnost dubokih uvida jer kopanjem po najskrivenijim delovima uma, hteli ne hteli, dolazimo do razjašnjenja. Ovaj tranzit može nam pomoći da razjasnimo i neke do sada skrivene stvari iz prošlosti (retrogradni Puton) na privatnom planu, a i na kolektivnom - moguće je otkrivanje istine i nekih informacija do sada skrivenih.

Nekima ovaj tranzit donosi i puno razmišljanja i priče o seksu. Zbog jasnoće sagledavanja, uz duboki unutrašnji osećaj i sposobnost jasnog definisanja od 22.8. podržani smo da haotične segmente života dovedemo u red. Zato iskoristimo ove dane koji nam donosi veliku komunikativnost, dobru organizovanost i prilagodljivost, za dovođenje u red nas samih ili onih područja života za koje smatramo da su nesređeni. Jer bićemo u mogućnosti da sagledamo sve sitnice i intuitivnim vođstvom tačno ćemo prepoznati koje korake poduzeti. Dani oko 22.8. pogodni su i za popravljanje međusobnih odnosa. Naravno pažnja i ljubaznost su prvi korak u tom smeru!

Kako god, ulaskom Merkura u znak Device nastupa vreme laganog povratka s godišnjih odmora i naravno rada, reda i discipline.
Zato do 26. avgusta iskoristite jedinstvene šanse i intelektualne podsticaje koje ovaj Merkur „nudi“. Napravite analizu i detaljan plan za buduće poduhvate i predvidite izazove koji predstoje. Jer, kao što i pretpostavljate, ulazimo u turbulentnu jesen koju uz energiju Merkura u Devici možemo dočekati spremni. Kako? Tako da spoznaje i znanja koja imamo implementiramo na praktičnoj razini i zahvaljujući tome razradimo strategiju na poslovnom i privatnom planu. Pri tome preciznost igra važnu ulogu, a nije zgoreg podsetiti da misli koje mislimo i reči koje izgovaramo utiču na naš život i oblikuju nam stvarnost. Ali i fiziologiju!

Tekst: Astrologija Pallas