Koliko god bi nestabilan mogao da bude ovaj pun Mesec, on ima dovoljno umirujuće, isceljujuće energije da omekša, donese lakoću i podseti nas da život treba da bude i lep i nesavršen.

Ovo je vrsta energije koja nas može dovesti do tačke u kojoj jednostavno ne možemo da nastavimo putem kojim smo išli. No, koliko god ova tačka bila izazovna, nudi se isceljujuća magija predaje, a mnogo te magije dolazi od asteroida Hirona, koji udružuje snage s ovim punim Mesecom.

Hiron, u kombinaciji s lunarnom energijom Ovna, obećava isceljenje, ne od pokušaja popravljanja, kontrole ili prisile, već od predaje. Kada se predamo, to dovodi do prihvatanja, otpuštanja, opraštanja i otvara nas mogućnostima koja ta stanja mogu stvoriti. U vreme ovog punog Meseca, Hiron će takođe biti u Ovnu i retrogradan, jačajući vatrenu energiju koju možda osećamo i potencijalno izvlačeći stvari iz prošlosti koje treba rešiti.

Možda se osećamo kao da smo došli do kraja svoje granice, ali ako nastavimo da se krećemo, ta granična tačka će nas podstaći da krenemo dalje, da oprostimo ili potpuno otpustimo, a to samo po sebi može doneti neku vrstu isceljenja ili rešenja.

Kad god imamo ovako snažnu vatrenu energiju, moramo je usmeriti u neko kretanje. Ovo se može manifestovati kao potreba za plesom, vežbanjem ili trčanjem. Takođe se može manifestirati kao jednostavno potreba da se napravi korak u bilo kojem smeru da se nešto promeni ili razvije u vlastitom životu. I ovaj korak nije metaforički, to je doslovan i nameran korak da promenite energiju u svom životu. Ne mora biti velik, čak i mali korak se računa!

 U našim privatnim životima, pun Mesec u znaku Ovna ima moć da izazove dramu, ali moramo zapamtiti da je uhvaćenost u dramu obično toksična za naš um i telo. Dajte sve od sebe da se držite podalje od svake drame koja vam se dogodi i zapamtite da je to često odvraćanje pažnje od pravog problema i istine koja se krije u srži.

profimedia-0652858666.jpg
Profimedia 

Još jedan savet pod energijom ovog punog Meseca u Ovnu jeste da razmislite o načinima na koje ste se transformisali i ponovo rodili tokom godine. Štabiste novo, drugačije napravili? Ko želite da budete i postanete? Razmišljanje o stvarima s ove tačke gledišta može vam pomoći da se odmaknete od starih navika iz prošlosti i umesto toga prihvatite nove navike koje su rezultat svih ponovnih rođenja kroz koja ste prošli. Ponekad ne postoji nešto poput “prave” odluke. Umesto toga, radi se samo o donošenju odluka sa kojim smo u skladu ili nismo, a na kraju dana, svaka odluka i akcija koju preduzmemo je prilika za učenje, rast i pomeranje života u novom smeru.

Na dubljem nivou, ovaj puni Mesec takođe nas može voditi da razmislimo o tome koje ciljeve ili vrednosti želimo da odbacimo. Kako ovaj pun Mesec pada u znak Ovna, mogli bismo se vratiti na početak ove godine kada smo postavljali neke namere i podsetiti se šta smo sve želeli ili nismo da uradimo do kraja 2022. godine. U ovoj fazi, možda se osećamo ponosno na sebe jer smo postigli sve što imamo ili se možda osećamo uzrujano što ova godina nije ispala onako kako smo mislili.

Venera, planeta ljubavi i odnosa, takođe je vrlo aktivna pod ovim punim Mesecom, tako da možemo vrlo dobro da vidimo mnogo ove vatrene isceljujuće energije podstaknute našim vezama s drugima. Ako smo u bilo kojoj vezi nosili masku, ako nismo mogli da izrazimo svoje pravo ja ili ako nam je bilo teško da postavimo granice, sve bi to moglo da izađe na videlo pod ovim punim Mesecom.

Šta god se dogodilo pod ovim punim Mesecom, važno je imati na umu da je to poslednji pun Mesec pre početka sezone pomračina. To znači da ako se nešto čini nerešenim ili ako nešto počne da se odmotava, možda ćete morati da pričekate do pomračine punog Meseca sledećeg meseca da vidite kako će se sve odvijati.

I konačno, ispod ovog punog Meseca nalazi se savršena konfiguracija trougla poznata kao Veliki trigon, koju aktiviraju Sunce, Saturn i Mars. Ovo stvaranje energije može doneti osećaj lakoće. Zamislite to kao način na koji Svemir daje kišu za gašenje svih požara koji su previše izmakli kontroli.

Pod ovim intenzivnim punim Mesecom provedite vreme u meditaciji, baveći se umetnošću, slušajući muziku ili povezujući se sa svojom esencijom duše na bilo koji način koji vam odgovara. Poštujte i negujte svoju dušu i putovanje koje ste sami zacrtali. Iako život može da bude pun poteškoća, postoji razlog zašto je vaša duša izabrala put koji je odabrala. I dok spoznaja ovoga ne čini sve magično boljim, može nam pomoći pronaći novu perspektivu i zapamtiti da je Zemlja samo naša privremena škola.

Budući da uskoro ulazimo u sezonu pomračine, biće važno održati našu vibraciju podignutom i zadržati svetlost. Usmerimo ratničku energiju Ovna i samouvereno krenimo u sledeće poglavlje. Nema povratak u prošlost, ostanite povezani sa sobom, fokusirani na budućnost.

Izvor: atma.hr