U nedelju je počela sezona Škorpije, fiksnog vodenog znaka, koja traje do 21. novembra. Osmim znakom zodijaka vlada Pluton, a ako poznajete barem jednu Škorpije onda verovatno znate za njihovu mističnu i tajanstvenu energiju.

U nastavku saznajte kako ovaj znak pristupa životu, ljubavi i karijeri.

Osobine Škorpije

Energija Škorpije često se čini smirenom i prigušenom, ali je ispod površine nabijena emocijama.

Njena vladajuća planeta Pluton povezana je s podzemljem, smrću i ponovnim rođenjem. S Plutonom se susrećemo kada osećamo da treba da pređemo prag, ispitamo duboke emocionalne procese ili pronađemo istinu kopajući duboko u skrivene delove sebe.

Škorpija je fiksni znak, što znači da pripadnici tog znaka vole stabilnost, rutinu i porodični život - baš kao i njihov suprotni znak, Bik. O Biku možemo razmišljati kao o prirodnom svetu i svemu što je vidljivo, a o Škorpiji kao o podzemlju ili bilo kojim emocijama, mislima, i tajnama koje se kriju ispod površine.

Škorpija se često povezuje s osmom kućom u astrologiji koja između ostalog vlada seksom, smrću i ponovnim rođenjem.

Škorpije su obično diskretne, pa čak i misteriozne, s dozom tajanstvenosti oko sebe. Ostale osobine ličnosti uključuju neustrašivost, odvažnost (zahvaljujući Marsu), strast, kreativnost i iskrenu odanost.

Međutim, ovaj znak može biti pomalo opsesivan. To znači da bi se Škorpija mogla gledati na drugi fiksni znak, Vodoliju, i s vremena na vreme odzumirati sliku kako bi dobio širi pogled na život.

Druga velika prilika za rast uključuje otpuštanje stvari. Škorpije mogu biti zlopamtila i zadržati negativnu energiju ili opsesivne obrasce razmišljanja o ljudima ili situacijama koje su im nanijele nepravdu. Zapamtite da ljutnja šteti samo onome ko je ljut.

Konačno, Škorpijama bi bilo dobro da upamte da njihovi prijatelji, partneri i saradnici ne čitaju misli. Uvek bi trebale da komuniciraju emocije i razgovaraju o tome kako se osećaju. Ne čuvajte sve te tajne u sebi, pustite ih napolje!

Škorpije u ljubavi

Tipična Škorpija poznata je kao izrazito strastvena, seksualna i zamišljena. Ovaj znak traži nekoga s kim će istražiti novu teritoriju - partnera s kojim može otputovati u najskrivenije želje, istražiti seksualnost i upoznati ga na dubljem nivou.

U seksualnom životu tipične Škorpije postoji regenerativna, istraživačka, pa čak i isceljujućeg kvaliteta. U spavaćoj sobi, emocionalna intimnost i prava seksualna povezanost jednako su im važni kao eksperimentisanje i razigranost.

Škorpije su generalno više zainteresovane za dugoročna partnerstva nego za neobavezne veze. Ali zahvaljujući prirodi vodenog znaka, obično im je ugodnije da osećaju nego izražavaju emocije. Ako ste u novoj vezi sa Škorpijom, možda ćete morati često da je pitate kako su i o čemu razmišljaju. No, s vremenom će polako otkrivati ​​sebe i svoju pravu prirodu.

Škorpije uvek traže istinu, jako dobro znaju kada lažete i prećutkujete im nešto.

osobine škorpija
Profimedia 

Škorpije u prijateljstvima

U početku može biti teško da "pročitate" Škorpiju jer može da deluje povučeno, misteriozno ili hladno. Ali nemojte se zavaravati: puno toga se događa ispod površine! Škorpije su spore i oprezne, ali će ubosti samo kad su ugrožene.

Ako povredite Škorpiju, pripremite se na posledice. Tamna strana ovog znaka uključuje zameranje, čuvanje tajni i traženje osvete. No, ako vam veruju, biće iskren, predan i odan prijatelj na kog se uvek možete osloniti i podeliti svoje tajne.

Škorpije na poslu

Škorpije vole slabo poznata područja podsvesti pa mogu biti izvrsni terapeuti, astrolozi, čitači tarota ili gurui. Isto tako, svaki posao koji uključuje istraživanje ili dubinsku analizu je njihova teritorija. Budući da osma kuća vlada tuđim finansijama, finansijski savetnik je još jedna moguća karijerna opcija za Škorpije.

Škorpija voli dubinsku analizu i može se neko vreme usredsrediti na jedan zadatak ili temu, ponekad čak i opsesivno.

Energija Škorpije takođe je povezana sa svim stvarima koje su "tabu" ili društveno neprihvatljive. To znači da njima svi u kancelariji dolaze sa svojim najličnijim, neizrecivim problemima i tajnama.

Kao što smo već spomenuli, Škorpije su neizmerno lojalne, pa često ostaju u jednoj kompaniji ili profesiji ceo život. Ne vole ogovaranje ili sitničavost i često imaju magnetske osobnosti koje privlače saradnike i klijente.

 Kompatibilnost s drugim znakovima

Škorpije obično gravitiraju prema ljudima koji im mogu pomoći da razumeju najdublje delove ljudske prirode - i usput sruše društvene tabue.

Generalno, najkompatibilniji znakovi za prijateljstva i romantične veze sa Škorpijama su vodeni znakovi (Rak, druge Škorpije i Ribe) jer govore istim emocionalnim jezikom, te zemljani znakovi (Devica, Bik, Jarac) koje cene zbog njihove stabilnosti i prizemnosti.

S druge strane, vazdušni znakovi (Blizanci, Vodolija, Vaga) previše su poletni za intenzivne Škorpije, dok s vatrenim znakovima (Ovan, Strelac, Lav) mogu imati seksualnu hemiju, ali ne i dugoročni potencijal.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.