Ako ste mislili da je Halloween jedini spooky datum tokom oktobra, varate se. Malo pred "Noć veštica", Mladi Mesec 25. oktobra biće propraćen delimičnim pomračenjem Sunca, a to sve znači da se spremaju intezivne transformacije. 

Smena smeha i suza, straha i nade kao i turbulentnost u svakom obliku bilo ljubavni ili poslovni ono je što čeka sve znake zodijaka, ali je malo jači akcenat na ljubavnim odnosima jer ceo proces boji Venera u kvadratu sa Plutonom.

Mlad Mesec donosi promene svim znacima.
Unsplash/Matthew Mitchell 

Sunčevo pomračenje mladog Meseca u oktobru 2022. vuče duboko u najveće dubine duše i traži od vas da otkrijete nove delove sebe. Uzdižući se u mračnom i misterioznom znaku Škorpije, ovo pomračenje mladog Meseca će vas gurati duboko u okeane vaših emocija i tražiti od vas da se povežete sa stvarima koje leže ispod površine vas samih, a evo šta to znači za svaki znak zodijaka. 

Ovan

Spremite se za duboke promene, pogotovo kada je reč o onome što je u vašem srcu i duši. U intimnim odnosima možete iznenada dostići nove dubine, ili ćete se možda suočiti sa nekim intenzivnim unutrašnjim željama kojih još uvek niste svesni. Nemojte se plašiti da uđete u svoje "senke", jer možete otkriti nešto što ste mislili da nikada nećete pronaći.

Bik

Ovaj ciklus pomračenja snažno aktivira vaš znak, pa se pripremite za ozbiljne potrese kada je reč o vezama. Možda ćete iznenada shvatiti da ste bliži partneru, odnosno da ste mu posvećeniji. U svakom slučaju, dinamika odnosa se menja i pojavljuju se moćne nove mogućnosti za povezivanje sa ljudima jedan na jedan. Sve će se složiti i napraviti mesta možda i za nove veze i poznanstva.

Blizanci

Vaše svakodnevne obaveze se pomeraju, pa se pripremite da promenite svoj raspored. Ovo pomračenje vas vodi u dublji inventar vaših svakodnevnih potreba i lista obaveza, pomažući vam da budete jasniji šta bi trebalo da zadržite, a šta je samo nered koji vas ometa.  Možda ćete otkriti da događaji koji okružuju ovu lunaciju pomeraju ritam vaše rutine - i iako se to u tom trenutku može osećati destabilizujuće, verovatno je upravo ono što vam je trebalo gledano na duže staze.

Mlad mesec donosi promene na emotivnom planu.
Unsplash/Ryan Holloway 

Rak

Energija se menja kada su u pitanju srčane stvari, pa je možda vreme da iskoristite ovaj lunarni talas i gurnete svoje strasti u prvi plan. Bilo da se radi o novoj romansi koja vas iznenada obara sa nogu ili o iznenađujućoj energičnoj promeni u vašim željama, sada je vreme da pratite svoje srce i dozvolite da vaše uzbuđenje vodi put ka novim horizontima i vezama. Inspiracija će teći vašim putem, čak i ako dolazi u neobičnom obliku.

Lav

Ponovo gradite svoj život iznutra prema spolja tokom trenutnog ciklusa pomračenja i ova lunacija bi mogla da vam uzdrma srce. Emocionalni događaji koji se odnose na vaše porodične veze, životnu situaciju ili uspomene iz detinjstva mogu se desiti sada, što će podstaći ponovno povezivanje sa vašim ličnim korenima i redefinisanje onoga što vas čini onim što jeste. Sama osnova ispod vaših nogu poprima oblik nečeg novog. Verujte procesu.

Devica

Iako se uvek prilagođavate pojedinostima svake situacije, ovo pomračenje će doneti još više nijansi u naizgled male stvari u vašem životu. Opušteni razgovori ili manje interakcije mogu imati velike implikacije — na ljubav, novac i vaš sveukupni način razmišljanja — zato držite uši i oči otvorene za informacije i inspiraciju koja vam se krije tačno ispod nosa. Nove prilike bi se mogle pojaviti tamo gde ih najmanje očekujete, zato nemojte zanemariti detalje, bez obzira koliko vam se činili nevažni.

Vaga

Sezona pomračenja je tu da vam pomogne da shvatite svoju finansijsku situaciju. Ova lunacija iskopava svaki stid ili pokleknuće koje imate u vezi sa svojim prihodima, svojom vrednošću i vrednošću onoga što imate da ponudite - zato se pripremite da kopate duboko i počnite da izlazite iz šablona. To može čak i da uzdrma stvari kada su u pitanju novac ili resursi, jer su iznenadni troškovi, akvizicije ili bonusi za rad verovatni.

Škorpija

Sa ovim intenzivnim pomračenjem koje dostiže vrhunac u vašem znaku, sada je vreme duboke lične invencije. Vaš znak je ponekad predstavljen simbolom Feniksa, koji se diže iz pepela u veličanstvenoj transformaciji - a to je upravo proces u kojem ste sada. Pripremite se da odbacite staru kožu dok ulazite kroz nova vrata, u nepoznatu, ali uzbudljivu budućnost. Svetlost svetiljki može biti pomračena, ali vaša zvezda moćno sija kao i uvek.

Mlad Mesec i pomračenje sunca u škorpiji utiči na međuljudske odnose.
Pexels/Isandrea Carla 

Strelac

Obično ste vi oni koji donose zabavu u život, ali pod pomračenim snopovima ovog mladog Meseca, možda ćete otkriti da je vreme da tu energiju slobodnog duha okrenete ka unutra, ka svom višem ja. Sada je prioritet za velika unutrašnja buđenja, duhovni rast i intuitivno širenje vidika. Provođenje vremena u kojem ste sami sa sobom i davanje prioriteta odmoru i opuštanju pomoći će vam da budete sposobni da napravite mesta za sve izazove.

Jarac

Kao vrednom Jarcu, vaša karijera će vam uvek biti važna i na prvom mestu. Ali ovo pomračenje traži od vas da pogledate dalje od samih poslova i shvatite kakav doprinos želite da date svetu. Kako najbolje možete biti od pomoći svojim bližnjima? Kako možete uskladiti svoje talente sa potrebama kolektiva? Pojavljuju se novi načini za povezivanje sa vašom zajednicom i težnje, zato im otvorite svoje srce.

Vodolija

Ovaj ciklus pomračenja je važan za vas, jer aktivira neki ubrzani rast kada je u pitanju vaš autoritet i način na koji "blistate" u svetu. Transformacije u karijeri sada se dešavaju u velikoj meri i možda ćete otkriti da se tokom ovog mladog Meseca pojavljuju neke važne profesionalne prilike. Nemojte se plašiti da zakoračite u svoju moć i preuzmete odgovornost za svoju reputaciju - kao i za svoju budućnost.

Pomračenje Sunca doni izazove na emotivnom planu.
Unsplash/Mourja Pranay 

Ribe

Ovo pomračenje za vas može da izgleda kao da ste zlatna ribica koju je neko izvadio iz kućnog akvarijuma i bacio je u okean sa velikim ribama. To samo znači da će vaša zona komfora biti i te kako narušena, odnosno, moraćete da naučite da plivate i u drugim vodama. Vaša zona "udobnosti" se širi i čeka vas "kopanje" po umu i duši, preispitivanje svega što znate i što u šta ste verovali o životu. Prihvatite nove perspektive i nove načine razmišljanja koji se prenose u vašu svest.