U ovoj poslednjoj sezoni pomračina u 2022. imamo dve pomračine, pomračinu Sunca za vreme mladog Meseca 25.10. i potpunu pomračinu Krvavog Meseca 8.11. One su povezane s pomračinama koje smo imali u aprilu i maju. Možda ćemo primetiti da se neke teme iz tog perioda vraćaju.

Sezona pomračina uvek je vrlo transformativno vreme. One imaju svoj vrhunac, ali njihova energija je toliko snažna da ih obično osećamo mesec dana pre i mesec dana posle. Možete o njima razmišljati kao o portalima koji vas brzo vode do sledećeg poglavlja evolucije vaše duše. Na ovom brzom putu, skloni smo da se podvrgnemo naglim promenama koje mogu da promene život.

Energiju delimične pomračine Sunca pomalo je teško odvojiti od pomračine Krvavog Meseca. Krvavi Mesec daleko je intenzivniji i mogao bi da uguši neke od mekših energija koje donosi ova pomračina Sunca.

Padajući u znak Škorpije, pomračina Sunca u vreme mladog Meseca je blagi uvod u energije Sezone pomračine. Pomračina Sunca u vreme mladog Meseca je portal novih početaka. Ona otvara vrata i može da formira nove energetske putove. Njena energija je sveža i može nas podsetiti na ono što je naša duša došla ovde da postigne.

Pod pomračinom Sunca u vreme mladog Meseca, možemo početi da se osećamo nadahnuto, možda ćemo želeti da započnemo novo poglavlje u našim životima.

Kako ova pomračina Sunca pada u znak Škorpije, mogli bismo da uhvatimo sebe kako se povezujemo s višim nivoom naše duše, razumemo sebe u dubini i ljuštimo neke slojeve kako bismo stvarno otkrili novu istinu.

Venera, planeta ljubavi i lepote, vrlo je aktivna pod ovom pomračinom Sunca, šaljući skladne vibracije u kosmičko nebo.

Uz vrlo aktivnu Veneru u ovom trenutku, možemo koristiti ovu energiju pomračine Sunca da proširimo svoja srca, dajemo i primamo ljubav u našim životima i da razmislimo o tome šta zaista cenimo. Možda će nam biti lakše da volimo, dajemo ili se usredsredimo na ono što nam je zaista važno.

NEDELJNI HOROSKOP OD 12. DO 18. SEPTEMBRA 2022: Ovnovi slušaju svoje srce, Blizanci usavršavaju svoja znanja
Unsplash/Blaire Harmon 

Pod ovom energijom, možda čak dobijemo jasnoću koja je potrebna da bismo lakše prebrodili sve izazove u našim odnosima. Možemo odlučiti da naše srce više ne želi da bude uključeno u određenu dinamiku ili možemo da otkrijemo da je naše srce spremno da se otvori i krene u to sledeće poglavlje.

Pomračina Sunca takođe bi mogla da nas navede na razmišljanje o tome koliko su važne naše veze s drugima. Svi napori koje preduzmete pod ovom pomračinom da proširite svoje srce, razvijete svoju zajednicu i uskladite svoje vrednosti biće utrostručeni pod ovom energijom, stoga, iskoristite priliku!

Vredno je napomenuti da iako apsolutno možete da postavite namere na dan mladog Meseca, generalno ne treba da ulažemo puno truda da to učinimo.

Pomračine nose svoju vlastitu snagu koja nam pomaže da stvorimo ili budemo tamo gde treba, tako da možemo iskoristiti ovu priliku da se opustimo, prepustimo se toku i verujemo u sve što Svemir treba da nam donese.

Ponekad do najsnažnijih promena može doći kada prvi put prihvatimo stvari kakve jesu. Ovo prihvatanje potom može da rodi nove ideje, novu inspiraciju i nove načine postojanja.

Nakon ove pomračine Sunca za vreme mladog Meseca, nastavićemo da se probijamo kroz portal pomračine dok ne stignemo do pomračine Krvavog Meseca.

Pomračina Krvavog Meseca može doneti transformativne završetke. Ostanite otvoreni za ono što dolazi i iskoristite ovo vreme da napunite, zaštitite i nahranite svoje telo, um i dušu. Usmerite svoju pažnju na nežnost, ljubav i dobrotu.

Izvor: Suzana Dulčić, ATMA