Strelac je poslednji vatreni znak u zodijaku, a njihove su osobine potpuno jedinstvene. Ono što pripadnike ovog znaka čini tako posebnim je njihova dinamična mešavina strasti, radoznalosti, intenziteta i prilagodljivosti. Strelac se ne plaši da koristi svoj luk i strelu za istraživanje nepoznatog, tražeći odgovore na mestima i prostorima na koje se drugi ne bi usudili da kroče, a njegova potraga za znanjem ne poznaje granice.

Strelac je promenjiv znak, što znači da ga odlikuju prilagodljivost i fleksibilnost. Ovo savršeno odražava duboko ukorenjenu želju Strelaca za promenom. Oni su rođeni da istražuju i važno im je da imaju slobodu lutanja, piše Allure. Podstaknuti željom za putovanjem, žele da obiđu svaki ugao sveta tražeći uzbuđenje, jureći za bilo kakvim avanturama. Strelci su u stalnoj potrazi za znanjem, što ih čini neverovatnim pripovedačima, zabavljačima i kreativcima. Međutim, nije sve u zabavi i igrama - poznati su i po svojoj jednostavnosti, a njihova "brutalna iskrenost" često može da dovede do nesporazuma, prekida prijateljstava i povređenih osećanja. Ali, dobre su vesti što Strelci ništa ne shvataju preozbiljno, pa je teško ostati ljut na ove divlje optimiste.

Planeta koji vlada Strelcem je Jupiter, planet obilja. Dakle, prirodno, ovaj znak želi da ima sve. Reč "dovoljno" ne postoji u njegovom vokabularu. Kada Strelca nešto zaintrigira, on ide do kraja, sve dok mu nešto drugo ne zapne za oko. Kao promenjiv znak, neprestano skače s jedne ideje na drugu.

Prednosti i mane

Strelci su zadivljujuće osobe koje mogu da osvetle svaku prostoriju svojim uzbudljivim pričama, zaraznim smehom i dinamičnim šarmom. Magnetični bez truda, lako privlače prijatelje i ljubavnike svojim urođenim humorom. Strelci su definitivno najduhovitiji znak zodijaka, a u svoje razgovore unose prepoznatljiv potpuno iskreni stav. Zabavni su, razigrani i izrazito filozofski nastrojeni. Strelca zanima apsolutno sve. Njihov duh potiče strast za znanjem, pa uživaju u prilici da postanu stručnjaci za bilo šta.

Međutim, Strelci moraju da zapamte da drže svoj oštar jezik za zubima. Iako znaju mnogo, ne znaju sve - i ako ne pripaze, mogu da ispadnu pretenciozni ili arogantni. Strelci nemaju filter, što ih čini tako neverovatno zabavnim, inteligentnim i dinamičnim, ali zbog toga takođe mogu da oteraju čak i najbliže prijatelje i porodicu. Zbog njegove nezasite žudnje za lutanjem, ovom je znaku teško da se obaveže. Doslednost im predstavlja izazov pa drugi horoskopski znakovi mogu da dožive Strelca kao nepredvidlivog i nepouzdanog. Kako bi to ublažio, Strelac treba da izbegava obećanja i pobrinuti se biti krajnje transparentan oko postojećih odgovornosti kako bi drugi mogli upravljati svojim očekivanjima.

OVA 4 ZNAKA BIĆE NAJSREĆNIJA U OKTOBRU 2022: Kraj retrogradnih planeta donosi im jasnoću, ljubav i preporod!
Unsplash/Natali Hordiiuk 

S kim se slaže u ljubavi, a s kim ne?

Strelac može da se slaže sa svakim horoskopskim znakom, dok god im druga osoba daje prostora za lutanje. Bilo da se gube u filozofskim razgovorima ili putuju po dalekim zemljama, Strelce pokreće sloboda. Naravno, ne mogu svi znakovi da tolerišu takav duh željan uzbuđenja. Nepredvidiva priroda Strelca može izazvati nelagodu zemljanim znakovima (Biku, Devici i Jarcu). Slično tome, emotivni vodeni znakovi - Rak, Škorpija i Ribe - mogli bi Strelčeve komentare da shvate previše lično, što bi rezultiralo povređenim osećanjima. Iako Strelac može da funkcioniše sa svakim znakom zodijaka, mora biti posebno oprezan s prijateljima i partnerima kojima treba više empatije.

Ovi pustolovni ljubavnici mrze granice, tako da je stalno kretanje bitno u svakoj vezi s njima. Ako ste dovoljno srećni da se povežete sa Strelcem, svakako se vežite i pripremite pasoš. Vatrene znakove, Ovna i Lava, privlači Strelčev humor, duhovitost i strast, pa će najčešće biti u vezama s ovim dinamičnim osobama. Vazdušni znakovi — Blizanci, Vaga i Vodolija — takođe raspiruju Strelčev plamen. Vazdušni znakovi su intelektualni, društveni i radoznali, pa smatraju da je Strelčeva avanturistička priroda izrazito privlačna.