Ovo je poslednji pun Mesec u godini i može da bude najjači, jer se događa u konjunkciji s Marsom, s kojim je Sunce u opoziciji. Sasvim je sigurno da će biti iskazana brzopletost i sve što ste na neki način potiskivali u sebi. Od 8. decembra 2022. nema kočnice i sve se može brzopleto izneti na videlo.

U komunikaciji sigurno možete direktno bez zadrške dobiti istinu u lice. Mnoge osobe u ovom periodu mogu da pokvare odnose zbog svojih reči ili svađa.

Potreban je veliki oprez u komunikaciji kao i u saobraćaju jer se mogu dešavati i neke povrede, eksplozije, požari, mnogo sudara i vršnjačkog nasilja. Mnoge svađe i konflikti mogu potrajati sve do 25. marta 2023. godine dok Mars boravi u Blizancima. Najteže će prolaziti promenjivi znakovi Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe.

Što mogu da očekuju pojedinačni znakovi?

OVAN

Dragi Ovnovi, vi se suočavate s nekim zaostalim obavezama, pa bi trebalo da kontaktirate osobe koje niste čuli odavno, odgovorite na neke poruke ili pozovete rodbinu i prijatelje.

Pojedini Ovnovi mogu da putuju na više kraćih relacija. Budite oprezni u komunikaciji, jer ovaj pun Mesec je dosta brzoplet pa vas može još više ubrzati.

Izbegavajte kritikovanje i svađe.

BIK

Dragi Bikovi, kod vas je ovaj pun Mesec usmeren na materijalna dobra, verovanje, komunikaciju s porodicom, rođacima ili nekim ko je u inostranstvu, pa čak i vi možete da otputujete iznenada i neplanirano.

Kod pojedinih Bikova ovaj pun Mesec neće biti mnogo naglašen osim ako vaše emotivno stanje ne zavisi od materijalne sigurnosti, pa ako tu niste sigurni, onda vas može uzdrmati, te izbegavajte rasprave i svađe.

BLIZANCI

Dragi Blizanci, vi ste već neko vreme od retrogradnog Marsa dosta ubrzani. Potrebno je da stavite sebe na prvo mesto i da mnoge potrebe podredite najpre sebi.

Vaša samosvest i izražavanje mogu biti obojeni emocijama, pa dobro pazite da ne preterate i ne budete brzopleti u komunikaciji kako ne biste pokvarili teško stečene pozicije.

Vrlo je naglašen stres, pa će partner biti na drugom mestu. Ako se ne možete da se izborite s emocijama, potražite pomoć.

RAK

Dragi Rakovi, naravno da će i vas pogoditi ovaj pun Mesec jer je on vaš vladar, pa bi bilo najbolje da uzmete neko vreme za sebe i da se osamite. Moguće je da su vaše misli i emocije obuzete nesvesnim.

Sada je pravo vreme da sagledate i dobro iskomunicirate sve što vam nije jasno, posebno ako se to odnosi na emotivnog ili poslovnog partnera.

Pokušajte da se ne stresirate i sebi stvarate tenziju ako ne dolazite do harmonične komunikacije.

LAV

Dragi Lavovi, na vas ovaj pun Mesec utiče tako da imate potrebu za druženjem, prijateljstvom. Mnogi Lavovi mogu shvatiti koliko im je bitna potvrda od roditelja, prijatelja i osoba s kojima su u kontaktu.

Neka očekivanja, nadanja i htijenja mogu se menjati naspram vašeg raspoloženja, pa i tu treba obratiti pažnju u kakvom ste raspoloženju.

Pazite na komunikaciju da ne prenaglite.

DEVICA

Drage Device, vama je ovaj pun Mesec dosta usmeren na karijeru, pa možete imati potrebu za priznanjem i isticanjem.

Mnoge Device mogu biti u centru pažnje dok traže sigurnost u karijeri. Pojedine Device treba da obrate pažnju na jednog roditelja koji je dosta uticao na njih i koji je autoritet.

Iskren razgovor i podrška od partnera vam može mnogo značiti. Ne donosite bitne odluke.

VAGA

Drage Vage, vama ovaj pun Mesec može dati veliku potrebu za duhovnim razvojem i moralnim vrednostima porodice i privatnog života.

Pojedine Vage koje su psihički pale potrebno je da pronađu veru.

Vrlo vam je bitna sigurnost da bi se vi osećali dobro. Moguće je da neke Vage ne uspeju da osttvare svoje čežnje i da se nađu u škripcu, pa iskreno komunicirajte sa svojom porodicom i doći će do nekog rešenja. Ako ništa drugo, vi se rasterećujete.

ŠKORPIJA

Drage Škorpije, na vas ovaj pun Mesec može duboko da deluje, na emotivne i psihičke potrebe velike snage kroz podršku drugih ljudi.

Potrebno je da kroz intimne odnose osetite da je vaš odnos dobar s partnerom i da tako ponovno steknete sigurnost i mir.

Finansije kroz partnerstvo mogu biti uvećane ili da je nedostatak, pa je moguće da tu dođe do konflikta i loše komunikacije. Budite oprezni šta pričate i kome pričate.

STRELAC

Dragi Strelčevi, na vas dosta utiče ovaj pun Mesec i retrogradni Mars, posebno što se dešava u vašem polju partnerskih odnosa u poslu i ljubavi.

Ako se radi o partnerskim odnosima onda shvatate da ipak treba da sklopite ugovor ili dogovor i uđete u partnerski odnos.

Pojedini Strelčevi mogu da teže da sklope brak zbog emotivne sigurnosti. Pojedini se mogu i razilaziti dok svi trebate da pazite kada je komunikacija i saobraćaj u pitanju. Izbegavajte sve brzoplete odluke i komunikacije.

JARAC

Dragi Jarci, kod vas se ovaj pun Mjesec događa u vašem polju posla svakodnevice i zdravlja. Pa ako su vam emocije prenaglašene mogu se događati promene na polju zdravlja, koje zavisi od toga kakve su emocije.

Pojedine osobe imaju i neke strahove iz kojih proizlaze psihosomatske bolesti.

Sada je vreme da nešto uradite kako bi unapredili vaš posao ili da pojačate imunitet da bi imali dobro zdravlje.

VODOLIJA

Drage Vodolije, kod vas je ovaj pun Mesec usmeren na ljubavne želje, zadovoljstva kako materijalne tako i emotivne potrebe.

Moguće je da vam je već dosta da ugađate drugim ljudima već se okrećete partneru, deci ako ih imate i tu crpite svoje zadovoljstvo.

Pojedine Vodolije kroz zabavu i kreativnost mogu da osmisle i neki svrsishodan plan koji bi vam postao izvor prihoda. Najbolje je da popričate sami sa sobom i krenete u akciju.

RIBE

Drage Ribe, za vreme ovog punog Meseca vi se možete usmeriti na dom i porodicu. Neke Ribe mogu da započnu emotivnu zajednicu ili se odvoje od roditelja.

Emocije se usmeravaju na porodicu i vrednosti vezane za nju. Shvatate da treba uspostaviti harmoniju u svojoj porodici, pa se ne preporučuje kritikovanje ili rasprave, jer mogu da izazovu velike svađe u domu.