Obično postoje tri retrogradna Merkura u godini, ali u 2022. tehnički imamo četiri sa kojima treba da se nosimo. Sledeći retrogradni Merkur počinje 29. decembra 2022. i izgleda da će se planeta komunikacije kretati unazad do 18. januara 2023. U tom periodu biće važno da tri puta proveravate da li se poruke i mejlovi šalju na dobru adresu, kao i da li vaši bankovni izvodi pokazuju neke neočekivane troškove.

Merkur će biti retrogradan u zemaljskom znaku Jarca. Pragmatična i profesionalna energija ovog znaka se zasniva na težnji ka ciljevima, napornom radu i solidnim investicijama — zato pazite na retrogradnu dramu koja se pojavljuje u vašem životu u karijeri i pripremite se za to da i najbolje pripremljeni planovi mogu da se uspore ili izjalove.

Šta možete da očekujete tokom retrogradnog Merkura?

  1. Sukobe u komunikaciji
  2. Haotičan raspored i iznenadne promene
  3. Probleme sa ugovorima i dogovorima, zbog čega se preporučuje da u ovom periodu ništa ne potpisujete i ne dogovarate
  4. Tehničke probleme i kvarove - na telefonima, kompjuterima, automobilima...
šta nas čeka tokom retrogradnog merkura
Profimedia 

Ne zaboravite da retrogradni Merkur nije nužno loš

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar — ako znate šta da očekujete i preduzmete odgovarajuće mere predostrožnosti, možete ih koristiti kao tromesečne provere i vreme kada se preispitujete, sumirate događaje i kalibrirate svoj kompas za dalje. Uložite dodatni napor da usporite, razmislite o stvarima i izbegnete bilo kakva veća putovanja ili odluke, i bićete još bistrije glave nego ranije.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.