O da, 2023. je počela prilično trnovito zahvaljujući istovremenoj retrogradnosti Marsa i Merkura - ali ne brinite, ima mnogo magije koja čeka na nas. Kao prvo, srećni Jupiter ulazi u finansijski orijentisanog Bika, donoseći nam mnogo mogućnosti da napunimo baterije (i džepove). Osim toga, zaista čudesni tranziti nude idealno vreme za ostvarenje vaših snova. Ako želite da znate koji je vaš najsrećniji dan u 2023. godini na osnovu horoskopskog znaka, čitajte dalje! 

Ovan (21. mart - 19. april)
Najsrećniji dan: 1. mart 2023.

Ulazak Jupitera u Ovan, koji traje do 16. maja, za vas će biti plodan period. Kada se umetnička Venera u vašem rodnom znaku sretne sa ovom srećnom planetom, očekujte da će u vazduhu vladati ljubav i kreativnost. Ne plašite se da sledite svoju strast kako biste otkrili zadovoljstvo u svim životnim segmentima.

Bik (20. april - 20. maj)
Najsrećniji dan: 16. maj 2023.

Bez obzira na to da li imate kreativni proboj ili se spremate za romantičnu vezu, činjenica da se Jupiter vraća u vaš znak na ovaj dan - čini ga savršenim. Sreća je na vašoj strani, pa sledite instinkt - završite kreativni projekat ili tražite to unapređenje. 

Blizanci (21. maj - 20. jun)
Najsrećniji dan: 14. februar 2023.

Vaše važne veze će blistati na Dan zaljubljenih. Biti u prisustvu i saosećanju sa drugima podseća vas da možete da računate na podršku svoje zajednice. Jupiter stvara trigon sa Mesecom u vašoj kući partnerstva, podstičući vas da ostvarite duboke veze sa onima koje volite. Ovi trenuci intimnosti biće vam od pomoći u postizanju vaših ciljeva jer Mars, planeta akcije, bukti kroz vaš znak u prvom delu godine čineći vas vrlo strastvenim u pokretanju svih ideja. 

Rak (21. jun - 22. jul)
Najsrećniji dan: 18. januar 2023.

Merkur kreće direktno u vaš sestrinski znak - Jarac, produbljujući vaše odnose i dajući vam veliku jasnoću nakon perioda konfuzije. Ova energija će biti isceljujuća po vas dok Jupiter bude prolazio kroz vašu kuću karijere, i neki veliki poslovni potezi će konačno biti napravljeni. Spremite se za unapređenje, povišicu, ili ostvarenje nekog vašeg karijernog sna, ali ne zaboravite na važnost čvrstih odnosa sa kolegama. 

Lav (23. jul - 22. avgust)
Najsrećniji dan: 17. jul 2023.

Osećate sudbinu u vazduhu? Verovatno zato što severni čvor sudbine ulazi u vatreni znak Ovna. Ova energija podrške će vam doneti neka uzbudljiva nova iskustva i ideje. Ovo će biti godina kada idete na ta velika putovanja o kojima ste sanjali ili idete na kurs za koji nikada niste imali vremena. Osim toga, kada Mesec napravi trigon sa sanjivim Neptunom, možda ćete dobiti preko potreban emocionalni podsticaj.

Devica (23. avgust - 22. septembar)
Najsrećniji dan: 23. mart 2023.

Pluton željan moći ide retrogradno, i na ovaj dan ima apetit za uzbudljivim promenama. Ovo će uzdrmati vaše svakodnevne rituale, ali sve je to deo višeg plana za vas. Stvari se menjaju na bolje - iako će možda biti potrebno malo strpljenja da se razume kako i zašto. S obzirom na to da se ova moćna patuljasta planeta probija kroz vašu šestu kuću posla u narednih 21 godinu, u vašem svakodnevnom životu će početi da se dešavaju spore promene. Počnite sa onim koje su vezane za novi posao ili poziciju.

Vaga (23. septembar - 22. oktobar)
Najsrećniji dan: 1. jul 2023.

Venera, vaša rodna planeta ljubavi, u svom je retrogradnom periodu, izazivajući vam veliku nostalgiju u vezi upravo na ovaj dan. Ali Merkur podiže vaše samosaosećanje i podržava vaše najviše ciljeve. Možda ćete naići na nove mogućnosti za posao zahvaljujući obnavljanju nekih kontakata. Ali bez obzira na to da li vam oni pomažu u nastavku karijere ili ne, ponovno povezivanje sa vašom najlojalnijom ekipom tokom retrogradne Venere bila bi odlična ideja.

Škorpija (23. oktobar - 21. novembar)
Najsrećniji dan: 16. maj 2023.

Dok se Jupiter kreće ka Biku, imaćete više sreće u ljubavi. Postavite svog partnera na vrh svoje liste na ovaj dan, bilo da se radi o zakazivanju večere ili stvaranju novih romantičnih uspomena. Sa južnim čvorom koji se pomera iz vaše prve kuće i bogatim Jupiterom koji prelazi u vašu sedmu, ovo će biti važna godina za vas kada je u pitanju ljubav.

Strelac (22. novembar - 21. decembar)
Najsrećniji dan: 12. maj 2023.

Vašoj kreativnosti nema kraja! Pošto Merkur čini podršku Veneri u vašoj kući rutine, pravo je vreme da primenite nove dnevne navike koji mogu da potpiruju vatru vašim strastima i prepustite se svoj toj inspiraciji koja vam nadolazi na ovaj dan. Ovaj aspekt takođe naglašava plodnost, u slučaju da razmišljate o trudnoći.

Jarac (22. decembar - 19. januar)
Najsrećniji dan: 23. mart 2023.

Novac će vam biti na umu više nego inače na ovaj dan. Kako Pluton prelazi u Vodoliju kojom vlada Saturn, nove finansijske mogućnosti se pojavljuju, potencijalno vas dovodeći do ogromnog obilja. Obratite pažnju na profitabilne veštine koje ste možda nedavno naučili; razmislite da li imate interesovanja ili hobije koje možete da unovčite. Dok se planeta moći i transformacije probija u vašu drugu kuću novca u narednih 21 godinu, vreme je da napravite neke velike finansijske poteze koji bi vas mogli podići na neki novi nivo.

Vodolija (20. januar - 18. februar)
Najsrećniji dan: 7. mart 2023.

Sa Saturnom koji ulazi u vašu drugu kuću vrednosti i novca, ovo će biti važan dan za vaše finansije. Vreme je da dovedete svoja sredstva u red. Budite kreativni u pronalaženju novih izvora prihoda. Ovo će vam dati neko veoma potrebno restrukturisanje, i konačno ćete se osećati oslobođeno i rasterećeno.

Ribe (19. februar - 20. mart)
Najsrećniji dan: 17. jul 2023.

Severni čvor sudbine će vam pomoći da neke stvari dođu na svoje mesto. Ovo je moćan dan da promenite svoju perspektivu i unesete jasnoću u neku komplikovanu situaciju. Osećaćete potrebu da se otvorite u društvu i to vas može dovesti do novog prijatelja ili ljubavnog partnera. Samo se opustite i biće zabavno!