Avgust je tek počeo, a već nam je spremio brojna kosmička iznenađenja. Ovog meseca čak šest planeta će biti retrogradne, te nas tako čekaju Venera, Saturn, Pluton, Uran, Jupiter, i naravno ozloglašeni Merkur.

Početkom nedelje, retrogradna Venera i Sunce su se udružili sa nepredvidivim Uranom, što je izazvalo iznenadne promene u svima nama. Možda ćete se suočiti sa nekim neočekivanim izazovima, pa se nemojte plašiti da razmišljate van okvira dok se krećete kroz preokrete! Ne brzajte sa odlukama jer energija retrogradne Venere može učiniti neke od ovih poriva prolaznim.

6 planeta biće retrogradno u avgustu: kada nas očekuje početak retrogradnog merkura?
Unsplash/Kevin Delvecchio 

Mlad Mesec 16. avgusta je u konjukciji sa retrogradnom Venerom koja dominira našim ljubavnim životima narednih nedelja, te ovo može biti korisno vreme za preuzimanje inicijative za rešavanje bilo kakvih upornih problema u vezi ili konfliktnih želja koje su se pojavile u vašem srcu proteklih dana. Dakle burno, ali sa mogućim srećnim ishodom.

23. avgust je datum koji treba da ubeležite svoje kalendare, jer je to prvi dan sezone Device, kao i početak retrogradnog Merkura. Sunce u Devici nateraće vas, hteli ili ne, da potpuno rasčistite raspored i dovedete svoje živote u red. Nažalost, retrogradni Merkur u Devici počinje istog dana, što može otežati jasno sagledavanje svih malih detalja života. Imajte strpljenja sa sobom i drugima, jer je ovo peta planeta koja se za sada pridružila timu "Retrograde".