Prema svemu viđenom, april je astrološki veoma intenzivan mesec. Podsećamo na dva pomračenja, retrogradni Merkur te najavljujemo konjunkciju Jupiter-Uran, koja doprinosi kosmičkoj napetosti, a koja će svoj vrhunac dostići tokom vikenda 20. i 21. aprila.

Jupiter se povezuje sa srećom, radošću, putovanjima, vezama, duhovnošću... Sa druge strane nalazi se buntovna planeta Uran, čiji se uticaj proteže na polja tehnologije, revolucije i inovacija, i koja se snažno približava Jupiteru. Ovaj događaj, spoj ove dve planete u Biku, poslednji put se dogodio u Biku 1941. godine.

U Biku, znaku kojim vlada Venera, planeta ljubavi i novca, ključne oblasti na koje treba obratiti pažnju su finansije. Uprkos svim potencijalnim zamkama, zajednički rad Jupitera i Urana imaju potencijal da donesu otkrića, duhovnu svest i veliku, uglavnom neočekivanu pravdu i radost.

Na intimnijem nivou, Jupiter i Uran nas podstiču da počnemo da menjamo svoje misli o uspehu i bogatstvu. U zapadnim kulturama, mi imamo tendenciju da povezujemo svoju svrhu i uspeh sa karijerom. Međutim, ova ideja ili vrednost polako počinje da se menja. Zašto bismo svoju svrhu povezivali samo sa radom? Iako naša karijera igra veliki deo naših života, vrednost koju joj pridajemo kao društvo se menja, a možda će to biti nešto jasnije kako se Jupiter i Uran spoje. Uran želi da se oslobodimo društvenih normi i da ne radimo stvari samo zato što to rade svi drugi. On nas podstiče da razmišljamo svojom glavom i donosi potrebu da sledimo svoj istinski autentični poziv.

U nastavku saznajte na koji način će ovaj događaj uticati na vaš znak!

Ovan

Mnogo toga se dešavalo u poslednje vreme, sa pomračenjem Sunca i retrogradnim Merkurom u vašem znaku. Poruka iz univerzuma je jasna i direktna: velika promena je pred vama. Pošto se Jupiter i Uran sada sastaju u vašoj finansijskoj zoni, vaš odnos sa novcem je zreo za promenu, a vaše vrednosti o tome šta je zaista važno u životu takođe treba da se resetuju. Iako ste ponekad priželjkivali „više, više, više!“, vaša nova mantra će verovatno biti „kvalitet nad kvantitetom“. Mogli biste zaraditi ili uštedeti pravo malo bogatstvo sa Jupiterom i Uranom koji vladaju vašim sektorom novca, iako je takođe verovatno da ćete možda osetiti potrebu da promenite karijeru. Mogla bi se pojaviti prilika da radite u ulozi koja je potpuno drugačija od vašeg uobičajenog posla, sa novom kosmičkom vibracijom koja nagoveštava situaciju u kojoj je briga za druge važnija od lične slave. Mogla bi vam se dogoditi iznenadna finansijska dobit, koja bi vam mogla pomoći da krenete na novo i nesebično putovanje gde vas čekaju iskrenost, rizici i prilike, oslobađajući vas od želje da akumulirate još 'stvari' kako biste pokazali svoj status.

Bik

Vaš znak je u ulozi domaćina ovog najzanimljivijeg kosmičkog odnosa. Uran je planeta koja je oličenje parole „želim da radim drugačije“ i možda ste već osetili talase ove energije, jer su neki od vaših ranijih životnih principa uzdrmani od trenutka kada je Uran ušao u vaš znak 2018. godine, i ostaće tamo do 2025. Novi vi, zabavniji, iskreniji, avanturističkiji - sve je to moguće dok precrtavate pravila o tome ko ste bili ranije da biste se prilagodili onome što jeste ili onome što želite da budete. Ne radi se samo o vašem izgledu i stavu, već o tome šta radite i kako to radite. Prilika kuca na vrata, iskoristite priliku da živite svoj san jer ćete biti puni optimizma, entuzijazma i vere u sebe.

Blizanci

Sa susretom Jupitera i Urana u vašoj zoni ideja, sećanja i emocija, vaša intuicija bi mogla biti izuzetno pojačana. Verujte svojim instinktima, jer će planeta Uran pojačati vaša čula. Jupiter i Uran zajedno će vas približiti i bolje povezati sa vašom malo super osetljivom stranom, tako da možete imati zapanjujuće snove. Ovo bi takođe moglo da izazove neverovatnu ideju za kreativno delo, možda kratki film snimljen na vaš telefon ili inovativni zaplet za roman. Takođe je dobro vreme da zadubite duboko u svoju psihu da biste bolje razumeli sebe. Svaki od metoda sagledavanja nove stvarnosti je dobrodošao, jer će sve to podići optimizam, posebno kada Jupiter u maju pređe u vaš znak, gde će ostati i narednih godinu dana.

Rak

Ovo je vaša šansa da ostvarite neke velike snove, na neobičan način. Jupiter i Uran će biti zajedno u vašoj zoni prijateljstva i ambicija, donoseći dašak sreće i spontanosti u saradnje i trenutna prijateljstva, uz mogućnost sticanja novih prijatelja. Pod ovim kosmičkim uticajem, sreća, energija i bliski odnosi mogli bi vam pomoći da ostvarite nade koje već dugo gajite. Takođe imate priliku da se oslobodite veza sa ljudima koji su vas samo tolerisali, nisu razumeli ili slavili vaše korake, što bi na kraju moglo biti najbolje rešenje za odnose za sve uključene. Ambicije vezane za medije, tehnologiju, putovanja, avanturu, obrazovanje ili pravo su sada posebno naglašene, a jedinstvena ili neobična prilika koja se može pojaviti iz vedra neba mogla bi da vas poveže sa novim ljudima ili prilikama koje vredi tražiti.

Lav

Vaša karijera može izgledati kao vrtlog, a sve pod uticajem srećnog Jupitera i inovativnog Urana. Verovatno ćete jače osetiti uticaj Jupitera na poljima uspeha, slave, neočekivanog napredovanja ili povećanja plate. Jupiter vam daje slobodu i smelost da pokrenete sopstveni biznis, dok Uran favorizuje nezavisnog preduzetnika koji želi da radi stvari drugačije od svih ostalih. Tehnologija, putovanja, pravo, mediji i rad od kuće, ili bilo gde u svetu, sve su to potencijalne opcije za vas sa ovom planetarnom konjunkcijom. Moguć je element iznenađenja, ali je važan i element odvažnosti da se upusti u nove prilike.

Devica

Budite avanturisti, to je poruka iz univerzuma, jer Jupiter i Uran unose energiju u vaše polje putovanja, visokog obrazovanja, medija i duhovnosti. Ovo polje je prirodni dom planete Jupiter, donosi osećaj sreće, slobode i želje za većim i izazovnijim životnim iskustvima. Vaš se često smatra praktičnim, logičnim znakom, ali sa spontanim Uranom u mešavini, biće vam manje teško da se upustite u ono što inače opisujete kao rizik. Ne zaboravite, Uran može gurnuti ljude pre nego što osete da su spremni. Prilika da naučite više je upravo pred vama. Nova životna filozofija ili želja da povežete, kreirate, napišete ili objavite svoja iskustva samo su deo mogućnosti, na vama je da ih prihvatite.

image-from-rawpixel-id-12817298-jpeg.jpg
2023 Rawpixel Ltd. 

Vaga

Vreme pod uticajem Jupitera i Urana predstavlja priliku da zaronite u privatni život sa fokusom na obaveze, finansije i najintimnije teme vašeg ljubavnog života. Jupiter, planeta izobilja, mogao bi da vas natera da poželite više sigurnosti, novca i bliskosti, dok bi Uran, planeta iznenađenja, mogao da ih donese naizgled niotkuda. Veća stabilnost ili sposobnost da se pomirite sa nedostatkom stabilnosti u ovim oblastima je ono što vam univerzum sada može ponuditi. Mogući su i duboki uvidi u sopstvene potrebe i želje. Zašto radiš stvari koje radiš? Uran, planeta pobune i revolucije, donosi lična prosvetljenja na koja vredi obratiti pažnju, pa razmislite o tome da se zalažete za svoja prava umesto da budete oni koji udovoljavaju ljudima.

Škorpija

Bliski i važni odnosi za vas su sada pod uticajem Jupitera i Urana. Ako ste slobodni, moglo bi se dogoditi poznanstvo vredno truda, bez obzira na to što ste pomalo izgubili nadu da ćete pronaći ljubav. Dugogodišnji partner bi mogao da vas zaprosi. Šta god da se sada dešava u vezi sa partnerstvom, očekujte neočekivano. Veza sa nekim ko nije vaš uobičajeni tip mogla bi da odvede vaš život u drugom smeru. Moguće je i spontano putovanje ili kratak beg, a sve kako bi se ova veza ostvarila.

Strelac

Jupiter je vladajuća planeta vašeg znaka, pa je ovaj redak susret sa neobičnim Uranom u Biku poseban trenutak za vas. Osetićete uticaj posebno u oblasti radnih rutina, a na tom polju ćete osetiti više inspiracije, želje za odgovornošću, pomaganjem i posvećenošću. Slučajni susret bi vam mogao biti dragocen. Svemu ovome Jupiter dodaje mešavinu sreće, optimizma i duhovnosti koja bi mogla da vas odvede na novi put da smiri vašu ponekad hiperaktivnu dušu i vodi vas ka meditaciji i ličnom prosvetljenju.

Jarac

Pošto Jupiter donosi sreću, a Uran iznenađenja, ova veza donosi zanimljiva dešavanja u oblastima romantike i kreativnosti. Moguć je neočekivani flert. Možda ćete se osećati inspirisanim u umetnosti, jer ćete osećati lakoću u poljima koja inače izgledaju previše zahtevna da biste se usredsredili na njih. Ovo je prilika u kojoj možete promeniti svoj način razmišljanja i povećati osećaj uživanja u zabavi i slobodi. Svoje talente možete podići na visok nivo, jer vam Uran takođe šalje dozu nove inspiracije.

Vodolija

Sve je moguće, od preseljenja do odlaska u inostranstvo, novog životnog prostora, produbljivanja veza i prijateljstva. Sve se može začiniti tehnologijom, komunikacijom, mogućnošću da svojim znanjem i posebnošću mnogo toga pretvorite u nešto jedinstveno, nečuveno, posebno. Takođe će biti istaknuto pitanje odnosa sa porodicom i drugim ljudima u vašem životnom okruženju, možda ćete se vratiti u porodičnu kuću ili će se član porodice neočekivano preseliti kod vas. Otkriće u vašoj porodičnoj istoriji moglo bi vas oduševiti ili biste mogli naučiti neke iznenađujuće životne lekcije od mnogo starijih ili mlađih članova porodice. Dok se Jupiter povezuje sa vašim vladarom, neposlušnim Uranom, glavni cilj je pronaći svoje srećno mesto, i nemojte se iznenaditi ako to bude ono o čemu nikada niste razmišljali.

Riba

Vaš znak često ima potrebu da pusti stvari da teku same od sebe. Ali pred vama su dani u kojima ćete pod Jupiterom i Uranom postati glasniji, ponosniji, otvoreniji i spremniji da budete drugačiji nego inače. Vreme je da pronađete svoj glas i svoje ljude. Jupiter i Uran vas podstiču da naučite više o temama koje volite, sa naglaskom na polje zabave. Postoji i glad za učenjem, podučavanjem ili možda putovanjem, ali ne predaleko, jer Jupiter i Uran u ovoj zoni nagoveštavaju avanture koje bi se mogle dogoditi skoro na vašem pragu, zajedno sa prilikama koje bi se mogle pojaviti iz vedra neba. Sa više duhovitosti i transparentnosti koji su vam sada dostupni, imate priliku da kažete neke istine na zabavan i duhovit način - promene koje zaslužujete su pred vama.

Izvor: ELLE/N.K./Storybook