U nedelji koja je pred nama sa neba nam se smeši Pun Mesec, ali i kraj Merkurovog retrogradnog kursa (ali, ne zaboravite na tzv. retrogradnu senku koja traje do 6. maja); oseća se uticaj konjunkcije Jupitera i Urana u Biku koja je obeležila vikend iza nas (i biće prisutan i u narednim nedeljama i mesecima), a nedelja je i u znaku Bika.

U nastavku pročitajte šta svaki horoskopski znak očekuje u nedelji koja je pred nama!

Ovan

Stigao je kraj vladavine vašeg znaka, koja nije bila nimalo laka zahvaljujući dinamičnom uticaju brojnih planeta. U periodu iza vas bilo je moguće preurediti, reorganizovati i korigovati pravac kretanja, preispitati odluke i postaviti prve (nove) ciljeve vezane za sebe, ali i za vas važna pitanja. U nedelji koja je pred vama, imate sličnu energiju, iskoristite je i usmerite u pravcu brige o sebi, zdravlja i pitanja vezanih za blagostanje i novac. Energija planete je na vašoj strani.

Bik

Srećna sezona Bikova! Sunce je zvanično u vašem znaku naredne četiri nedelje, što vas čini kosmičkim favoritom. Zato iskoristite naklonost zvezda i posvetite se stvarima u vezi sa porodicom i stabilnošću, možda ćete se osećati posebno povezanim sa članovima porodice ili će biti potrebno da se posvetite rešavanju nekih porodičnih pitanja. Važno je biti strpljiv i pažljivo slušati potrebe svojih najmilijih. Ovo je sjajan trenutak da produbite svoje veze i stvorite osnovu za buduće zajedničke projekte.

Blizanci

Mesec u Škorpiji 23. aprila aktivira vaš sektor zdravlja i blagostanja, podstičući vas da očistite navike koje vas koče od budućeg rasta. Koristite Pun Mesec da biste se oslobodili nagomilanih tereta i nezdravih obrazaca ponašanja, ali ne zaboravite da budete strpljivi. Takođe, Merkur, vaša vladajuća planeta, izlazi iz retrogradnosti u vašoj zoni društvenog života. Vreme je za nove nade, snove i planove.

Rak

Pun Mesec u Škorpiji utiče na vaše polje sudbine, iskrene ljubavi i kreativnosti, zajedno sa pitanjima karijere, nasleđa i ugleda. Sa obnovljenom dozom samopouzdanja, bićete optimističniji u pogledu onoga što je za vas profesionalno moguće, možda ćete dobiti priliku da promenite karijeru ili da se bavite preduzetništvom. Takođe je odlično vreme za novi hobi. Zvezde su na vašoj strani.

Lav

Iskoristite nedelju vladavine Bika da razmislite kako da napravite strateške, ali i jednostavne promene u svojoj radnoj rutini, karijeri. Iskoristite svoju ambiciju i samopouzdanje da ostvarite svoje profesionalne ciljeve. Pun Mesec u Škorpiji aktivira vaše polje nasleđa i doma, što otvara pitanja preuređenja doma, selidbe ili dočeka novog člana porodice. Savet nedelje je da smanjite prekomernu potrebu za kontrolisanjem. Takođe imate mogućnost da razradite ideje vezane za učenje, obrazovanje i putovanja - iskoristite uticaj planete za kvalitetno planiranje.

Devica

Nakon velikih planetarnih promena u danima koji su pred vama, nastupiće period u kome ćete se osećati sigurnije, posebno u odnosu na projekte koje pokušavate da započnete poslednjih nedelja. Očekujte da ćete imati puno posla da stvorite red u svom okruženju. Koristite svoje analitičke veštine, empatiju i prirodnu sklonost ka detaljima da biste postigli ciljeve. Vikend je stvoren za dobru zabavu sa društvom.

design-1713438009394.jpg
Raw Pixel 

Vaga

Obratite pažnju na Pun Mesec od utorka, koji naglašava vaše polje finansija i usmerite svoju energiju na postizanje imovinskih ciljeva. Ova nedelja biće usmerena na ravnotežu i harmoniju u odnosima. Možda ćete osetiti potrebu da se posvetite održavanju mira među prijateljima, porodicom ili kolegama. Budite otvoreni za kompromise i pokušajte da pronađete zajednički jezik sa ljudima oko vas. Vaša sposobnost da vidite obe strane situacije biće od velike pomoći u datoj situaciji.

Škorpija

Odličan je trenutak za samoispitivanje svoje unutrašnjosti, preuređivanje ličnih tajni i planova, a sve to će pomoći da se pročisti polje emocija i odnosa. Ovakve faze su dobrodošle jer vas podstiču da promenite rutinu, prihvatite nove ideje, koje će ostaviti traga na mnogim planovima. Univerzum traži od vas da se fokusirate na to kako želite da se osećate u sadašnjem trenutku, dok prihvatate mogućnost promene. Koristite ovo da razjasnite nesporazume sa nekim kome duboko verujete. Vaša unutrašnja snaga će vas voditi kroz proces ličnog rasta.

Strelac

Strelci će se ove nedelje fokusirati na učenje i širenje uma. Očekujte da budete željni novih znanja i iskustava i da budete otvoreni za različite perspektive. Iskoristite svoju radoznalost da istražite nove oblasti i steknete nove veštine. Budite spremni za avanture i neustrašivo koračajte ka novim horizontima. Ako ste imali živopisne snove, razmislite o njihovom značenju, jer simbolički elementi snova mogu sakriti i rešenje važnih pitanja za vas.

Jarac

Ako osećate da je vreme za borbu za moć u kojoj ne želite da budete deo, izbor da odustanete ili ne reagujete je dobra odluka. Okrenite se postavljanju temelja za budući uspeh, a planete savetuju da se i vi fokusirate na dugoročne ciljeve i budete disciplinovani u ostvarivanju svojih ambicija. Budite strpljivi i uporni u svojim naporima. Vaša posvećenost će biti ključna za postizanje trajnih rezultata. Pun Mesec bi mogao da pomogne u pokretanju novog prijateljstva, bliskosti sa vama dragim krugom ljudi.

Vodolija

Vodolije će ove nedelje biti fokusirane na društvene aktivnosti i inovacije, uprkos uticaju retrogradnog Merkura na vaše polje komunikacije. Očekujte da budete okruženi različitim ljudima i idejama i da ćete biti inspirisani da počnete da radite na novim projektima. Koristite svoju kreativnost i originalnost da unesete promene u svet oko sebe. Budite otvoreni za saradnju sa drugima i zajedno stvarajte budućnost, koristite moć svog uma koji vrvi od ideja.

Riba

Nedelja koja je pred vama nudi vam pojačanu intuiciju i potrebu da se povežete sa svojom unutrašnjom mudrošću i istražite dublje slojeve svog bića. Budite pažljivi prema svojim osećanjima i potrebama i dozvolite sebi da oslobodite svoju kreativnost. Istovremeno, naglašena je želja da se istakne osećaj samopouzdanja, pa iskoristite prilike za druženje i zabavu. Budite praktični, delujte brzo, uživajte u trenutku, ali pazite na svoje finansije i potrebu da trošite, jer i na vas i dalje utiče retrogradni Merkur.

Izvor: Storybook.hr