Za nama su brojna aprilska planetarna kretanja, a tokom predstojeće vladavine znaka Bika, Mlad Mesec konačno donosi umirujuće vibracije za kojima su mnogi od nas žudeli.

Mlad Mesec uvek je tačka osveženja, resetovanja. Ono što je učinjeno je prošlost, a sada imamo priliku usmeriti se i usredsrediti na ono šta želimo od sledeće faze.

 Od 7. maja sve će biti u znaku komfora, usporavanja i pronalaženja zadovoljstva kroz prepuštanje, mala zadovoljstva, odlaske u restorane, uživanja u prijatnom društvu uz čašu vina... međutim, tu su i pitanja koja će ovaj Mlad Mesec pokrenuti, a na kojima ćemo raditi kroz narednih šest meseci. Takođe, sad je prilika da odbacite energiju i teme koje vam ne služe. 

Savet dana je da budete otvoreni za novi ciklus, osvestite šta želite, rešite se onog što vas usporava, ali bez prenaglašenih emocija, već samo uz toleranciju prema drugima, ali i samosvest. Evo šta će Mlad Mesec u Biku doneti vašem horoskopskom znaku od 7. maja 2024.

Ovan

Mladi Mesec u Biku započeće novi ciklus u vašoj drugoj kući ličnih stvari, vrednosti i finansijske sigurnosti. Možda ćete se osećati mirnije i stabilnije dok razmišljate o šestomesečnom lunarnom putovanju. Mesec bi vam mogao pomoći da manifestujete nešto fizičko u svom životu, poput sticanja određenog predmeta koji ste želeli. Takođe biste mogli da stabilizujete svoje financijske potrage i resurse. Što god učinili, imajte na umu da može potrajati neko vrijeme. Budite strpljivi dok radite na svojim lunarnim ciljevima.

Bik

Vreme je za brigu o sebi tokom Mladog Meseca u Biku. Lunarna energija će osvetliti vašu prvu kuću identiteta i izgleda. Tokom sledećih šest meseci možda ćete više eksperimentisati sa svojim stilom i brigom o sebi. Moglo bi biti fantastično vreme da promenite imidž. Takođe, možete izbaciti staru odjeću kako biste napravili mesta za nove boje, uzorke i siluete koje odgovaraju vašem trenutnom raspoloženju.

Blizanci

Vaše mentalno zdravlje može biti vaša najveća briga kada Mladi mesec aktivira vašu dvanaestu kuću podsvesti i duhovnog carstva. Vaš um često juri, ali Mesec će podstaći da ga usporite. Od pomoći može biti i ako svoje misli i planove učinite opipljivim, poput ispisivanja u dnevniku ili stvaranja umetnosti koja predstavlja kako se osećate.

Rak

Novi prijatelji i veze čekaju. Izgradnja vaše zajednice postaće vaš prioritet broj jedan jer Mlad Mesec u Biku podstiče vašu jedanaestu kuću prijateljstva. Stvaranje prijatelja u odraslom dobu je teško, ali sve je na vašoj strani da sigurno izađete iz svoje zone društvene udobnosti u sledećih šest meseci. Ako to učinite, ovaj bi vas Mesečev ciklus mogao nagraditi novim prijateljima, druženjima i novim perspektivama.

Lav

Nešto fizičko bi moglo predstavljati rezultat za vaš naporan rad jer Mlad Mesec u Biku stabilizuje vašu desetu kuću postignuća, uspeha i karijere. Sledećih šest meseci moglo bi dati opipljive rezultate ako budete dosledni svojim ambicijama i ciljevima. Možda ćete dobiti neku vrstu unapređenja, a mogući su i bonusi. 

Devica

Mladi Mesec u Biku otvora nova vrata u vašoj devetoj kući putovanja i istraživanja. I dok ste inače dosledni u držanju proverenog i pravog puta, ovaj Mesec vas može podstaći da polako izađete iz svoje zone komfora. Mogli biste da počnete da učite o stvarima kojima inače ne težite ili otputujete u zemlju koja nije na vašem popisu. Budite otvoreni za istraživanje novih puteva i iskustava kako biste videli šta život nudi tokom ovog mesečevog ciklusa.

melanie-kanzler-Q4JBFDkJizc-unsplash.jpg
Unsplash/Melanie Kanzler 

Vaga

Mladi Mesec u Biku naglašava vašu osmu kuću imovine i dugova. Mesec će vas podstaći da razmislite o onome što posedujete. Sledećih šest meseci mogli bi biti finansijski intenzivni jer imate nameru da poboljšate svoj finansijski položaj i pismenost. Međutim, to bi takođe moglo biti razdoblje otvaranja očiju prema onom što bi moglo ili protratiti ili unaprediti vaš život u celini. Mogli biste postati rezervisaniji s vremenom, energijom i emocijama. Usredotočite se na prilike i veze koje dodaju vrijednost vašem životu tijekom ovog ciklusa.

Škorpija

Mladi Mesec u Biku osvetljava vašu sedmu kuću partnerstva i donosi prilike za nova partnerstva, kako na profesionalnom, tako i romantičnom planu. Od posla iz snova do veze koja bi mogla prerasti u ljubav, vreme je za nove odnose i saradnje, a na vama je da verujete u ono što želite, jer u sledećih nekoliko meseci sve je moguće.

Strelac

Mladi Mesec u Biku usmeren je na vašu šestu kuću navika, rutine i posla. Vreme je za zdravu rutinu umesto da jurite kao inače. Lunarna energija može vas podstaći da usporite, a možda ćete shvatiti da su neke vaše navike ili celokupna rutina neodrživi. Vreme je da radite na potrebama svog tela s naglaskom na onima za odmorom, zdravom hranom i stabilnošću tokom sledećih šest meseci. Rutina će se isplatiti.

Jarac

Radite ono što volite i volite ono što radite. Novi ciklus zabave započeće kada Mlad Mesec u Biku pobudi vašu petu kuću zadovoljstva, seksa i romantike. U prilici ste tokom sledećih šest meseci da shvatite da u životu postoji više od dužnosti i rada. Kao rezultat toga, možete se osećati kao da ponovo pronalazite sebe. Mogli biste da spoznate ko ste kroz nove i stare hobije, a u fokusu će biti i vaš ljubavni, te intimni život.

Vodolija

Mlad Mesec u Biku utiče na vašu četvrtu kuću temelja i doma. Dom je mesto kom se vraćate nakon dugog radnog dana i aktivnog života, zato je važno da osvestite njegov značaj, te potrebu za uređenjem, dekoracijom i unošenjem novog nameštaja. Vreme je da kreirate prostor tako da odgovara vama i vašim potrebama.

Ribe

Mladi Mesec u Biku podstiče vašu treću kuću komunikacije, učenja i pripadanja lokalnoj zajednici. Spremni ste za istraživanja, pisanje, učenje, okretanje stvarima i ljudima iz vaše bliže okoline. Druženja ili zabavni izleti mogli bi vam biti jedna od nezaobilaznih zanimacija sledećih šest meseci.

Izvor: https://storybook.hr/